Як отримати податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

20.06.2016

Мало хто з покупців знає, що можна одержати відрахування при покупці квартири в іпотеку, тобто не тільки з ціни угоди купівлі-продажу, а й ще з виплачених відсотків банку.

Повернення податку в цьому випадку відбувається наступним чином: 13% від суми покупки квартири і 13% від суми сплачених відсотків по іпотеці. Отримати податкове вирахування на відсотки по іпотеці можна одночасно з отриманням майнового податкового відрахування, якщо заповнити і подати в інспекцію декларації 3-ПДФО. З документів - додатково знадобиться довідка з банку.

20

Податкові відрахування при покупці квартири в іпотеку

Нагадаємо, що майнове відрахування при іпотеці становить максимум - 390 000 руб. (13% від 3 млн.рублів) і відрахування з власних готівкових коштів - 260 000 (13% від 2 млн.рублів)

Розглянемо на прикладі,
Вартість квартири - 8,5 млн руб, де 3,5 млн власних коштів і 5 млн іпотечний кредит, податкові відрахування все одно налічував 260 тис. Руб. з готівкових коштів і 390 тис. руб. з іпотечних коштів.
(2 млн + 3 млн) * 13% = 5 млн * 13% = 650 тис. Руб

Відрахування за відсотками по іпотеці перераховується дрібно за кожний минулий рік, тобто відразу всю суми ви не зможете отримати.

Два варіанти:

  • в податковій інспекції
  • у роботодавця

Пакет документів, що надаються однаковий, він є невелика різниця. Необхідно підготувати заяву на повернення податку, якщо повертається податкове вирахування за минулі роки. Заява про видачу спеціального повідомлення готується в разі, якщо оформляється відрахування у роботодавця. З цим документом необхідно підійти в бухгалтерію і оформити там заявку на отримання вирахування. Із зарплати перестануть віднімати 13% (якщо був оформлений податкове вирахування на квартиру) або ці гроші будуть перераховуватися на рахунок для сплати за кредитом (якщо оформлений податкове вирахування на відсотки по іпотеці).

Отримайте безкоштовний квиток на виставку нерухомості

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online