Як подружжю отримати подвійний податкове вирахування від покупки квартири?

  1. Розмір подвійного податкового вирахування від покупки квартири для подружжя
  2. Як оформляється подвійний податкове вирахування від покупки квартири?
  3. Чим може допомогти Вам юрист?
  4. Приходьте на консультацію! 8 (812) 917-90-91

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири, як і будь-який інший нерухомості, для набувачів обертається неприємною необхідністю оплачувати податки. Однак, НК РФ дає можливість офіційно працевлаштованим платникам податків оформляти при таких великих витратах податкову пільгу, іменовану «податковим вирахуванням».

При цьому подружжя може оформити подвійне податкове вирахування від покупки квартири на суму до 520 тис. Рублів податків. Як це зробити, розкажуть юристи «Юридичного центру Сіан».

Розмір подвійного податкового вирахування від покупки квартири для подружжя

Усі платники податків, за винятком тих, хто перерахований в ст. 217 НК РФ, зобов'язані оплачувати ПДФО, що дорівнює 13% від усіх одержуваних доходів. В законі зазначено всі випадки, коли громадяни можуть за заявою до податкового органу повернути сплачені податки. До таких особливим підстав відноситься покупка квартири.

У ст. 220 НК РФ сказано, що повернути ПДФО можна з суми покупки квартири до 2 млн. Руб. Таким чином, максимальна сума податкового вирахування може скласти 2 000 000 х 0,13 = 260 000 руб.

Не відкладайте рішення Ваших проблем!
8 (812) 917-90-91

Важливо врахувати, що скористатися правом на майнове відрахування на покупку квартири можна обмежене число раз - тільки один раз. При цьому закон вказує: при оформленні вирахування на квартиру дешевше 2 млн. Руб., Можна потім решту суми добрати вирахуванням на інші витрати. Наприклад, при покупці квартири за 1 млн. Руб., Можна оформити відрахування в сумі 130 тис. Руб., А потім з залишився 1 млн. Руб. отримати пізніше ще 130 тис. руб. назад, якщо витратити його на будь-яку ціль з перерахованих в ст. 220 НК РФ.

Якщо покупка квартири оформляється в кредит, то відрахування можна отримати в тому числі і з сплачених по іпотеці відсотків.

Лист ФНС БС-3-11 / 813 «Про майновий податковому відрахуванні» вказує: подружжя має право при покупці квартири оформити подвійне податкове вирахування в максимальній сумі до 2 000 000 руб. на кожного. Відповідно, подружжю можна повернути із сплачених податків максимально 520 тис. Руб., Якщо тільки куплена квартира виявилася дорожчою 4 млн. Руб. Правило діє з 01.01.2014 р, а раніше на сім'ю всього можна було одержати відрахування з 2 млн. Руб., Але не більше, так як відрахування оформлявся на житлове приміщення.

Додатково лист ФНС пояснює:

  • Не має значення, на чиє ім'я з подружжя була протягом зазначеного податкового періоду оформлена покупка квартири, кожен з них має право оформити на своє ім'я податкове вирахування;
  • Оформити подвійний податкове вирахування від покупки квартири можна після пред'явлення платіжних документів на оплату угоди, а коли вони оформлені на одного з подружжя, другого необхідно написати заяву про розподіл витрат на придбання нерухомості.

Головною умовою успішного оформлення подвійного податкового вирахування від покупки квартири служить наявність офіційного працевлаштування на той податковий період, коли оформляється покупка, а також відсутність раніше оформленої податкової пільги по тому ж самому основи.

Як оформляється подвійний податкове вирахування від покупки квартири?

Щоб отримати подвійний податкове вирахування від покупки квартири, подружжю потрібно представити в місцевий орган УФНС:

  • Договір купівлі квартири;
  • Платіжні документи на покупку квартири;
  • Податкову декларацію 3-ПДФО;
  • Довідку з місця роботи про доходи за рік покупки квартири 2-ПДФО.

Чим може допомогти Вам юрист?

Юристи «Юридичного центру Сіан»
готові надати Вам необхідну допомогу, а саме:

  • Проконсультують Вас по Вашій проблемі;
  • Вивчать Ваші документи;
  • Підготують правову експертизу,
    необхідні скарги, претензії, позови;
  • Захистять Ваші інтереси в суді.

Приходьте на консультацію!
8 (812) 917-90-91

За своїм бажанням платники податків (дружини) можуть звернутися не тільки в ФНС за місцем проживання в кінці податкового періоду, а й до свого роботодавця раніше цього моменту. Щоб подати заяву, додатково потрібно подати офіційне повідомлення з податкової про те, що платник податків має право на податкову пільгу у вигляді вирахування. Тобто, відразу звернутися в податкову можна після закінчення податкового періоду, а раніше цього моменту з тим же пакетом документів можна звернутися в податкову, отримати там довідку і передати її із заявою роботодавцю.

Таким чином, труднощів з оформленням подвійного податкового вирахування від покупки квартири у подружжя не повинно виникнути.

Однак, в кожному конкретному випадку є безліч різних нюансів. Наприклад, не можна звернути податкове вирахування на суму материнського капіталу, внесеного як плата за квартиру, а також не можна оформити відрахування на покупку квартири при оформленні угоди між родичами і так далі.

Щоб врахувати всі нюанси і оформити подвійне податкове вирахування від покупки квартири правильно з урахуванням своїх законних інтересів, подружжю краще звернутися відразу до податкового юристу. Фахівець компанії «Сіан» вивчить всі наявні документи і обставини здійснення угоди купівлі-продажу та допоможе зібрати всі необхідні документи для звернення в УФНС.

Ми допоможемо Вам оформити подвійне податкове вирахування від покупки квартири!

Не відкладайте рішення Ваших проблем!
8 (812) 917-90-91 Коментарі та відгуки ( додати )

До цієї статті ще ніхто не залишав коментарів ...

Чим може допомогти Вам юрист?
Як оформляється подвійний податкове вирахування від покупки квартири?
Чим може допомогти Вам юрист?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online