Шафа навісний в ванну кімнату: як вибрати і встановити

  1. Шафа навісний в ванну кімнату: різновиди і який варіант краще
  2. Як самостійно повісити настінний шафа у ванній: послідовність робіт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті розглянемо:
Шафа навісний в ванну кімнату: різновиди і який варіант краще
Як самостійно повісити настінний шафа у ванній: послідовність робіт

Ще порівняно недавно основна увага при ремонті у ванній кімнаті приділялася виключно вибору якісної сантехніки. Тепер же смаки людей змінилися, і до ванної кімнати ставляться з не меншою скрупульозністю, ніж до інших приміщеннях квартири. Зокрема, неможливо уявити сучасну ванну без хорошої і якісної меблів, одним з елементів якої є настінний шафа. Про нього і піде мова в цій статті, в якій разом з сайтом vannaja.net ми розберемося з питанням вибору таких меблів і розповімо про те, як встановити навісну шафу у ванну кімнату своїми руками.

net ми розберемося з питанням вибору таких меблів і розповімо про те, як встановити навісну шафу у ванну кімнату своїми руками

Як вибрати шафу навісний в ванну кімнату

Шафа навісний в ванну кімнату: різновиди і який варіант краще

Сучасні навісні шафи для ванної особливою різноманітністю не відрізняються. Ні, з кольорами, різними компонуваннями, розмірами і тому подібними відмінностями проблем немає. Говорячи про малий різноманітності цих меблів для ванної кімнати, мається на увазі різновиди шаф, які відрізняються один від одного не тільки забарвленням і розташуванням поличок, але і взагалі зовнішнім виглядом. У цьому плані все навісні шафки для ванної кімнати можна розділити на чотири види.

  • Стандартний або, як його ще називають, класичний шафа в ванну. Нічого цікавого цю шафу собою не представляє - це стандартне рішення, що підходить для будь-якої ванної кімнати і дозволяє успішно розміщувати косметику, яка використовується в даний момент. У магазинах можна знайти величезну кількість всіляких шаф цього виду - як звичайний ширпотреб білого кольору, так і більш вишукані моделі, обладнані дзеркальними дверцятами. Останні, мабуть, привабливіше інших, так як цілком здатні замінити люстерко над умивальником, оскільки саме в цьому місці в більшості випадків встановлюються подібні предмети меблів. Ну а взагалі така шафа можна повісити практично в будь-яке місце ванної кімнати - навіть над ванній , Якщо, звичайно, це вам буде зручно. Особливу увагу при виборі стандартного навісної шафки для ванної потрібно приділити його габаритам. Тут все залежить від місця його установки - якщо плануєте повісити його над умивальником, то ширина шафи повинна відповідати ширині умивальника або тумби, на якій він встановлений. Тумбовий умивальник - це взагалі окрема розмова. Якщо є можливість, то навісний шафка краще купувати в наборі з тумбового умивальником . Загалом, слід пам'ятати, що зайва ширина шафи, висить на стіні, може створювати вам деякі проблеми в процесі пересування по ванній кімнаті.

    Навісну шафу для ванної кімнати фото

  • Кутовий навісну шафу у ванну. Цей нестандартний підхід до виготовлення меблів дозволяє використовувати простір в приміщенні, яке практично завжди залишається незадіяним. Проблем з розміщенням такої шафи у ванній кімнаті, як правило, не виникає - його можна встановити в будь-якому, вподобаному вам кутку, але як і у випадку зі стандартним виробом цього типу, набагато привабливіше він виглядає в комплекті з кутовим умивальником. Кутовий навісну шафу має один суттєвий недолік - не дивлячись на свою ергономічність, він, як правило, менш місткий, ніж його стандартний побратим.

    Кутовий навісну шафу у ванну фото

  • Горизонтальний навісну шафу для ванної. Особливістю цієї настінної меблів для ванної кімнати є її горизонтальна конструкція - якщо стандартний і кутовий настінний шафа для ванної виготовляється висотою близько 800мм, то у горизонтального шафи цей розмір не перевищує 400мм. Зате його ширина може бути досить великою - хоч на всю довжину стіни . На відміну від всіх інших моделей настінного меблів для ванної кімнати, горизонтальний шафа відрізняється зручністю експлуатації - завдяки його невеликій висоті не доводиться тягнутися за предметами побуту, які розташувалися на верхніх полицях. Та й дверки таких виробів можна назвати безпечними. Згадайте, наскільки часто ви билися головою об відкриті двері настінного шафки, яка, до речі, займає аж ніяк не мало простору. У горизонтальних моделях шаф вона може відкидатися вгору і утримуватися у відкритому положенні завдяки невеликим гідравлічним циліндрах або взагалі являти собою ролетну систему. Настінні шафи з ролетними дверцятами набагато зручніше в експлуатації.

    Горизонтальний навісну шафу для ванної фото

  • До окремого виду настінної меблів можна віднести навісний дзеркальна шафа для ванної - він може бути як стандартним, так і кутовим і навіть горизонтальним. Основною його перевагою є дзеркальні дверки - така шафа в змозі замінити дзеркало над умивальником і таким способом додатково заощадити простір в приміщенні ванної кімнати, яке можна використовувати з більшою користю.

    Дзеркальний навісну шафу у ванну фото

Загалом, з питанням, яким може бути навісну шафу для ванної кімнати, все більш-менш зрозуміло. Завершуючи цю тему, можна додати лише одне - купуючи таку меблі, особливу увагу потрібно приділити її якості. Знаєте, в чому основна відмінність меблів, призначеної для ванної кімнати і для інших приміщень? В особливих умовах експлуатації - саме через підвищеної вологості у ванній підхід до виготовлення меблів для цього приміщення трохи інший. Тут вже звичайна ДСП не підійде, особливо для фасаду - як правило, меблі для ванної кімнати роблять з плит МДФ, які покривають спеціальною захисно-декоративною плівкою. Вибираючи такі меблі, особливу увагу зверніть на наявність сколів - якщо вони є, нехай навіть найменші, то такий настінний шафа краще не купувати.

Як самостійно повісити настінний шафа у ванній: послідовність робіт

Повісити стандартний, горизонтальний, кутовий або дзеркальна шафа у ванній досить просто, і впоратися з цим завданням (при наявності відповідного інструменту) зможе будь-який чоловік. Мінімум, який необхідний для самостійної установки шафи у ванній, - це перфоратор або ударний дриль, рулетка, рівень і викрутка.

Як встановити навісний шафка для ванної кімнати своїми руками, дивіться у відео.

Розпочати роботи по установці настінного шафки у ванній потрібно з розмітки. І для початку необхідно на певній висоті за допомогою рівня отчертить горизонтальну лінію - як правило, це 1,6-2м над рівнем підлоги, в залежності від типу шафки і його висоти. Після цього заміряємо ширину меблів, ділимо її навпіл і відзначаємо на горизонтальній лінії вертикальну вісь шафи - вона повинна чітко збігатися з віссю установки умивальника. В принципі, цю точку можна перенести на горизонталь і за допомогою рівня, але в більшості випадків це зручніше робити рулеткою, відклавши певний розмір від найближчого кута. Тепер заміряють відстань між вушками кріплень, знову ділимо його навпіл і відкладаємо отриманий розмір спочатку в одну сторону по горизонталі від центральної точки, а потім і в іншу. В отриманих місцях і встановлюються кріпильні елементи.

В отриманих місцях і встановлюються кріпильні елементи

Як повісити шафа для ванної своїми руками фото

Ось тепер озброюємось перфоратором або дрилем і свердлимо отвори в кахлі , А потім і в стіні.

Свердлити кахель потрібно при відключеному ударі. Включити його можна тільки після того, як тіло плитки буде пройдено - інакше ви отримаєте непривабливу тріщину в кахельної плитці.

Коли отвори готові, в них вставляються пластикові пробки і закручуються гаки, на які благополучно підвішується настінний шафка для ванної.

Навісні шафи для ванної фото

У деяких моделях настінного меблів використовуються регульовані вушка. Якщо ви десь помилилися з розміткою, один край шафи завжди можна опустити вниз або підняти вгору, обертаючи регулювальний гвинт, розташований з внутрішньої сторони шафи.

Тепер ви знаєте як, як вибрати навісну шафу у ванну кімнату, але і як повісити його на стіну. На завершення хотілося б зайвий раз нагадати про те, що дана меблі повинна успішно протистояти згубним впливам високої вологості. Вибирати потрібно саме ту, яка виготовлена ​​з матеріалів несхильних або слабо схильних до її впливу. Відмінним варіантом буде або МДФ, або якісний пластик. Також зверніть увагу на матеріал поличок цієї шафи - звичайна ДСП виключена!

Знаєте, в чому основна відмінність меблів, призначеної для ванної кімнати і для інших приміщень?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online