Довідка про непозбавлена ​​водійських прав, де отримати в 2019 році

  1. Навіщо потрібна довідка
  2. де отримати
  3. Як отримати
  4. Про терміни
  5. резюме

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Час читання: 3 хвилин

Довідка про відсутність позбавлення водійського посвідчення - документ, який незмінно запитують у автомобілістів, охочих отримати або поміняти права. Незважаючи на те що ця вимога працівників ДАІ ніякими нормами закону не обгрунтовано, подібна практика жива і сьогодні. З метою економії сил, часу і нервів багато громадян займаються отриманням такої довідки самостійно, не чекаючи милостей від російської бюрократії. Довідка про відсутність позбавлення водійського посвідчення - документ, який незмінно запитують у автомобілістів, охочих отримати або поміняти права

Навіщо потрібна довідка

Довідка про непозбавлена ​​права керування транспортним засобом з місця постійної реєстрації потрібно тим громадянам, які збираються отримувати водійські права повторно після зміни прізвища в результаті укладення або розірвання шлюбу, при зміні реєстрації, розширенні числа водійських категорій .

Тим, хто буде отримувати водійське посвідчення вперше і за місцем тимчасового проживання, теж доведеться оформляти такий папір на підтвердження того, що їх не позбавляли прав, яких вони не отримували. При цьому довідка з ДАІ про непозбавлена ​​прав ніколи не входила до переліку регламентованих законом документів, які повинен надавати кожен кандидат на отримання водійського посвідчення.

Вважається, що така практика виникла, тому що раніше різні підрозділи ДАІ не могли отримувати подібні відомості швидко, не маючи загальної бази даних. Сьогодні вже створена єдина держсистема, в якій міститься інформація про всі правопорушення і проводилися реєстраційні дії. Працівники інспекції можуть запросити всі необхідні відомості в рамках свого відомства.

Однак у багатьох випадках взаємодія між різними службами залишає бажати кращого, тому всім бажаючим прискорити процес отримання потрібних паперів поки доводиться дбати про це самостійно.

Точний список документів, які необхідно зібрати для видачі посвідчення, ви знайдете в статті « Які довідки потрібні для отримання водійських прав ».

де отримати

Відповідь, де ж автомобілісту отримати довідку про непозбавлена ​​водійських прав. досить очевидний: у відділенні ГИБДД за місцем постійного проживання. В реєстраційно-екзаменаційному відділі інспекції є відомості про всіх громадян, яким коли-небудь були видані посвідчення. Працівники інспекції також мають інформацію про всі вчинені правопорушення, в тому числі і за профілем Державтоінспекції.

Як отримати

Безсумнівний плюс вже згадуваної єдиної бази в тому, що вам не доведеться курсувати між декількома відділеннями інспекції, якщо ви змінили реєстрацію або проживаєте не там, де постійно зареєстровані.

Необхідні відомості легко передаються між відділеннями ГИБДД онлайн. Але все одно ніхто не застрахований від того, що довідку зажадають пред'явити під час складання іспиту.

Якщо у вас немає часу отримати паперовий варіант документа особисто, його без проблем видадуть вашому родичу чи знайомому.

Довідка з ДАІ про непозбавлена ​​права керування транспортними засобами видається за заявою, до якого прикладається заповнена анкета. В анкету вносяться особисті дані - ПІБ, дата народження, місце роботи. Більше ніяких документів надавати не треба.

Про терміни

При особистому зверненні до відділення ГИБДД за основним місцем реєстрації довідка видається відразу. У тих випадках, коли довідка про відсутність позбавлення прав потрібна, але у власника транспортного засобу немає можливості її оформити, ГИБДД, звичайно, зробить запит по офіційних каналах, але відповіді доведеться чекати.

Норми закону, що регламентує терміни отримання такої довідки, не існує, тому багато хто намагається отримати її заздалегідь. Якщо дата складання іспиту на права вже підійшла, а довідка не оформлена, ви можете пройти тестування з іншою групою слухачів автошколи. Термін дії довідки також не встановлено, але практика показує, що він непередбачувано варіюється в діапазоні від 10 до 30 днів. Пізніше в автошколі документ вже не приймуть. Норми закону, що регламентує терміни отримання такої довідки, не існує, тому багато хто намагається отримати її заздалегідь

резюме

Вимагати довідку, у якій немає ні офіційної назви, ні терміну дії, незаконно, так як вся необхідна інформація передається з одного відділення ГИБДД в інше простим натисканням клавіші. На ділі процес затягується.

Особливо наполегливим і юридично підкованим кандидатам на отримання водійського посвідчення іноді вдається домогтися дотримання букви закону за допомогою зареєстрованих заяв, запитів та скарг в усі інстанції. Чи отримувати довідку про непозбавлена ​​прав або чинити опір системі? думайте самі, вирішуйте самі ...

Як уникнути позбавлення прав. Ознаки сп'яніння за кермом. Відповідальність: Відео

Чи отримувати довідку про непозбавлена ​​прав або чинити опір системі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online