Усиновлення дітей громадян Російської Федерації

  • Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    Administratīvās tiesības

  • Būvniecības tiesības

  • Darba tiesības

  • Darījumi un līgumi

  • Ģimenes tiesības

  • Nekustamais īpašums

  • Imigrācijas tiesības

  • Komerctiesības

  • Komercdarbība brīvostā

  • Maksātnespējas tiesības

  • Parādu atgūšana

  • Starptautiskā tirdzniecība un transports

  • Tiesvedība

  • Усиновлення (удочеріння) дітей - громадян Російської Федерації іноземними громадянами, громадянами Російської Федерації, які постійно проживають за межами території Російської Федерації, і особами без громадянства (далі - іноземні громадяни) допускається тільки у випадках, якщо не представляється можливим передати таких дітей на виховання в сім'ї громадян Російської Федерації, які постійно проживають на території Російської Федерації, або на усиновлення родичам дітей незалежно від громадянства і місця проживання цих родств енніков.

    Діти можуть бути передані на усиновлення громадянам Російської Федерації, які постійно проживають за межами території Російської Федерації, іноземним громадянам або особам без громадянства, які не є родичами дітей, після закінчення дванадцяти місяців з дня надходження відомостей про таких дітей у федеральний банк даних про дітей, які залишилися без піклування батьків.

    ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ передача дітей, які є громадянами Російської Федерації, на усиновлення (удочеріння):

    громадянам Сполучених Штатів Америки, а також здійснення на території Російської Федерації діяльності органів і організацій з метою підбору і передачі дітей, які є громадянами Російської Федерації, на усиновлення (удочеріння) громадянам Сполучених Штатів Америки, які бажають усиновити (удочерити) зазначених дітей;

    особами, які перебувають в союзі, укладеному між особами однієї статі, визнаному шлюбом і зареєстрованому відповідно до законодавства держави, в якому такий шлюб дозволений, а також осіб, які є громадянами зазначеного держави і не перебувають у шлюбі.

    Усиновлення на території Росії іноземними громадянами дитини - громадянина Російської Федерації здійснюється відповідно до законодавства держави, громадянином якої є усиновитель на момент подачі заяви про усиновлення.

    Усиновлення допускається лише в інтересах дітей з урахуванням етнічного походження дитини, приналежності його до певної релігії і культурі, рідної мови, можливості забезпечення наступності у вихованні та освіті, а також з урахуванням можливостей забезпечити дітям повноцінний фізичний, психічний, духовний і моральний розвиток.

    Законодавство Російської Федерації не передбачає будь-яких обмежень для усиновлення дітей в залежності від стану їх здоров'я.

    Усиновлення братів і сестер різними особами не допускається, за винятком випадків, коли усиновлення відповідає інтересам дітей.

    Іноземні громадяни, які перебувають у шлюбі з громадянами Російської Федерації, всиновлюють дітей - громадян Російської Федерації в порядку, встановленому для громадян Російської Федерації, якщо інше не передбачено міжнародним договором Російської Федерації.

    У разі, якщо в результаті усиновлення можуть бути порушені права дитини, встановлені законодавством Російської Федерації і міжнародними договорами Російської Федерації, усиновлення не може бути проведено незалежно від громадянства усиновителя, а виготовлене усиновлення підлягає скасуванню в судовому порядку.

    ВИМОГИ до усиновителів - іноземним громадянам:

    Усиновлювачами можуть бути повнолітні особи обох статей. Дитина може бути усиновлена ​​як подружжям, так і однією особою, що складається або не перебувають у шлюбі. Особи, які не перебувають між собою в шлюбі, не можуть спільно усиновити одну і ту ж дитину.

    Не можуть бути усиновлювачами:

    • особи, визнані судом недієздатними або обмежено дієздатними;
    • подружжя, один з яких визнано судом недієздатним або обмежено дієздатним;
    • особи, позбавлені по суду батьківських прав або обмежені судом у батьківських правах;
    • особи, відсторонені від обов'язків опікуна (піклувальника) за неналежне виконання покладених на нього законом обов'язків;
    • колишні усиновителі, якщо усиновлення скасовано судом з їхньої вини;
    • особи, які за станом здоров'я не можуть усиновити (удочерити) дитину;

    Перелік захворювань, при наявності яких особа не може усиновити (удочерити) дитину, включає наступні захворювання:

    • особи, які на момент встановлення усиновлення не мають доходу, що забезпечує усиновлюваної дитини прожитковий мінімум, встановлений в суб'єкті Російської Федерації, на території якого проживають усиновителі (усиновитель);
    • особи, які не мають постійного місця проживання;
    • особи, які мають або мали судимість, що піддаються або піддавалися кримінальному переслідуванню (за винятком осіб, кримінальне переслідування відносно яких припинено за реабілітуючими підставами) за злочини проти життя і здоров'я, волі, честі та гідності особи (за винятком незаконного приміщення в психіатричний стаціонар, наклепу і образи), статевої недоторканності і статевої свободи особистості, проти сім'ї та неповнолітніх, здоров'я населення і суспільної моралі, а також проти громадськості ой безпеки;
    • особи, які мають незняту або непогашену судимість за тяжкі або особливо тяжкі злочини;
    • особи, які перебувають в союзі, укладеному між особами однієї статі, визнаному шлюбом і зареєстрованому відповідно до законодавства держави, в якому такий шлюб дозволений, а також особи, які є громадянами зазначеного держави і не перебувають у шлюбі;
    • особи, які не пройшли підготовки (крім близьких родичів дитини, а також осіб, які є або були усиновлювачами і щодо яких усиновлення не було скасовано, і осіб, які є або були опікунами (піклувальниками) дітей і які не були відсторонені від виконання покладених на них обов'язків).

    Іноземні громадяни, які бажають усиновити дитину, що залишилася без піклування батьків і є громадянином Російської Федерації (далі - кандидати в усиновлювачі), можуть подати документи про проходження підготовки на території держави, в якому вони постійно проживають, з урахуванням тематики і в обсязі не менше, ніж це передбачено вимогами до змісту програми підготовки осіб, які бажають взяти на виховання в свою сім'ю дитину, яка залишилася без піклування батьків, затвердженими Міністерством освіти і науки Росс йской Федерації.

    Кандидати в усиновлювачі, які не пройшли підготовку на території іноземної держави, в якому вони постійно проживають, мають право пройти зазначену підготовку на території Російської Федерації.

    Вимога обов'язкового проходження підготовки осіб, які бажають взяти на виховання в свою сім'ю дитину, яка залишилася без піклування батьків, не поширюється на наступні категорії кандидатів в усиновлювачі:

    1. вітчима (мачухи) дитини;
    2. близькі родичі дитини;
    3. особи, які є або були усиновлювачами, і щодо яких усиновлення не було скасовано;
    4. особи, які є або були опікунами (піклувальниками) дітей і які не були відсторонені від виконання покладених на них обов'язків.

    При винесенні рішення про усиновлення дитини суд також має право відступити від зазначеної вимоги і щодо інших громадян з урахуванням інтересів усиновлюваної дитини і заслуговують уваги обставин;

    Порядок звернення іноземних громадян з метою отримання інформації про дітей:

    Кандидати в усиновлювачі має право звернутися за інформацією про дітей, які можуть бути усиновлені в орган виконавчої влади будь-якого суб'єкта Російської Федерації, на який покладено повноваження регіонального оператора державного банку даних про дітей, які залишилися без піклування батьків (далі - державний банк даних про дітей), по власним вибором.

    Звернення кандидатів в усиновлювачі з метою отримання інформації про дітей в організації для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків (будинки дитини, дитячі будинки та інші) не допускається.

    Громадяни можуть звернутися:

    1. особисто до регіонального оператора;
    2. через представництва іноземного державного органу або організації з усиновлення дітей на території Російської Федерації або представництва іноземної некомерційної неурядової організації, що отримали відповідні дозволи на здійснення діяльності з усиновлення (удочеріння) на території Російської Федерації (далі - представництво іноземної організації з усиновлення).

    Іноземний громадянин, який бажає усиновити дитину, подає регіональному оператору документи, що засвідчують його особу і визнаються Російською Федерацією в цій якості, і подає такі документи:

    1. заяву про своє бажання усиновити (удочерити) дитину і з проханням ознайомити його з розташованими в державному банку даних про дітей відомостями про дітей, відповідних його побажанням;
    2. заповнений анкети громадянина;
    3. зобов'язання поставити в установленому порядку на облік у відповідній консульській установі Російської Федерації усиновлення (удочеріння) їм дитини;
    4. зобов'язання надавати можливість для обстеження умов життя і виховання усиновлення (удочеріння) дитини;
    5. копію документа, що засвідчує особу іноземного громадянина і визнається Російською Федерацією в цій якості;
    6. висновок компетентного органу держави, громадянином якої він є (для громадянина Російської Федерації, який постійно проживає за межами Російської Федерації, або особи без громадянства - держави, в якому він має постійне місце проживання), про умови його життя та можливість бути усиновлювачем (удочерителя). До висновку додаються фотоматеріали про його сім'ї;
    7. зобов'язання компетентного органу держави проживання громадянина Російської Федерації, який постійно проживає за межами Російської Федерації, іноземного громадянина або особи без громадянства здійснювати контроль за умовами життя і виховання усиновлення (удочеріння) дитини і надавати звіти про умови життя і виховання дитини в сім'ї усиновителя (удочерителя).
    8. зобов'язання компетентного органу держави проживання громадянина Російської Федерації, який постійно проживає за межами Російської Федерації, іноземного громадянина проконтролювати постановку на облік в консульській установі Російської Федерації усиновлення (удочеріння) дитини;
    9. документ компетентного органу держави, громадянином якої є кандидат в усиновлювачі (удочерителя), що підтверджує відсутність у законодавстві держави, громадянином якої він є, визнання союзу, укладеного між особами однієї статі, шлюбом (надається в разі звернення особи, яка не перебуває в шлюбі);
    10. копію ліцензії (або іншого документа) іноземної організації, яка підтверджує повноваження компетентного органу з підготовки документів, зазначених у підпунктах "е" - "и" цього пункту;
    11. копію свідоцтва чи іншого документа про проходження підготовки кандидатів в усиновителі (удочерителя), оформленого відповідно до вимог, що пред'являються законодавством іноземної держави до подібних документів;
    12. копію програми, затвердженої відповідно до вимог, що пред'являються законодавством іноземної держави до подібних документів, по якій проводилась підготовка кандидатів в усиновлювачі (удочерителя);
    13. документ, що підтверджує право іноземної організації, що видала документ про проходження підготовки кандидатів в усиновителі (удочерителя), здійснювати зазначену підготовку громадян і видавати відповідний документ.

    Іноземний громадянин в разі виїзду на момент оформлення їм усиновлення дитини в іншу державу на термін більше одного року (на роботу або з інших причин), крім документів, зазначених у підпунктах «а» - «д», «і» і «л» - «н», подає такі документи:

    1. висновок про можливість бути усиновлювачем (удочерителя) і зобов'язання здійснювати контроль за умовами життя і виховання усиновлення (удочеріння) дитини і постановкою його на консульський облік в консульській установі Російської Федерації після повернення в державу постійного місця проживання, видані компетентним органом цієї держави;
    2. висновок про умови його життя та зобов'язання здійснювати контроль за умовами життя і виховання усиновлення (удочеріння) дитини і постановкою його на консульський облік в консульській установі Російської Федерації після прибуття в державу, на території якого він проживає на момент оформлення усиновлення (удочеріння), видані компетентним органом цієї держави;
    3. копію ліцензії (або іншого документа) іноземної організації, яка підтверджує повноваження компетентного органу з підготовки зазначених документів.

    Іноземний громадянин, який постійно проживає на території держави, громадянином якої він не є, крім документів, зазначених у підпунктах «а» - «д», «і», представляє документи, зазначені в підпунктах "е" - "з" і "к" - «н», видані компетентним органом держави, в якому він має постійне місце проживання.

    Іноземний громадянин, який бажає усиновити дитину, що залишилася без піклування батьків, що є його родичем, крім необхідних документів подає до органів опіки та піклування документи, що підтверджують факт своєї спорідненості з дитиною, яку усиновлюють.

    Всі документи повинні бути легалізовані в установленому порядку, якщо інше не передбачено законодавством Російської Федерації або міжнародним договором Російської Федерації, переведені на російську мову, і переклад має бути засвідчений в консульській установі або дипломатичному представництві Російської Федерації в державі місця проживання іноземного громадянина або нотаріусом на території Російської Федерації.

    Документи, зазначені в підпунктах «а» - «г», приймаються до розгляду протягом року з дати їх складання, а зазначені в підпунктах «е» - «до» - протягом року з дня їх видачі.

    Якщо законодавством іноземної держави передбачено інший термін дії документів, зазначених у підпунктах "е" - "н", то вони можуть розглядатися протягом терміну, встановленого законодавством відповідної держави.

    Представлення інтересів усиновлювачів - іноземних громадян на території Російської Федерації іншими особами або організаціями

    На території України не допускається посередницька діяльність щодо усиновлення дітей, тобто будь-яка діяльність інших осіб з метою підбору і передачі дітей на усиновлення від імені і в інтересах осіб, які бажають усиновити дітей, в тому числі збір, передача, розміщення в засобах масової інформації, інформаційно-телекомунікаційних мережах загального користування (в тому числі в мережі Інтернет) та поширення іншим чином відомостей про дитину, фото- і відеозйомка дітей і проведення додаткової медичної експертизи усиновляємо го дитини.

    Чи не є посередницькою діяльністю з усиновлення дітей діяльність органів опіки та піклування і органів виконавчої влади щодо виконання покладених на них обов'язків щодо виявлення та влаштування дітей, які залишилися без піклування батьків, а також діяльність спеціально уповноважених іноземними державами органів або організацій з усиновлення дітей (далі - організації з усиновлення дітей), яка здійснюється на території Російської Федерації в силу міжнародного договору Російської Федерації або на про снові принципу взаємності. Організації з усиновлення не можуть переслідувати в своїй діяльності комерційні цілі.

    Обов'язкове особисте участь осіб, які бажають усиновити дитину, в процесі усиновлення не позбавляє їх права мати одночасно свого представника, права і обов'язки якого встановлені цивільним і цивільним процесуальним законодавством Російської Федерації, а також користуватися в необхідних випадках послугами перекладача.

    Представляти інтереси іноземних громадян з метою підбору і передачі дітей на усиновлення, а також здійснювати іншу некомерційну діяльність щодо захисту їх прав на території Російської Федерації можуть організації з усиновлення дітей через свої представництва, що відкриваються в установленому порядку в Російській Федерації.

    Представництва організацій з усиновлення дітей має право:

    1. представляті документи кандидатів в усиновителі регіональному оператору державного банку Даних про дітей для підбору дитини на усиновлення, а такоже до суду для усиновлення;
    2. отрімуваті на підставі заяви кандидатів в усиновлювачі похідну інформацію про дитину. Передача третім особам похідної інформації про дитину, отриманої з метою надання конкретного іноземному громадянину, а також використання її будь-яким іншим способом не допускається;
    3. оформляти запрошення і надають візову підтримку кандидатам в усиновлювачі;
    4. організовувати прийом і розміщення кандидатів в усиновителі, надавати їм необхідну допомогу в оформленні усиновлення;
    5. брати участь в судових засіданнях під час розгляду справ про усиновлення, отримувати рішення суду про усиновлення, а також сприяти усиновителям в оформленні свідоцтва про народження дитини і його паспорта для виїзду за межі Російської Федерації;
    6. здійснювати на території Російської Федерації іншу діяльність з представництва інтересів кандидатів в усиновлювачі та усиновлювачів, не заборонену законодавством Російської Федерації.

    Конфіденційна інформація про дитину, а також направлення на відвідування дитини в організації для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, надається оператором державного банку даних про дітей тільки особисто кандидатам в усиновлювачі.

    Ухвалення рішення про усиновлення дитини іноземними громадянами провадиться відповідно верховним судом республіки, крайовим судом, обласним судом, судом міста федерального значення, судом автономної області, судом автономного округу за місцем проживання (перебування) усиновлюваної дитини за заявою кандидата в усиновлювачі.

    У заяві про усиновлення повинні бути вказані:

    1. прізвище, ім'я, по батькові усиновителів (усиновителя), місце їх проживання;
    2. прізвище, ім'я, по батькові та дата народження усиновлюваної дитини, її місце проживання або місце знаходження, відомості про батьків усиновлюваної дитини, наявності у нього братів і сестер;
    3. обставини, що обгрунтовують прохання усиновителів (усиновителя) про усиновлення дитини, і документи, що підтверджують ці обставини;
    4. прохання про зміну прізвища, імені, по батькові, місця народження усиновлюваної дитини, а також дати його народження (при усиновленні дитини у віці до року), про запис усиновителів (усиновителя) батьками (батьком) в запису акта про народження.

    До заяви про усиновлення дитини повинні бути прикладені:

    1) копія свідоцтва про народження усиновителя - при усиновленні дитини особою, що не перебувають у шлюбі;

    2) копія свідоцтва про шлюб усиновителів (усиновителя) - при усиновленні дитини особами (особою), що складаються в шлюбі;

    3) при усиновленні дитини одним з подружжя - згода другого з подружжя або документ, що підтверджує, що подружжя припинили сімейні відносини і не проживають спільно більше року. При неможливості залучити до заяви відповідний документ в заяві повинні бути вказані докази, що підтверджують ці факти;

    4) медичний висновок про стан здоров'я усиновлювачів (усиновителя);

    5) довідка з місця роботи про займану посаду та заробітну плату або копія декларації про доходи або інший документ про доходи;

    6) документ, що підтверджує право користування житловим приміщенням або право власності на житлове приміщення;

    7) документ про постановку на облік громадянина в якості кандидата в усиновлювачі;

    8) документ про проходження в установленому порядку підготовки осіб, які бажають взяти на виховання в свою сім'ю дитину, яка залишилася без піклування батьків, за винятком випадків подачі заяви про усиновлення дитини вітчимом або мачухою, близькими родичами дитини, особами, які є або були усиновлювачами і в щодо яких усиновлення не було скасовано, і особами, які є або були опікунами, піклувальниками дітей і які не були відсторонені від виконання покладених на них обов'язків;

    9) висновок компетентного органу держави, громадянами якої є усиновлювачі (держави, в якій вони мають постійне місце проживання), про умови їх життя і про можливість бути усиновлювачами;

    10) дозвіл компетентного органу відповідної держави на в'їзд усиновлюваної дитини в цю державу і його постійне проживання на території цієї держави.

    Суд при необхідності може вимагати й інші документи, в тому числі документи, що підтверджують зміст норм іноземного сімейного права, на які кандидати в усиновлювачі посилаються в обгрунтування своїх вимог або заперечень, легалізовані в установленому порядку.

    Якщо одружені кандидати в усиновлювачі є громадянами держави, в якому дозволені одностатеві шлюби, або постійно проживають в такій державі, суд з'ясовує, чи допускає законодавство цієї держави можливість перебудови усиновленої дитини в його інтересах в іншу сім'ю, і чи є що вступив в силу міжнародний договір про співпрацю в області усиновлення дітей між Російською Федерацією і цією державою, який передбачає, що рішення про перебудову дитини в іншу сім'ю, в тому числі про синовленіі його іншими особами, не може бути прийнято без згоди компетентного органу Російської Федерації.

    Якщо законодавство іноземної держави допускає перебудову усиновленої дитини, а вищевказаний міжнародний договір відсутній, суд відмовляє в задоволенні заяви про усиновлення дитини.

    Всі документи подаються до суду в двох примірниках. Документи повинні бути легалізовані в установленому порядку. После легалізації смороду повінні буті переведені на російську мову и переклад повинен буті Нотаріально посвідченій.

    Рішення суду про усиновлення вступає в законну силу після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо вона не була оскаржена. Зазначений строк становить 10 днів.

    Права і обов'язки усиновителів та усиновленої дитини виникають з дня набрання законної сили рішенням суду. Усиновителі зобов'язані особисто забрати дитину за місцем його проживання (перебування) за пред'явленням паспорта або іншого документа, що посвідчує особу усиновителя, і рішення суду.

    Витрати, пов'язані з усиновленням дітей - громадян Російської Федерації

    Процедура усиновлення дітей на території Російської Федерації незалежно від громадянства усиновлювачів є безкоштовною.

    Отримання державними і муніципальними службовцями винагороди у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків (подарунки, грошову винагороду, позички, послуги, оплата розваг, відпочинку, транспортних витрат й інші винагороди) заборонено. Одержання службовою особою особисто або через посередника хабара, так само як і дача хабара, тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

    Розмір вартості послуг іноземних організацій з усиновлення дітей регулюється законодавством відповідної іноземної держави. Діяльність зазначених організацій та надані ними послуги не повинні сприяти отриманню невиправданої комерційної вигоди.

    Здійснення контролю за умовами життя і виховання дітей в сім'ях усиновителів

    Постановка усиновлених дітей на консульський облік

    Усиновителі зобов'язані протягом трьох місяців з дня в'їзду усиновленої дитини в державу їх місця проживання поставити дитину на консульський облік в консульській установі Російської Федерації, що знаходиться в межах консульського округу на території цієї держави, або, за відсутності такої установи, в дипломатичному представництві Російської Федерації.

    Для постановки дитини на консульський облік усиновителі подають до консульської установи Російської Федерації наступні документи:

    1) заяву про взяття на облік усиновленої дитини з додатком 2 фотографій дитини;

    2) свідоцтво про усиновлення (удочеріння);

    3) документи, що засвідчують особу усиновлювачів та дитини.

    За бажанням усиновителів постановку на консульський облік усиновленої дитини можна здійснити до виїзду з Росії через Консульський департамент Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

    Контроль за постановкою дитини на консульський облік здійснює організація з усиновлення дітей, яка представляла інтереси кандидатів в усиновителі на території Росії, або компетентний орган іноземної держави, що дав зобов'язання провадити зазначений контроль.

    Зазначені організація або орган не пізніше ніж через 1 місяць з дати постановки дитини на консульський облік подають до органу виконавчої влади суб'єкта Російської Федерації довідку про взяття на консульський облік або копію паспорта дитини з відміткою про його постановці на консульський облік.

    При зміні місця проживання усиновленої дитини усиновлювачі зобов'язані проінформувати про це консульську установу, в якому вказаний дитина перебуває на обліку, і поставити дитину на облік в консульській установі за їх нового місця проживання.

    Подання звітів про умови життя і виховання дітей в сім'ях усиновителів Компетентний орган або організація іноземної держави, на території якої проживає усиновлена ​​дитина, дали відповідне зобов'язання, здійснюють підготовку звітів про умови життя і виховання дитини в сім'ї усиновлювачів і подають зазначені звіти до органів виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації.

    У звітах повинні бути відображені відомості про стан здоров'я дитини, його навчанні, емоційному та поведінковому розвитку, навичках самообслуговування, зовнішній вигляд і взаємини в сім'ї (форма звіту додається). До звітів додаються фотографії родини і дитини на момент складання звітів.

    Перше обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 2 місяців з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення, звіт подається не пізніше закінчення 4-го місяця з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення.

    Друге обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 5 місяців з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення, звіт подається не пізніше закінчення 7-го місяця з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення.

    Третє обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 11 місяців з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення, звіт подається не пізніше закінчення 13-го місяця з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення.

    Четверте обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 23 місяців з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення, звіт подається не пізніше закінчення 25-го місяця з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення.

    П'яте обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 35 місяців з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення, звіт подається не пізніше закінчення 37-го місяця з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення.

    Після закінчення 3 років з дати набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини і до його повноліття обстеження умов життя і виховання дитини проводиться після закінчення 23 місяців з дати складання попереднього звіту. Звіт подається не пізніше закінчення 25-го місяця з дати складання попереднього звіту.

    Звіти подаються державною (офіційному) мовою відповідної іноземної держави.

    Подані звіти повинні бути легалізовані в установленому порядку, якщо інше не передбачено законодавством Російської Федерації чи міжнародними договорами Російської Федерації, а також переведені на російську мову. Переклад або підпис перекладача засвідчуються в консульській установі або дипломатичному представництві Російської Федерації в державі місця проживання усиновителів чи нотаріусом на території Російської Федерації.

    Додаткову інформацію та роз'яснення з питань усиновлення дітей - громадян Російської Федерації іноземними громадянами можна отримати в органах виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації, на який покладено функції регіонального оператора державного банку даних про дітей, які залишилися без піклування батьків .

    Антоніна Безсонова

    Магістр Міжнародного та Європейського комерційного та економічного права

    (LL.M) Лозаннського державного університету (University of Lausanne)

    Генеральний директор ТОВ "Магістр і Партнери»

    м Москва

    01.12.2016

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online