РВП для громадян України: список документів і порядок реєстрації тимчасового проживання в Росії для українців

  1. Коротко про РВП
  2. Способи отримання РВП українцями в спрощеному порядку
  3. Процес подачі документів на РВП
  4. Корисна інформація українцям при отриманні РВП в Росії
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дозвіл на тимчасове проживання - це документ, який дозволяє іноземному громадянинові перебувати в Росії протягом 3 років з моменту отримання цього документа. До іноземців прирівнюються і українські громадяни. Після приїзду в Росію вони мають право перебувати на її території протягом 3-х місяців, а після закінчення цього терміну їм потрібно або залишити межі країни, або оформити даний документ.

Це так зване правило 90/180. Протягом півроку тільки половину цього терміну може громадянин України перебувати в Росії без додаткових дозвільних документів. При порушенні цього терміну накладається заборона на в'їзд . Він може діяти від 3 до 10 років. Тому дуже важливо оформити РВП, якщо ви хочете залишитися жити в Росії. Про порядок отримання РВП для громадян України буде розказано в цій статті.

Коротко про РВП

Це документ, який дає іноземному громадянину приблизно той же правовий статус, що і громадянину Росії. Це і перший ступінь для того, щоб отримати громадянство Російської Федерації.

Що таке РВП в Росії для громадян України? Це можливість залишитися працювати і жити в країні без патенту або дозволу на роботу. Воно дає право на отримання ОМС і подачу документів на ВП.

Про те, як перевірити готовність РВП онлайн, розказано тут .

У реєстрації тимчасового проживання в Росії для українців є один недолік. Якщо воно було видано за квотою в певному регіоні, то працювати доведеться саме там.

Це може окрема папір або відмітка в паспорті громадянина України. Вона видається на три роки і не підлягає продовженню. По закінченню її терміну дії можна подати документи на ВНЖ. Як виглядає РВП для громадян України? Ви можете подивитися на зображенні, представленої нижче.

Російський уряд щороку виділяє певну кількість квот на отримання цього документа. Є також певний перелік підстав, за якими можливо його оформлення.

Способи отримання РВП українцями в спрощеному порядку

Одним з них є наявність в минулому радянського громадянства або свідоцтва про те, що громадянин народився на території РРФСР або РФ.

Так як до 1991 року Україна входила до складу Радянського союзу, то всі громадяни колишнього СРСР мають право на отримання РВП в РФ. Якщо людина була народжена на його території або в РФ, то він теж має таку можливість. При подачі документів вам потрібно буде надати відповідні документи, що підтверджують цей факт.

Якщо один з ваших батьків - громадянин РФ, який визнаний непрацездатним, то ви також можете сміливо оформляти документи на РВП.

Укладення шлюбу з громадянином (кою) РФ - теж є достатньою підставою для отримання РВП. При наявності дитини з громадянством РФ громадянин України може оформити його.

При інвестуванні певних грошових сум в законному порядку в Росії або під час проходження військової служби в країні теж можливо отримання РВП. В останньому випадку воно видається тільки на термін служби.

В останньому випадку воно видається тільки на термін служби

Певні підстави дають українцям право отримати РВП без квоти.

Участь в програмі з переселення співвітчизників із зарубіжжя разом з їхніми родинами також дає можливість громадянину отримати РВП.

Діти мають право на РВП в наступних випадках:

  • якщо їхні батьки проходять процедуру отримання документа;
  • при подачі заяви на дозвіл одним з батьків з наявністю в останнього громадянства РФ.

Якщо громадянин України має довідку про те, що він недієздатний або обмежено дієздатний, то може отримати РВП разом зі своїми батьками. Або у таких осіб є дієздатні діти з громадянством РФ, то вони автоматично мають право на цей документ.

У разі, якщо українські громадяни підпадають під іншу категорію осіб, які можуть отримати РВП без квоти, встановлену законодавством РФ, то їм слід почати процедуру оформлення.

Про те, як оформити РВП в Росії громадянину України, буде розказано в наступному розділі.

Процес подачі документів на РВП

У списку документів на оформлення РВП для громадян України окремо потрібно виділити заяву. Воно повинно бути складено по всій формі. Як це правильно зробити описано в цій статті .

Для цього слід звернутися до місцевого відділення КОМ МВС з наявністю наступного переліку документів:

  • 2 примірника заповненої заяви;
  • 2 фото паспортного зразка (з вимогами до фото на паспорт РФ можна ознайомитися в цій статті );
  • документ про посвідчення особи заявника;
  • довідка про відсутність судимості (повинна бути зроблена не раніше, ніж з а 90 діб, до подачі документів);
  • міграційна карта;
  • квитанція, що підтверджує оплату держмита в розмірі 1600 руб .;
  • мед. довідка (видана не пізніше, ніж за 30 діб, до надання документів);
  • свідоцтво про володіння російською мовою.

З усіма ними ви можете звернутися в місцеве відділення КОМ або через сайт держпослуги.

З усіма ними ви можете звернутися в місцеве відділення КОМ або через сайт держпослуги

Для отримання РВП вам потрібно надати певний пакет документів.

Цей пакет документів на РВП для громадян України розглядається КОМ МВС протягом 2 місяців. Після цього, перед отриманням самого документа, знадобиться здати відбитки пальців.

Як тільки воно отримано, потрібно відразу оформити реєстрацію за місцем проживання.

Після року проживання по РВП можна почати збирати документи на ВНЖ. Як продовжити РВП громадянину України? Такої можливості законом не передбачено.

Корисна інформація українцям при отриманні РВП в Росії

Не забувайте, що службовці КОМ МВС можуть самостійно почати перевірку відповідності дійсності наданої інформації про вашому місці проживання. Тому вказуйте тільки актуальні дані.

Якщо ви плануєте отримувати РВП за квотою, то чітко виконуйте вимоги КОМ МД, щоб не отримати в ній відмову.

Отримати статус біженця або тимчасовий притулок в Росії тепер набагато складніше, ніж раніше.

Якщо ви отримали офіційно обгрунтовану відмову в оформленні, то оскаржити його в судовому порядку у вас не вийде.

У 2016 році Уряд РФ ввело обмеження на отримання статусу біженця або тимчасового притулку в Росії. Тому кожен випадок розглядається владою окремо. Це ще один фактор, який обґрунтовує необхідність оформлення саме РВП для проживання в Росії.

РВП дає можливість працювати без патенту або іншого документа, а також отримувати безкоштовне, медичне обслуговування по ОМС. Громадянин може оформити собі ВП.

висновок

Як зробити РВП громадянину України? Потрібно зібрати перераховані вище документи і подати їх в місцеве відділення КОМ МВС. Це можна зробити і через сайт держпослуги. Найголовніше - правильно і акуратно все зробити.

Скільки робиться РВП для громадянина України? Заява на видачу розглядається протягом 60 діб. Потім потрібно здати відбитки пальців, і він зможе отримати цей довгоочікуваний документ. Не забудьте оформити реєстрацію за місцем проживання після цього.

Що таке РВП в Росії для громадян України?
Як виглядає РВП для громадян України?
Як продовжити РВП громадянину України?
Скільки робиться РВП для громадянина України?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online