Ванна кімната з кутовою ванною: дизайн, фото

  1. Особливості кутових ванн, причина їх популярності
  2. Кутова ванна в інтер'єрі ванної кімнати
  3. Кутові ванни в залежності від форм приміщення
  4. У малогабаритних квартирах
  5. У квадратному приміщенні
  6. У великому приміщенні
  7. Карниз на кутову ванну
  8. Кутова ванна в суміщеному санвузлі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ванна кімната в квартирі на сьогоднішній день являє собою місце усамітнення, відпочинку та релаксації після важкого трудового дня. Тому люди прагнуть створити в приміщенні гарний витончений дизайн. Через невеликі розміри популярність завоювала кутова ванна. Чому відбулися такі перетворення в інтер'єрі представлених приміщень? У цьому питанні слід розібратися і з'ясувати переваги представленої різновиди ванни.

Особливості кутових ванн, причина їх популярності

Круглі або овальні ванни можуть дозволити собі встановити господарі квартири, де санвузол має масштабні розміри, а установка головної деталі інтер'єру посеред кімнати не займе багато місця. У випадку ж з малогабаритними квартирами, де розміри кімнати не перевищують 10 кв.м., люди пристосувалися встановлювати ванни трикутної форми.

Крім того, за допомогою таких ванн можна домогтися витонченого і одночасно розкішного дизайну, оскільки моделі представленої деталі санвузла вражають своїм достатком. В результаті популярність кутових ванн можна обґрунтувати наступними аспектами:

  • їх зовнішній вигляд виглядає розкішно навіть з виробами невеликих обсягів;
  • їх місткість найчастіше більше вироби стандартних форм;
  • з їх допомогою можна домогтися сучасного дизайну.

Майбутній дизайн приміщення безпосередньо впливає на форми вироби. Так, кутові ванни поділяються на трикутні, ромбовидні і моделі витягнутої форми.

На фото представлені всі три різновиди виробів.

Кутова ванна в інтер'єрі ванної кімнати

Дизайн санвузла розробляється заздалегідь. Основною деталлю є саме форма в даному виробі. Крім зовнішнього вигляду величезну роль грають розміри приміщення.

Якщо кімната має стіни завдовжки не більше 1,5-2 метра, зверніть увагу на ванни форми ромба. Її розміри вигідно вписуються за параметрами приміщення, а також з її допомогою можна створити неперевершений дизайн стилю «хай-тек». Якщо приміщення дозволяє, можете встановити більш місткі моделі, де можна приймати ванну удвох. До таких Якщо кімната має стіни завдовжки не більше 1,5-2 метра, зверніть увагу на ванни форми ромба виробам відносяться моделі витягнутої форми зі зручною овальної купіллю і прості кутові вироби, розміри яких завдовжки не менше 150 см.

Розміри круглої або прямокутної ванни віднімають багато місця від загальної площі приміщення. Найчастіше діаметр містких круглих ванн становить не менше 150 см. Вироби прямокутної форми прийнято встановлювати до однієї зі стін. Найчастіше ця стіна має найбільшу довжину. В результаті купіль займає половину площі приміщення. Багато людей, коли створюють дизайн, більше уваги приділяють саме розташуванню цих незручних різновидів. Щоб проявити фантазію, заощадити місце для установки додаткової техніки або меблів, наприклад, пральної машини або стелажа для рушників, зупиніть свій вибір на кутових формах.

Кутові ванни в залежності від форм приміщення

У зв'язку з тим, що вироби трикутних форм мають кілька різновидів і видів, можна виділити деякі правила при виборі в залежності від форми, розмірів приміщення.

У малогабаритних квартирах

До малогабаритним квартирам можна віднести старі добрі «хрущовки». найчастіше До малогабаритним квартирам можна віднести старі добрі «хрущовки» площа санвузла не перевищує 5 кв.м. Тут при виборі віддавайте перевагу моделям витягнутої форми з розмірами приблизно 80х160 см. При установці сантехніки таких габаритів ви зможете знайти місце для додаткової техніки.

Також зверніть увагу і на стандартні симетричні вироби трикутних форм, якщо їх розміри не перевищують 120 см в довжину. Все залежить від дизайну приміщення, тому можна заздалегідь пофантазувати з місцем розташування купелі.

На фото представлений варіант малогабаритної кімнати.

У квадратному приміщенні

Як не дивно, але тут вироби з симетричними формами можуть не вміститися або зайняти багато вільного місця. Віддавайте перевагу прямокутним формам. Якщо ж бажаєте встановити симетричну модель, то розміри підбирайте відповідно до довжини кімнати. Враховуйте головне правило - довжина сторони ванни повинна бути рівно половину або менш довжини стіни. На фото представлений варіант установки симетричною ванни в квадратному приміщенні.

У великому приміщенні

Для санвузла великих розмірів підійдуть симетричні вироби, які вигідно Для санвузла великих розмірів підійдуть симетричні вироби, які вигідно   урівноважать приміщення урівноважать приміщення. Тут можна встановити вироби, розміри яких знаходяться в межах від 160 см до 170 см. Якщо вам не імпонують моделі трикутних форм, придумайте дизайн приміщення, де доречно виглядатимуть овальні або круглі ванни, установка яких може бути і посередині кімнати. На фото зображена кімната з симетричною ванній великих розмірів.

Дизайн ванної кімнати ви можете придумати самі, попередньо переглянувши численні фото інтер'єрів для натхнення і вивчення невеликих хитрощів, до яких нерідко вдаються дизайнери для створення дійсно затишного інтер'єру.

Карниз на кутову ванну

В процесі створення дизайну інтер'єру мало хто замислюється про таку важливу річ, як карниз. Для ванн трикутних форм карниз повинен підбиратися з особливим контролем, з дотриманням деяких особливостей.

У спеціалізованих магазинах представлений широкий вибір форм. Наприклад, карниз підрозділяється на наступні основні різновиди:

  • Г-образні;
  • вигнуті;
  • дугові;
  • для напівкруглих ванн;
  • асиметричні форми.

Встановлюється карниз на двох суміжних стінах за допомогою шурупів або будь-якого Встановлюється карниз на двох суміжних стінах за допомогою шурупів або будь-якого   іншого кріплення, який уже є в комплекті іншого кріплення, який уже є в комплекті. Установка проводиться безпосередньо над купіллю так, щоб шторка закривала вас з усіх боків. Також для цього слід вибирати карниз строго за розміром встановленої ванни, дотримуючись її форму в повній відповідності.

Виставите карниз за рівнем, просвердлите отвори в місцях кріплення. В отвори вставте дюбелі і закрутіть шурупи, щоб карниз перебував щільніше до стіни. Якщо ви не можете встановити карниз самостійно, скористайтеся послугами фахівців.

У разі якщо карниз являє собою велику дугу або форму для витягнутої ванни, слід скористатися додатковими вертикальними стійками, які можуть кріпитися як до підлоги, так і стелі. Тут ключову роль відіграють розміри купелі.

Кутова ванна в суміщеному санвузлі

У малогабаритних квартирах можна зустріти суміщений санвузол, який також не відрізняється простором. Іноді до подібного з'єднанню люди приходять усвідомлено, адже так можна збільшити простір, поставити необхідну техніку.

Установка ванни в кімнаті, поєднаної з туалетом, є самим альтернативним і зручним варіантом. З її допомогою ви зможете не тільки збільшити вільну площу, але і створити розкішний інтер'єр. Тут не підійде прямокутні або круглі ванни, тому як перший різновид вироби в деяких випадках буде заважати виступаючим кутом, а друге просто не знайде собі місце.

Для правильного розміщення і купівлі відповідного вироби трикутної форми прислухайтеся до простих порад фахівців:

  1. При виборі ванни для кімнати, поєднаної з туалетом, зверніть увагу на розташування труб водовідведення, майбутній дизайн приміщення. Для початку ви повинні повною мірою прорахувати розміри майбутнього придбання, тому як форма і її габарити будуть прямо залежати від площі санвузла.
  2. Можливо, у вашій кімнаті, поєднаної з туалетом, при правильній і зручній розстановці, вдавшись до придбання кутового унітазу або раковини, знайдеться місце для симетричною ванни досить великих розмірів (від 130 см до 150 см).
  3. У разі якщо ви володієте просторою ванною кімнатою, поєднаної з туалетом, придбанням кутовий ванни ви досягнете зручного, комфортного перебування під час купання. Також ви можете добитися вишуканості і розкоші, як це представлено на фото нижче.

Чому відбулися такі перетворення в інтер'єрі представлених приміщень?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online