Відкрити фірму в Білорусі росіянину

  1. Хто буде засновником створюваної компанії.
  2. Де буде знаходитися юридична адреса створюваної компанії.
  3. Придумати найменування створюваної фірми
  4. Чи може росіянин бути директором компанії в Білорусі?
  5. Які податки повинна платити компанія в Білорусі?
  6. Чи може росіянин зареєструвати ВП у Білорусі?
  7. Визначитися з розміром статутного фонду створюваного підприємства.
  8. В які терміни можливо відкриття фірми в Білорусі росіянами?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Скільки треба засновників, що б відкрити фірму в Білорусі росіянину?
Скільки треба засновників, що б відкрити фірму в Білорусі росіянину
Що б відкрити фірму в Білорусі росіянину може бути досить одного засновника.

Від кількості засновників залежить організаційно-правова форма створюваної компанії. Так, компанії з одним учасником з 26 січня 2016 року у Білорусі можуть реєструватися як в формі унітарного підприємства, так і в формі ТОВ. Увага! При цьому суспільство не може мати в якості єдиного учасника інше господарське товариство, що складається з одного учасника.

Компанії з 2 і більше учасниками можуть реєструватися в формі ТОВ, ЗАТ, ВАТ та інше. У більшості випадків компанії в Білорусі реєструються у формі ТОВ.

Хто буде засновником створюваної компанії.

Що б відкрити фірму в Білорусі росіянину треба визначитися, хто саме буде виступати засновником. У разі, якщо засновниками виступатимуть юридичні особи - резиденти РФ *, для реєстрації компанії в Білорусі від них буде потрібно:

  • виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб Російської Федерації. Виписка повинна бути датована не пізніше одного року до подачі заяви про державну реєстрацію. Нам потрібно оригінал виписки з гербовою печаткою.
  • нотаріально засвідчене доручення на нашого представника від юрособи на вчинення дій по реєстрації компанії. Довіреність можна завірити у будь-якого російського нотаріуса. Завантажити зразок довіреності від юр особи .

У разі, якщо засновниками виступатимуть громадяни РФ, для реєстрації компанії в Білорусі від них буде потрібно:

  • нотаріально засвідчена копія паспорта засновника. Копію паспорта можна завірити у нотаріуса в Росії. При цьому бажано простежити, щоб у нотаріально засвідченої копії паспорта нотаріусом не вказувалося слово «виписка», замість нього можна використовувати слово «копія».
  • нотаріально засвідчене доручення на нашого співробітника на вчинення дій по реєстрації компанії. Таку довіреність можна засвідчити у будь-якого російського нотаріуса. Завантажити зразок довіреності від фіз особи.

Де буде знаходитися юридична адреса створюваної компанії.

До моменту державної реєстрації створювана компанія повинна вказати в установчих документах свою юридичну адресу. Для цього бажано отримати гарантійний лист про укладення договору оренди в майбутньому. Реєстрація здійснюється територіальним виконавчим комітетом за місцем знаходження юридичної адреси. При необхідності ми допоможемо Вам зв'язатися з коворкінг-центрами, які надають в оренду робочі місця для знаходження юридичної адреси в м Мінськ або Мінському районі.

Придумати найменування створюваної фірми

Узгодження найменування компанії це окремий етап реєстрації
Узгодження найменування компанії це окремий етап реєстрації. Узгодження найменування для іноземних засновників здійснюється при особистому присутність засновника. Можливо також узгодити найменування по нотаріально посвідченої довіреності. Нам буде потрібно оригінал довіреності на нашого співробітника на вчинення дій по реєстрації компанії.

Найменування компаній в Білорусі повинні бути індивідуальні. Це означає, що вони повинні відрізнятися мінімум на два символу від найменувань уже зареєстрованих в Білорусі компаній, не містити в своєму найменуванні найменувань раніше зареєстрованих компаній, не містити слова Білорусь (але допускається використання скорочення «Бел»), і т.п. Найменування, що містять слова в найвищому ступені порівняння, а також найменування, що дозволяють позиціонувати дана юридична особа в якості лідера певної галузі (сфери діяльності) на підставі його найменування, такі як «кращий», «перший», «єдиний» і так далі в будь-якому роді, відмінку і числі до узгодження не допускаються.

Увага! Назва погоджується лише російською та білоруською мовами!

Процес узгодження найменування компанії складно спрогнозувати за термінами. Він може зайняти пару годин, а може кілька днів і навіть тижнів. Ось чому бажано придумати якомога більше оригінальних назв. При позитивному розгляді заяви видається довідка про погодження найменування, терміном дії 1 місяць.

Чи може росіянин бути директором компанії в Білорусі?

Білоруським законодавством, як правило, не встановлені вимоги до осіб, які будуть призначатися на посаду керівника організації. При здійсненні деяких ліцензованих (сертифікуються) видів діяльності наше законодавство містить вимоги до наявності у керівника відповідної фахової освіти. В інших випадках їм може бути будь-який право- і дієздатна особа.

Звертаємо увагу, що керівником організації може бути громадянин будь-якої країни. Але, іноземним громадянам для прийому на роботу в Республіки Білорусь необхідно отримувати дозвіл на працевлаштування. Виняток зроблено для громадян Російської Федерації, Казахстану, Киргизстану та Вірменії. Ми можемо надати допомогу в отриманні дозволу на працевлаштування. Однак отримання такого дозволу можливо тільки після державної реєстрації компанії. На момент державної реєстрації фірми керівником повинен бути призначений громадянин Білорусі, Російської Федерації, Казахстану, Киргизстану або Вірменії.

Які податки повинна платити компанія в Білорусі?

Будь-яка компанія, зареєстрована в Білорусі, повинна платити податки зі своєї діяльності. Як правило, протягом 20 робочих днів після реєстрації компанії можна вибрати систему оподаткування, яку буде застосовувати ця компанія в майбутньому. Це або загальна або спрощена система оподаткування. Загальну систему оподаткування мають право застосовувати будь-яка компанія, для спрощеної є обмеження по видам діяльності і за обсягом виручки. Крім податків з діяльності компанії також треба буде платити податки з заробітної плати працівників компанії, і податки з дивідендів засновників (при їх виплаті). Детальніше про те, які існують податки з діяльності компаній в Білорусі читайте за посиланням.

Чи може росіянин зареєструвати ВП у Білорусі?

Для того, щоб зареєструвати ВП у Білорусі, треба постійно проживати в Білорусі. Це означає, що для реєстрації ІП необхідно отримати посвідку на проживання в Білорусі.

Визначитися з розміром статутного фонду створюваного підприємства.

Мінімальний розмір статутного фонду для ТОВ законодавством Республіки Білорусь не встановлено. Термін формування статутного фонду - 1 рік з моменту державної реєстрації.

В які терміни можливо відкриття фірми в Білорусі росіянами?

Питання узгодження найменування та подачі документів на реєстрацію займають 1-3 робочих днів з моменту отримання передоплати і необхідних документів (довіреності тощо). Новостворена фірма вважається зареєстрованою в день подачі документів. Ще через 1-2 робочих дня можна відкрити рахунок в банку. Протягом 5 робочих днів відбувається постановка знову зареєстрованої компанії на податковий та інші види обліку.

Які податки повинна платити компанія в Білорусі?
Чи може росіянин зареєструвати ВП у Білорусі?
В які терміни можливо відкриття фірми в Білорусі росіянами?
Скільки треба засновників, що б відкрити фірму в Білорусі росіянину?
Чи може росіянин бути директором компанії в Білорусі?
Які податки повинна платити компанія в Білорусі?
Чи може росіянин зареєструвати ВП у Білорусі?
В які терміни можливо відкриття фірми в Білорусі росіянами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online