Як оскаржити штраф за перевищення швидкості




Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Штраф за перевищення швидкості - чи не найпоширеніше покарання поліції зараз. Як довести невинність? Як скасувати? Все простіше, ніж Ви думаєте!


© АвтоАдвокат 13.07.19 20:31:22

версія 2.0
Адвокат + Viber
Skype: avtoadvokat001
Перевищення швидкості на 20 км / год (частина 1) або, на 50 км / год (частина 3) або зі створенням аварійної обстановки (частина 4): ст.122 КУпАП
!!! За частинами 1 і 3 справу розглядає поліція.
!!! За частиною 4 справу розглядає Суд. Поліція тільки становить і направляє протокол.
Що вам загрожує:
  • штраф від 255 до 850 грн .;
  • громадські роботи протяжністю від 30 до 40 годин;
  • позбавлення прав на термін від 6 до 12 місяців

  • Скільки у нас є часу для вжиття заходів?
    Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів. У простівном випадку потрібно розглядати варіанти поновлення строку оскарження.
    Що робити?
    Якомога швидше відсканувати (або чітко сфотографувати) наявні у Вас документи (вказані вище). Скласти докладний опис того, що сталося. Негайно зв'язатися з адвокатом .
    Чим і як я зможу допомогти?
    чим:
  • уникнути всіх видів відповідальності, визнання вас невинним;
  • стягнення сум матеріальної та моральної шкоди.
  • як:
  • оскарження дій поліції;
  • грамотне процесуальне ведення адмін. справи в суді. і, як наслідок, ефективне;
  • ініціація і грамотне процесуальне ведення справи в суді по стягненню у Вашу користь сум моральної (а, іноді, і матеріального) шкоди.

  • Залучили за перевищення швидкості? Пишіть - допоможемо.
    Перевищення швидкості - одне з найбільш распростанённих порушень, за які співробітники поліції охоче виписують адмін. штраф в розмірі від 255-340 грн.
    При цьому мало хто знає, що вказане вище покарання передбачено лише за перевищення швидкості не більше ніж на 20 км. / Год. Від встановленої (наприклад, при встановленому скоростонм режимі в 60, ви рухалися 80 і більше). А ось любителям особливо швидкої їзди можна і розлучитися з 510-680 грн., Або взагалі стати громадським робочим на 30-40 год (наприклад, двірником, або санітаром місцевої лікарні).
    Але і це ще не все. Справа в тому, що якщо інспектор раптом вирішить, що Ви допустили не тільки перевищення, а й при цьому створили аварійну ситуацію (улюблена тема інспекторів ...), то тоді потрібно бути готовим як мінімум схуднути на 680-850 грн., Як максимум - стати Непокора пішоходів 6-12 місяців. Так Так! Позбавлення прав тут цілком реально! Благо справу, що таке рішення може прийняти тільки суд, але іноді це не рятує від позбавлення на рівному місці ...
    Як би там не було, якщо Вас зупинили інспектори поліції і вирішили залучити за перевищення швидкості Вам слід пам'ятати, що часи радянські вже пройшли, а разом з цим і безрозмірне довіру слову поліцейського. А тому, перш за все перевірте апарат, яким Вас нібито «зловили». Перевірити слід не тільки його наявність, а й найменування, пломби і свідоцтво про про обов'язковій повірці. Більш того, циферки, що світяться на моніторі ніяк не говорять про те, що порушення допустили саме Ви. При цьому неважливо, скільки пройшло часу в моменти Вашої зупинки (це час зазвичай також демонструють інспектори). Адже оскільки цифри не пов'язані з Вашої швидкістю, то і час також не пов'язано. Постарайтеся ввічливо, дохідливо, але переконливо пояснити це інспектору. Зрештою, він може виявитися цілком адекватним, і погодиться з Вами.
    Але не завжди фіксація правопорушення відбувається за допомогою звичайних радарів. Вже давно на службу правопорядку всім відомі Візири. Вони, на відміну від своїх старших братів, вміють робити знімок (і навіть відео) автомобіля в момент вимірювання швидкості. Проте, якщо на знімку не тільки Ваш автомобіль, і / або на ньому неможливо встановити місце зйомки - такий знімок мало чим зможе довести Вашу провину. Також, і в цьому випадку, не забуваємо про пломбі, серійний номер, свідоцтві про повірку.
    На жаль, пояснити це все інспектору не завжди вдається. Або вдається, але безрезультатно. І тоді починається складання протоколу за перевищення швидкості. На цій стадії важливо пам'ятати, то від того, що Ви напишіть в протоколі, буде в великій мірі залежати подальший розвиток справи, зокрема і оскарження постанови.
    У графі «пояснення» дуже розбірливо викладіть те що Ви рухалися з допустимою швидкістю на даній ділянці. Не забудьте про обставини вимірювання швидкості, зазначених вище. Також, як особа яка притягається до адмін. відповідальності, Ви маєте право на допомогу адвоката, надання характеристики особистості, підготовку до Вашої захисті. І тому в тій же графі ви можете заявити клопотання про перенесення розгляду справи за місцем реєстрації Вашого авто (або Вашого проживання) на іншу дату. Таке право Вам дають ст. 268, ч2. ст. 276 КУпАП. Так і викладіть.
    Звичайно, якщо Вам закидають не просто перевищення, а ще й аварійну ситуацію - то справа буде розглядатися в суді в будь-якому випадку. В такому випадку в протоколі буде вказано в якому і коли. Також при цьому у вас вилучать посвідчення водія і видадуть тимчасове не більше ніж на 3 місяці.
    Наступне, що слід пам'ятати при дачі пояснень в протоколі - це про те, що Вам обов'язково повинні бути роз'яснені права, передбачені ст.63 Конституції і ст.268 КУпАП. Не зайвим буде прямо в протоколі попросити роз'яснити Вам ці норми письмово.
    Після складання протоколу відбудеться одне з двох - або буде винесено постанову, або розгляд справи буде перенесено на Ваше прохання на інший день по місці реєстрації. У будь-якому випадку Вам зобов'язані видати копію протоколу, і якщо, воно винесено - постанови.
    Отже, все оформлено. Якщо Вас залучили на місці до штрафу, у Вас є всього 10 днів для оскарження такого рішення. Якщо перенесли розгляд, або передали справу до суду - потрібно терміново брати контроль над справою, не пускати його на самоплив. Адже хто знає, чемё можуть Вас піддати, особливо по ч.4 ст.122 КУпАП ... А стати пішоходом на рік, з подальшою перездачею - думаю для кожного не надто «велика радість».
    Як правило справи по перевищенню швидкості скасовується нами без будь-яких проблем. При цьому у Вас залишиться право, на підставі рішення суду про скасування, витребувати з держави суму компенсації моральної шкоди. І потрібно відзначити, що суди останнім часом вже не бояться його присуджувати. Але це вже інша тема.
    Чи може допомогти радар-детектор уникнути відповідальності? Так звісно. І незаконного в цьому нічого немає. Ви має право знати про знаходження постів патрульної служби на дорогах і цей пристрій Вас інформує. Але я не радив би покладатися на нього занадто сильно. Часом, він може ввести в оману, часом - просто не спрацювати, коли це потрібно. Тому до вибору такого пристрою потрібно ставитися дуже уважно, не намагаючись придушувати. Адже якщо цей девайс буде пищати на кожну заправку або маршрутку, Ви врешті-решт відключіть його, а це ж зовсім не те, що потрібно від його функціональності.
    Чи правда, що спідометр в автомобілях «бреше» у велику сторону? Так це так. І зроблено це спеціально, з метою недопущення зайвого розгону машини, а точніше, тих самих 1-3 км. / Год., На які все частіше і трапляються. Наприклад, більшість протоколів про перевищення говорять від 81-84 км. / Год. Прикро, прикро але факт.
    Звичайно ж, найкращий спосіб не залучитися за перевищення швидкості - не перевищувати. Адже як то кажуть - тихіше їдеш - далі будеш. Будьте уважні!
    © AvtoAdvokat.com.ua: Як оскаржити штраф за перевищення швидкості
Як довести невинність?
Як скасувати?
Що робити?
Чим і як я зможу допомогти?
Чи може допомогти радар-детектор уникнути відповідальності?
Чи правда, що спідометр в автомобілях «бреше» у велику сторону?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online