Стягнення заборгованості через суд

  1. Хто може звертатися для стягнення заборгованості в суді?
  2. Особливості стягнення заборгованості в суді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стягнення заборгованості через суд проводиться в випадках, коли домогтися погашення боргу в досудовому порядку не вдалося, а переговори з боржниками, їх повідомлення і попередження, а також інші заходи безуспішні. Людина ухиляється від сплати платежів по тілу кредиту та відсотками, уникає контакту з співробітниками банків і кредиторів, агресивно відстоює свою правоту і всіма своїми діями дає зрозуміти, що борг погашати він не збирається. Наслідком такої ситуації, як правило, є стягнення заборгованості в суді, від виконавчих органів якого ухилитися практично неможливо.

Компанія «Кредитний правознавець» пропонує свої послуги для банків і кредиторів, проводить ефективне і грамотне судове стягнення заборгованості. Для клієнтів, які мають проблеми з погашенням боргу і отримали позов про стягнення заборгованості через суд, ми пропонуємо юридичну допомогу і захист.


Дізнайтеся всі подробиці по телефону: Дізнайтеся всі подробиці по телефону:

або Задайте питання


Зазвичай примусове стягнення заборгованості в суді передбачає проведення цілого комплексу процедур, які регламентуються процесуальним законодавством Зазвичай примусове стягнення заборгованості в суді передбачає проведення цілого комплексу процедур, які регламентуються процесуальним законодавством. Мета стягнення - отримання рішення суду про повернення боргу. Початковий етап судового розгляду - напрямок позовної заяви до суду (загальної юрисдикції, арбітражний чи світової) з викладенням обставин спору та аргументацією позиції кредитора на стягнення з урахуванням договірних зобов'язань і діючих правових норм. Далі проходить судовий процес з виявленням реального стану справи, слуханням свідків і вивченням доказів. Підсумком є ​​винесення рішення про стягнення чи відхилення позову кредитора.

Хто може звертатися для стягнення заборгованості в суді?

Як правило, для стягнення боргів звертаються кредитори, тобто особи, які позичили іншим особам певну суму грошей на умовах повернення. При цьому друга сторона не хоче добровільно віддавати свій борг. Кредиторами можуть бути фізичні та юридичні особи, такі як:

  • банки та інші фінансові структури, які видали кредити своїм клієнтам;
  • підприємства та індивідуальні підприємці, які виступають кредиторами по відношенню до своїх боржників (передали грошову суму або відвантажили товар, за який боржник не розраховується, через що виникає прострочена дебіторська заборгованість);
  • фізичні особи, які позичили гроші на умовах розписки або іншого письмового боргового документа.

Як вирішується питання із заборгованістю?

Банківські структури найчастіше мають свої юридичні служби щодо стягнення проблемної заборгованості, проте останнім часом спостерігається тактика економії на даному сегменті персоналу, внаслідок чого банки передають свою «проблемку» колекторським службам або звертаються за допомогою незалежного фахівця зі стягнення простроченої заборгованості.

Компанії і підприємці по-різному вирішують питання простроченої дебіторської заборгованості, але багато хто не наважуються звернутися за допомогою професійного юриста, щоб не погіршити свої відносини з партнерами. Однак варто розуміти, що затягування ситуації з «дебіторкою" не збереже добропорядних партнерських відносин, а тільки ляже важким тягарем на баланс підприємства або витрати приватного підприємця. Сьогодні існують цивілізовані методи повернення бізнес-боргів, і хороший фахівець зі стягнення заборгованості допоможе юридичним особам та підприємцям вирішити подібні проблеми.

Фізичні особи звертаються до суду для стягнення боргів значно рідше, але не тому, що у них менше проблем, а з причини того, що відсутні письмові докази передачі грошей боржнику Фізичні особи звертаються до суду для стягнення боргів значно рідше, але не тому, що у них менше проблем, а з причини того, що відсутні письмові докази передачі грошей боржнику. Такими доказами можуть бути розписка, договір позики або боргове зобов'язання. Форма його оформлення для фізичних осіб не так важлива і наявність даного документа вже буде вагомою підставою для запитання боргу через суд. Але, тим не менш, важливо правильно оформити такий борговий документ, щоб в майбутньому не мати проблем з поверненням боргу. Правильно скласти зміст боргового документа допоможе фахівець зі стягнення заборгованості.

Таким чином, в будь-якому випадку стягнення боргу через суд вимагає допомоги кваліфікованого правознавця, на особливу увагу заслуговують питання складання доказової бази, оформлення документів і якісне представництво інтересів в суді.

Запишіться на прийом до адвоката ПРЯМО ЗАРАЗ Запишіться на прийом до адвоката ПРЯМО ЗАРАЗ!

тел .:


Незаконне стягнення боргу

Існують ситуації, коли кредитор незаконно намагається затребувати стягнення боргу через судові органи. В такому випадку боржникові потрібна надійна юридична підтримка, глибокий правовий аналіз договірних зобов'язань, формування доказів про те, що борг затребується незаконно, вже був погашений і т.д. Кваліфікований фахівець зі стягнення простроченої заборгованості допоможе вам в такій ситуації і забезпечить захист від кредиторів в суді.

Особливості стягнення заборгованості в суді

Для отримання права повернення боргу необхідно звернутися до судового органу за місцем знаходження боржника.

Термін стягнення становить 3 роки з того моменту, коли мало виповнитися зобов'язання боржника, тобто, повернення боргу, оплата послуги або товару.

Якщо боржник в якийсь момент визнає або підтверджує наявність своєї заборгованості, трирічний період починає обчислюватися з моменту його визнання.

У разі, коли термін стягнення заборгованості пропущено з поважної причини, варто подати в суд заяву про відновлення втраченого терміну.

Звернення до судового органу з позовом про стягнення боргу має супроводжуватися підбором документів, які підтверджують факт наявності заборгованості. Це такі документи, як:

  • накладні;
  • акти форм КС2, КС3;
  • акти прийому-передачі;
  • розписки;
  • договору та ін.

Звертаючись до суду з позовною заявою з даного питання, необхідно сплатити державне мито в потрібному розмірі. Після закінчення процесу суд призначає сплату мита стороною, що програла.

Розгляд питання про борг в суді базується на аналізі наявної документації. Звичайно, показання свідків теж важливі і беруться до уваги, але коли мова йде про фінансові питання, необхідно забезпечити правильне складання відповідних документів.

Після винесення рішення судом потрібно провести фактичне стягнення боргу. Для цього потрібно отримати виконавчий лист і звернутися до служби судових приставів.

Досвідчені юристи нашої компанії допоможуть вам відстояти свою правоту в суді або захиститися від дій кредиторів, забезпечивши максимальне представництво інтересів клієнтів і досягнення ефективного результату.


Адвокат допоможе Вам у вирішенні правових проблем Адвокат допоможе Вам у вирішенні правових проблем. Телефонуйте зараз!

тел:



Хто може звертатися для стягнення заборгованості в суді?
Хто може звертатися для стягнення заборгованості в суді?
Як вирішується питання із заборгованістю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online