Україна і Франція домовляться про взаємний обмін водійських посвідчень

  1. Угода про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають у Франції...

Угода про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають у Франції і французи, які законно проживають в нашій країні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання. Подібні угоди вже існують між Україною, Італією та Іспанією.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це йшла мова під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з міністром внутрішніх справ Франції Жераром Колломбом.

До сих пір з українським посвідченням водія можна було їздити не більше року в європейських країнах, а потім слід було отримувати національні права, здавши теоретичний і практичний іспити і заплативши від 600 до 1000 євро. З урахуванням того, як багато українців сьогодні живуть і працюють у Франції питання спрощення і здешевлення процедури взаємного визнання національних прав і їх обміну, перестає бути окремим випадком, він дуже важливий і актуальний для нас. Тому ми докладемо максимум зусиль для оформлення Угоди про взаємний обмін водійських посвідчень з Францією, - сказав Арсен Аваков.

Нова Угода не скасовує норму закону, згідно з якою українці в Італії, Іспанії, а італійці, іспанці в Україні не мають права користуватися національними водійськими посвідченнями більше року після отримання офіційної реєстрації.

Однак, тепер обмін буде здійснюватися без здачі теоретичних і практичних іспитів і відповідно без витрат на їх оплату. Процедура обміну буде займати деякий час, оскільки для з'ясування дійсності і достовірності документів буде проводитися спеціальна перевірка. При видачі нового водійського посвідчення українське буде вилучатися.

Дія Угоди про взаємне обміну водійських посвідчень поширюється на громадян України, які легально проживають в Італії, Іспанії, є резидентами країни менше чотирьох років і мають дійсні українські водійські права. Однак, обміну не підлягають недійсні або підроблені документи. Громадяни, які за станом здоров'я не можуть управляти автотранспортом, не зможуть скористатися процедурою обміну прав. А також обмін обмежується тільки тими категоріями автотранспорту, які вказані в національних правах.

Окремо Арсен Аваков подякував французьку сторону за всебічну підтримку України.

Я хочу подякувати за вашу підтримку і значний внесок Франції в реформування системи МВС. Угода щодо взаємного обміну водійських посвідчень, питання співпраці в сфері кібербезпеки, боротьби з міжнародною організованою злочинністю і обмін досвідом між французькою жандармерією і Нацгвардією, - пріоритетні вектори взаємодії для нас, - заявив міністр внутрішніх справ.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колломб заявив, що Франція готова підтримувати ініціативу Міністерства внутрішніх справ України з питання взаємного обміну водійських посвідчень, а також нарощувати співпрацю в сфері безпеки з Україною.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online