Скільки коштує довідка на водійські права в 2017 році

  1. Коли вона знадобиться?
  2. Вартість та інші нюанси
  3. Схема проходження огляду
  4. Термін дії медичної довідки
  5. Скільки потрібно часу?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автомобіль на протязі вже багатьох десятиліть не є предметом розкоші, це засіб пересування, яким володіють як заможні люди, так і студенти.

Але, щоб називатися водієм, просто бажання і автомобіля мало. Потрібно пройти навчання, зібрати певні документи, надати їх в ГИБДД і отримати права.

Медична довідка вже давно стала невід'ємним і важливим документом при подачі заяви на отримання посвідчення водія. При цьому зразок довідок, які видаються сьогодні, затверджений шість років тому.

Скільки коштує довідка на водійські права 2017? Скільки вона діє? Яких лікарів проходити, куди звертатися?

У даній статті ми постараємося відповісти на ці та багато інших питань.

Почнемо з того, що проходження медкомісії обов'язково, як для любителів, так і для професійних водіїв. Один від одного вони відрізняються лише терміном дії медичної довідки.

Коли вона знадобиться?

Перш за все, при первинному отриманні прав. У цей момент потрібно буде надати повний пакет документів, затверджений на законодавчому рівні.

Знадобиться довідка від лікарів і при отриманні вищої категорії водійських прав. Крім того, якщо термін дії вашого водійського посвідчення закінчився, необхідно замінити його на нове, то при цьому також збирається пакет документів, складовою частиною якого є довідка про здоров'я.

У разі, коли у водія були відібрані права в зв'язку з деякими порушеннями правил дорожнього руху, для їх повернення також необхідно буде надати мед. довідку.

Позитивним моментом сьогодні є те, що при черговому проходженні процедури технічного огляду, медична довідка на водійське посвідчення в 2016 році не потрібно. Це значно полегшує життя водіям, які просто приїхали за зовсім іншим документом.

Для отримання довідки необхідно надати наступні документи:

  1. Паспорт громадянина Росії.
  2. Два фото розміром 3 * 4.
  3. Для чоловіків обов'язковим стає військовий квиток, або посвідчення про приписку.

Вартість та інші нюанси

Звичайна довідка на водійське посвідчення може коштувати від 1600 до 3100 рублів. Це дані на 2017 рік і залежить ціна документа від місця проживання водія.

Вартість довідки являє собою суму, яка виходить при підсумовуванні оплати відвідувань всіх лікарів зі списку.

Тут необхідно розуміти, що вибір платного медичного центру з дорогими фахівцями, може істотно полегшити задачу і зберегти особистий час, але при цьому потребують додаткових вкладень.

Схема проходження огляду

Схема проходження огляду

Є певний регламент проходження медкомісії на водійські права , За яким необхідно діяти.

По-перше, інший порядок найчастіше призводить до помітного затягування всього процесу.

По-друге, він може привести до додаткових питань і підозр з боку медичного персоналу. Адже у лікарів щодня проходять перевірку десятки автолюбителів і медичні працівники також прекрасно знають, в якому порядку до них приходять.

  1. Перш за все, потрібно буде пройти огляд у п'яти основних фахівців: терапевт, хірург, невропатолог, офтальмолог і оториноларинголог (він же просто ЛОР).
  2. Після проходження п'яти фахівців, доведеться відвідати наркологічний диспансер, а саме психіатра-нарколога. Він огляне звернувся громадянина і поставить свій висновок, підпис і печатку.
  3. Далі слід відправитися в психоневрологічний диспансер, а саме в кабінет психіатра. Даний експерт повинен зробити те саме, що і лікар-нарколог.
  4. Коли всі поля заповнені, можна звертатися з цією довідкою в ГИБДД для отримання водійського посвідчення.

При проходженні огляду будьте готові до того, що, можливо, буде потрібно здавати аналізи для виявлення слідів алкоголю або наркотиків в організмі.

Якщо ж ви маєте проблеми із зором, і постійно носите окуляри або лінзи, то зверніть увагу на той факт, що максимальний ступінь міопії і гіперметропії, яка дозволяється, складає 8 діоптрій.

Також особам з поганим зором, далекозорістю, або короткозорість, забороняється займатися роботою, пов'язаною з водінням.

Показник зору, і всі обмеження будуть зареєстровані в медичній довідці. Не забувайте, що водити обов'язково потрібно в окулярах, або лінзах.

Природно, що при виконанні більшості дій в медичних установах, доведеться їх оплачувати. Коли зберуться всі квитанції стане якраз і зрозуміло, скільки в 2016 році варто довідка для отримання водійських прав.

Термін дії медичної довідки

Більшість власників автомобілів вважає, що термін дії медичної довідки дорівнює терміну дії водійських прав, тобто вона прослужить десять років. Але це не так.

Як правило, подібна медична довідка видається за все на два роки. Період дії фіксується на самій довідці, з правого боку від фото.

При цьому довідка буде дійсна, навіть якщо громадянин звернеться в ГИБДД за кілька днів до закінчення терміну дії. Однак, трапляються випадки, коли довідка видається на менший, або більший термін. Нерідко, це залежить від професії. Але в будь-якому випадку, варто звернути увагу на даний момент заздалегідь.

Скільки потрібно часу?

Скільки потрібно часу

Дуже цікаве питання, яке цікавить сучасних водіїв, тому що більшість високо цінують свій час і хочуть організувати все максимально швидко.

Якщо відкласти всі справи і зайнятися тільки отриманням такої довідки, то іноді можна впоратися за половину робочого дня, або за один день.

Близько години займе огляд у п'яти лікарів у медичному центрі, потім огляд в наркологічному диспансері - близько півгодини, і нарешті, огляд в психоневрологічному диспансері - теж в районі години. До цього потрібно додати час на транспорт і оформлення паперів.

Потрібно розуміти, що медичний персонал також буває на місці тільки в робочий час, а не після нього. Тому похід по лікарях потрібно планувати заздалегідь, звільнившись від своєї роботи. Важливу роль може зіграти вибір установи.

Так, похід в найближчу поліклініку може істотно затягнутися з тієї причини, що всередині виявиться звичайна черга до лікаря терапевта, а громадяни навряд чи увійдуть в положення майбутнього водія.

Ну, а якщо громадянин не може звільнити для проходження медичної комісії повноцінний робочий день, то йому, швидше за все, буде потрібно не менше 3-4 днів, при орієнтовній завантаженості в 1-2 години в день.

Коли вона знадобиться?
Скільки коштує довідка на водійські права 2017?
Скільки вона діє?
Яких лікарів проходити, куди звертатися?
Коли вона знадобиться?
Скільки потрібно часу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online