Багаторазове кип'ятіння води може призвести до раку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вчені попереджають, що повторне кип'ятіння води небезпечно для здоров'я людини. Після цієї процедури структура води повністю змінюється. Через випаровування розчин води стає більш концентрованим, в ньому підвищується вміст солі, а з присутніми в рідині органічними речовинами і мінералами вступає в реакцію хлор (якщо ми говоримо про воду, яка тече з крана в міській квартирі). З кожним наступним кип'ятінням відбуваються все нові хімічні реакції, результатом яких стає поява канцерогенних речовин, що може сприяти розвитку онкологічних захворювань. Вчені попереджають, що повторне кип'ятіння води небезпечно для здоров'я людини

Фото: REX / Shutterstock

За словами фахівців, після багаторазового кип'ятіння у воді можна знайти нітрати, фториди і ... миш'як. Саме через останній, згідно з висновком Всесвітньої організації охорони здоров'я, така вода вважається небезпечною.

Нітрати при нагріванні перетворюються в нітрозаміни - канцерогени. Що стосується фторидів, за свідченням вчених Гарвардського університету (їх дослідження знайшло відображення на сторінках Environment Health Sciences), наявність цих сполук у воді призводить до різних психічних розладів у дітей і може знижувати їх IQ.

Також надмірне захоплення кип'ятінням може привести до утворення каменів в організмі.

Іншу точку зору на кип'ятіння висловлює російський ендокринолог Михайло Богомолов, президент Російської діабетичної асоціації. Про це пише umnaja.ru. Фахівець вважає, що частка утворюється після кип'ятіння дейтерію - важкого ізотопу водню - настільки незначна, що ніяк не може вплинути на здоров'я людини. Щоб концентрація речовин в кип'яченій воді досягла загрозливих обсягів, необхідно кип'ятити її десятки, а то і сотні разів. Академік І.В. Петрянов-Соколов конкретизує цифру. За його даними, щоб отримати літр води зі смертельною концентрацією речовин, потрібно прокип'ятити більше двох тонн водопровідної води.

Що ж стосується солей кальцію, то, на думку Богомолова, при нагріванні води вони випадають в осад, так як погано розчиняються у воді. Вода від цього стає тільки м'якше і приємніше на смак. Однак перед повторним кип'ятінням її необхідно охолодити.

Істина, як відомо, знаходиться десь посередині, але коли мова йде про такі серйозні захворювання, як онкологічні, перестраховка буде кращою профілактикою.

Читайте також:

Що таке жива і мертва вода?

Міфи і факти про воду

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online