Як оформити і правильно перевести в готівку чек Tax Free в Польщі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні, Польща є ідеальною країною для шопінгу, особливо для сусідніх країн, таких як Україна і Білорусь. Тут виробляють дуже багато дешевих і якісних товарів, що є величезним плюсом. Але найбільшим плюсом шопінгу, звичайно ж є оформлення Tax Free (купівля без податку ПДВ).

Безліч магазинів повертають податок в сумі 23% без допомоги фірм спеціалізуються на цьому (наприклад, Global Blue). Але в цьому випадку, податок повертається вже безпосередньо в тому магазині, де була зроблена покупка. Це зручне для людей, які часто бувають або на роботі в Польщі .

Хто може оформити Tax Free?

  • Нерезиденти країни;
  • Громадяни, які не мають дозволу на роботу;
  • Громадяни, які не мають статусу біженців;
  • Туристи.

Як отримати Tax Free в Польщі?

На самому початку запитуємо у продавця оформляють чи Tax Free в даному магазині. Якщо так, тоді можемо попросити у продавця заповнити фактуру Tax Free, якщо сума покупки становить мінімум 200 злотих. При заповненні фактури даємо продавцеві свій закордонний паспорт, звідки він переписує Ваші дані. Після того, як Ви вже отримаєте свій ваучер, уважно перевіряємо фактуру на наявність помилок. Адже якщо хоча б щось буде вказано невірно, Вам вже не зможуть повернути податок.

Реєстрація Tax Free в Польщі

Реєструємо ваучер коли виїжджаємо з Польщі, обравши смугу призначену виключно для тих, хто хоче оформити повернення податку. Тут, почекавши свою чергу, працівник митниці перевіряє ваші документи, може перевірити куплений товар (новий чи він і чи немає пошкоджень коробка від нього). Якщо все добре, вам ставлять печатку на самій вже фактурі за допомогою якої і будемо забирати наші гроші.

Де вернутьTax Free?

Вам не потрібно відразу ж їхати в Польщу назад. За законом, повернути податок можна протягом 3-7 місяців від дати покупки. Отримати свої відсотки від покупки можна в тому самому магазині, де був куплений товар або ж в пункті оператора Global Blue. Оператор бере кілька відсотків ще за свої послуги (близько 10%). А якщо хочете всі ж повертати гроші в Україну, то відсоток візьме ще й банк. Якщо ви все ж хочете повернути податок через банк, тоді Вам знадобляться такі документи:

  • Паспорт громадянина України
  • Закордонний паспорт громадянина України;
  • чек;
  • Ваучер з печаткою з митниці.

Послуга Tax Free - це відмінна можливість заощадити свої гроші. Обов'язково варто скористатися!

Поділитися

Хто може оформити Tax Free?
Як отримати Tax Free в Польщі?
Де вернутьTax Free?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online