Загальнобудинкових ЛІЧИЛЬНИКИ.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Прийнятий в РФ Закон «Про енергозбереження і про підвищення енергетичної ефективності та про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації (Федеральний закон Російської Федерації від 23 листопада 2009 р N 261-ФЗ)» наказує до 01.01.2012 року всім власникам житла встановити загальнобудинкові лічильники енергоресурсів - води, тепла, газу та електроенергії.
До 01.01.2012 року власники квартир та індивідуальних будинків зобов'язані будуть встановити квартирні лічильники води, електроенергії та газу, а з 01.01.2012 року, при наявності технічної можливості, встановити квартирні лічильники тепла.
Для стимулювання громадян до виконання цього закону держава встановить підвищення плати за ресурси, що нараховуються при відсутності лічильників. Про це йдеться в документі "Про затвердження Правил надання, призупинення та обмеження надання комунальних послуг власникам і користувачам приміщень у багатоквартирних та житлових будинках і про внесення змін до деяких постанов Уряду РФ».

Тому варто домогтися, щоб у вашому домі поставили загальнобудинкові лічильники води та загальнобудинкові лічильники тепла- тоді ви будете платити за воду і тепло не за нормами, а за фактом споживання, так як із застосуванням цих приладів обліку пропаде необхідність оплачувати ту воду і тепло, які не дійшли до вашого будинку. За допомогою общемових, або як їх ще називають - внутрішньобудинкових лічильників води і тепла, з'являється можливість виявляти витоку в системах тепло- і водопостачання будинку (споруди), а також можливість для ресурсозбереження.

Але, справедливості заради слід зазначити, що встановлювати загальдомовий лічильник тепла в старому житло не має сенсу. Вийде не економія, а навпаки: старі будинки часто «гріють вулиці». А ось в нових, які пройшли капремонт, або в тих, де утеплили фасади, ставити внутрішньобудинкові прилади обліку тепла дуже навіть правильно.

Ще одне актуальне питання щодо економії енергоресурсов- це питання освітлення під'їздів. Далеко не всі з нас представляють, скільки переплачують за те, що в під'їзді вночі горить світло (а адже іноді він може горіти і вдень). А між тим, той же самий Федеральний закон №261-ФЗ «Про енергозбереження і про підвищення енергетичної ефективності ...» від 23 листопада 2009 року, дозволяє громадянам вимагати встановити (безкоштовно) економічне освітлення, що реагує на рух. А якщо ще встановити енергозберігаючі лампи, то вигода буде відразу очевидна. Тільки треба обов'язково ставити ще й два загальнобудинкових лічильника - на вході в будинок і на місця загального користування.

Внутрішньобудинкові втрати в електричних мережах оплачують мешканці багатоквартирного будинку. Про це записано в статті 158 Житлового кодексу РФ. Там сказано, що власник приміщення в багатоквартирному будинку зобов'язаний нести витрати на утримання належного йому приміщення, а також брати участь у витратах на утримання спільного майна пропорційно своїй частці у праві спільної власності на це майно шляхом внесення плати за утримання і ремонт житлового приміщення.

А ось відповідно до Постанови Уряду РФ від 13.08.2006 № 491, до складу загального майна включається для будинків система електропостачання, що складається з вступних шаф, ввідно-розподільних пристроїв, апаратури захисту, контролю та управління, загальнобудинкових лічильників електричної енергії, поверхових щитків і шаф , освітлювальних установок приміщень загального користування, електричних установок систем димовидалення, систем автоматичної пожежної сигналізації внутрішнього протипожежного водопроводу, вантажних, пасажирських і п Жарнов ліфтів, автоматично замикаються пристроїв дверей під'їздів багатоквартирного будинку, мереж (кабелів) від зовнішнього кордону, до індивідуальних, загальних (квартирних) приладів обліку електричної енергії, а також іншого електричного обладнання, розташованого на цих мережах.

Втрати, що виникають в загальнобудинкових електричних мережах, є невід'ємною частиною змісту цих мереж. Таким чином, оплата за втрати електричної енергії у внутрішньобудинкових мережах покладено на мешканців багатоквартирного житлового будинку.

Читайте також:

Про нові правила надання комунальних послуг.
ЖКГ: питання і відповіді.
Як змусити керуючу компанію ЖКГ працювати.
Як зробити перерахунок плати за квартиру.
Як знизити комунальний платіж, якщо ви не жили в квартирі?
Договір управління багатоквартирним будинком - що в ньому?
Увага: лічильник!

Як знизити комунальний платіж, якщо ви не жили в квартирі?
Договір управління багатоквартирним будинком - що в ньому?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online