У Воронезькій області винесено обвинувальний вирок у гучній кримінальній справі про загибель 23 людей під час пожежі в психоневрологічному інтернаті

  1. Додати коментар

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23 серпня 2018 року 13:35

З викладеної інформацією Ви можете ознайомитися також на сайті Генеральної прокуратури РФВ "

Вироком Новохоперського районного суду Воронезької області від 23 серпня 2018 року директор Новохоперського психоневрологічного інтернату 36-річний Сергій Никифоров і завідувач господарством того ж інтернату 30-річний Юрій Дихненко визнані винними в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 219 КК РФ (порушення вимог пожежної безпеки особою, на якій лежав обов'язок по їх дотриманню, якщо це спричинило по необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини, а також призвело з необережності смерть двох або більше осіб).

У грудні 2015 року в житловому корпусі N 1 інтернату сталася пожежа. У цьому час в приміщенні корпусу знаходилося 70 психічно хворих підопічних інтернату, з яких здатними до самостійного пересування були не більше ніж 50 осіб.

Як встановлено судом, причиною пожежі стало загоряння горючої навантаження, а саме матеріалу обробки палати, внаслідок виділення тепла при позаштатному (аварійному) режимі роботи стельового електрообладнання. Прибулі в нормативно встановлений час до місця пожежі підрозділи пожежної охорони приступили до гасіння пожежі в житловому корпусі і надання допомоги в евакуації людей. Однак, внаслідок допущених Никифоровим і Дихненко порушень вимог пожежної безпеки, не вдалося евакуювати і врятувати всіх осіб, які перебували в будівлі.

Невиконання правил, що визначають безпечну евакуацію людей при пожежі, несвоєчасне виявлення пожежі в його початковій стадії і не сповіщення про нього персоналу і забезпечуваних осіб, привели до масової загибелі 23 людей і заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю одному з пацієнтів.

Суд, погодившись з позицією представника прокуратури Новохоперського району, призначив Никифорову покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, Дихненко †"2 роки позбавлення волі в колонії-поселенні. Обидва засуджених позбавлені права займати посади, пов'язані з здійсненням організаційно-розпорядчої та адміністративно-господарської діяльності в установах органів державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений протягом 10 днів.



Додати коментар

Коментар успішно доданий

Коментар успішно доданий

інші повідомлення

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online