Кредити у валюті заборонили остаточно

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

24 вересня 2011, 09:41 Переглядiв: 24 вересня 2011, 09:41 Переглядiв:   Крдіти у валюті більше не дадуть, фото keystone

Крдіти у валюті більше не дадуть, фото keystone.com.ua.

Українці більше не зможуть взяти у банку в борг в іноземній валюті - Верховна Рада прийняла (врахувавши пропозиції президента) Закон "Про врегулювання відносин між кредиторами і споживачами фінансових послуг", який це забороняє. Закон вступить в силу після підпису президента, але буде поширюватися на договори, укладені після початку його дії. Як роз'яснив нам аналітик МЦПД Олександр Жолудь, за новим законом:

- фізособи не зможуть взяти кредит у валюті, тільки в гривнях;

- банки не зможуть змінювати ставку по кредиту (як збільшувати, так і зменшувати), якщо в договорі зазначено, що ставка є фіксованою. Зараз банки робити це можуть, причому в односторонньому порядку;

- заборонено при наданні споживчого кредиту брати будь-які збори, комісії, платежі за дії, які не є послугою;

- при достроковому поверненні споживчого кредиту позичальник платить відсотки тільки за період, коли він їм фактично користувався; кредитору заборонено відмовляти в достроковому погашенні кредиту або брати плату (типу штрафу) за дострокове погашення;

- якщо позичальника виселяють за рішенням суду з узятих в кредит будинку або квартири, які проживають зобов'язані добровільно звільнити приміщення протягом місяця з моменту отримання ними письмового вимоги кредитора. Суд при цьому вказує, куди слід переселити цих людей.

Заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Сергій Борисов каже, що, наприклад, кредити в чужій валюті стали проблемними в усьому світі, тому відмова від них правильний: "Можливо, в зв'язку з цим знизяться на 1-2% ставки по депозитах у валюті" . А ось його колега з "Терра банку" Ігор Шевченко критикує закон за неконкретність: "Наприклад прописано, що людині, виселеним із іпотечної квартири за рішенням суду, повинні надати інше житло. Але не вказано, хто і за чий рахунок повинен дати це житло. Потрібно розробити багато підзаконних актів, тому навряд чи цей закон скоро почне працювати ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Кредити у валюті заборонили остаточно". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online