Реєстрація громадян Киргизії в Москві та інших містах Росії в 2019 році

  1. Киргизія після приєднання до ЄАЕС, які зміни відбулися
  2. Міграційний облік для громадянина Киргизії в РФ
  3. Які інші міграційні зміни очікують прибулих киргизів?
  4. Правила влаштування на роботу
  5. Необхідні документи
  6. Відомості про працевлаштування
  7. Відомості про відповідальність за порушення міграційних прав
  8. Зняття з обліку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для громадян Киргизії реєстрація на території РФ є обов'язковим заходом, якщо приїжджий іноземний працівник хоче мати соціальну захищеність, а також деякі привілеї, в порівнянні з незареєстрованими відвідувачами зі своєї країни. Слід знати, як проходить реєстрація громадян Киргизії в Москві і Росії, що собою являє тимчасова реєстрація, а також коли і як слід продовження реєстрації.

Так як в Киргизії виникло політичне зміна, країна вступила до складу Євразійського Економічного Союзу в 2015 році, що в 2019 році спричинило зміну міграційного обліку, в якому виникли деякі видозміни щодо вільного перебування на території РФ. Слід знати, які пільги надаються тепер громадянам Киргизстану.

Слід знати, які пільги надаються тепер громадянам Киргизстану

Порядок в'їзду та перебування громадян Киргизії в РФ спрощений.

Киргизія після приєднання до ЄАЕС, які зміни відбулися

Слід знати, що разом з Киргизією в Євразійський Економічний Союз вступили Білорусь , Вірменія , Казахстан і РФ. Серед цих країн партнери можуть безперешкодно переміщати свої головні ресурси, найманих працівників, займатися бізнесом. Виходить, що громадяни союзників мають такі пільги:

  • Оформлення на митниці відсутня, а проїзд відбувається без реєстрації.
  • Митний контроль відсутній.
  • Чи не потрібна оплата зборів за перетин кордону.
  • Тариф за перевезення багажу фіксований і застосовується абсолютно для всіх.
  • Для трудових мігрантів з Киргизії іспит з російської мови не скасовували. Тестування не передбачено тільки для громадян Білорусі і учасників Державної Програми по добровільному переселенню в РФ співвітчизників, що проживають за кордоном.

Міграційний облік для громадянина Киргизії в РФ

Змінився термін оформлення міграційного обліку для мігранта, який перебуває на територію РФ з Киргизії. Якщо раніше тимчасову реєстрацію потрібно було пройти в максимально стислі терміни - до 7 робочих днів, то тепер громадянин сусідньої країни, який прибув до Росії, може стати на облік через 30 днів з моменту приїзду.

Якщо раніше тимчасову реєстрацію потрібно було пройти в максимально стислі терміни - до 7 робочих днів, то тепер громадянин сусідньої країни, який прибув до Росії, може   стати на облік   через 30 днів з моменту приїзду

Громадяни Киргизії можуть перебувати в Росії без реєстрації 30 днів.

Чи не змінилося тільки одне правило - постановка на облік здійснюється в зазначений термін тільки за допомогою резидента. Як резидента зазвичай виступає родич, навчальний заклад або наймач по роботі. Бланк-повідомлення про прибуття іноземного громадянина в РФ можна скачати тут .

На початку липня 2018 року в законодавстві відбулися чергові зміни. Тепер не можна ставати на міграційний облік за адресою працевлаштування. Хоча є винятки. Якщо іноземець фактично проживає за адресою його роботи, то прописку оформити можна. Також внесено зміни до поняття «приймаюча сторона». Про все докладніше прочитати можна тут .

Важливо і те, де конкретно буде проживати громадянин із сусідньої країни. Наприклад, якщо мігрант буде проживати в готелі, то всі турботи щодо оформлення новоприбулого бере на себе адміністрація готелю. Якщо розглядати даний процес більш докладно, то це виглядає приблизно таким чином: сторона, яка приймає мігранта, при оформленні повинна отримати всі необхідні документи від приїжджого, які підтвердять його особистість, написати спеціальну заяву, а потім все це передати до територіального органу ГУВМ МВС.

Після ретельної перевірки заяви і всіх доданих документів під час оформлення, співробітник відділу вносить в базу даних всі потрібні відомості, а потім віддає новоприбулого відривний талон, який повинен зберігатися біля мігранта весь період перебування в Росії.

Щоб стати на облік, не потрібно платити держмита. Виняток, якщо документи пересилаються для реєстрації громадян через поштове відділення, тоді потрібно платити встановлений збір за відправлення.

Корисні поради юриста для тих, хто збирається приїхати в Росію на роботу. Рекомендуємо подивитися.

Які інші міграційні зміни очікують прибулих киргизів?

На міграційному аспекті пільги для країн-сателітів не закінчуються. Крім змін в міграційному обліку також відбулися зміни в можливості офіційного працевлаштування.

Правила влаштування на роботу

Для успішного прийняття на роботу тепер не обов'язково оформляти трудовий патент.

Справа в тому, що тепер період проживання громадян Киргизії в Росії, які отримали офіційне працевлаштування, впирається прямо в період роботи, який був обговорений у договорі з наймачем. Варто зазначити, що громадяни Киргизії можуть укладати на території РФ два види договорів - трудовий і цивільно-правової.

Завантажити бланк-повідомлення про прийом на роботу іноземного громадянина.

Якщо з якихось причин договір розривається до закінчення трьох місяців з моменту приїзду в Росію, то протягом 15 днів іноземний наймач може укласти новий трудовий договір, при цьому не залишаючи країну, в яку він в'їхав. Слід пам'ятати, що термін перебування в Росії становить 3 місяці в момент в'їзду в одному півріччі.

Інший момент - приїжджий може не заповнювати міграційну карту , Якщо він має при собі весь необхідний перелік документів для підтвердження особи, а тривалість перебування в Росії не повинна перевищувати 1 місяця.

Потрібно також обов'язково мати при собі внутрішній паспорт громадянина Киргизії. Як тільки термін перебування в 90 днів закінчився, приїжджі громадяни з Киргизстану повинні покинути РФ. При бажанні, можна продовжити перебування, але для продовження необхідні вагомі підстави.

Ще один приємний бонус - не обов'язково при працевлаштуванні в РФ мати при собі диплом про освіту в Киргизії, адже Росією не обов'язково повинен визнаватися диплом із сусідньої країни-сателіта. Жителі країн ЄАЕС, які підписали документ про спрощення митних правил, мають набагато більше переваг, адже бюрократичні маніпуляції, вироблені на в'їзді в Російську Федерацію, значно для них урізані.

Жителі країн ЄАЕС, які підписали документ про спрощення митних правил, мають набагато більше переваг, адже бюрократичні маніпуляції, вироблені на в'їзді в Російську Федерацію, значно для них урізані

Приклад реєстрації іноземного громадянина, коли в якості гаранта виступає виступає роботодавець.

Необхідні документи

За якими документами громадяни Киргизії можуть в'їхати в РФ:

  • внутрішній паспорт рідної країни;
  • закордонний паспорт;
  • дипломатичний і службовий паспорт;
  • якщо у приїжджого є виписка з суднової ролі, то потрібен ще паспорт моряка;
  • свідоцтво на повернення в КР;
  • з 2019 роки дітям Киргизів для виїзду за кордон потрібно власний закордонний паспорт;

Відомості про працевлаштування

Жителі Киргизії можуть займатися професійною діяльністю в Росії по дипломній спеціальності, але в деяких випадках є винятки. Наприклад, якщо киргиз має педагогічну, юридичну, медичну або фармацевтичну освіту, то попередньо проходиться процедура нострифікації (визнання отриманого диплому).

Також в Росії існує своєрідна податкова система, у вигляді 13% з окладу працюючого, але вилучається цей грошовий збір з роботодавця. Працівник, який приїхав з Киргизької Республіки, повинен отримати страховий номер індивідуального особового рахунку, щоб йшли своєчасні нарахування до Пенсійного фонду Російської Федерації. В даний час така послуга надається МФЦ «Мої документи».

Сьогодні в Росії перебуває понад 600 тисяч громадян Киргизії.

Тільки трудящі на підставі трудового договору легальні співробітники країн-сателітів мають повне право на надання медичної допомоги нарівні з жителями Росії. Для цього необхідно оформити поліс обов'язкового або добровільного медичного страхування .

Якщо з мігрантом переїжджає сім'я, зокрема діти шкільного та дошкільного віку, то вони мають повне право на отримання безкоштовної освіти в російській дитячому садку або школі нарівні з російськими дітьми, але тільки при наявності реєстрації на території РФ.

Відомості про відповідальність за порушення міграційних прав

Представник з Киргизії може отримати заборона на наступні в'їзди в Росію У таких випадках:

  • Якщо раніше киргиз порушив терміни перебування і виїхав з Росії пізніше 30 днів з моменту тимчасової реєстрації; покарання за таке правопорушення - 3 роки заборони на в'їзд в Російську Федерацію.
  • 5 років позбавлення можливості в'їзду в РФ, якщо громадян Киргизії прострочив свій виїзд після піврічного перебування, але не пізніше ніж 9 місяців.
  • Якщо ж іноземець затримався незаконно більш ніж на 9 місяців, то його чекає значний заборонений термін - 10 років.

Якщо мігрант більше двох разів притягувався за адміністративні правопорушення протягом одного року (пп. 11, ст.27 Федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» від 15.08.1996 року N 114-ФЗ), то заборона на в'їзд в РФ становить 3 роки, рівно з того моменту, коли в силу вступило покарання після другого правопорушення.

  • Якщо ж мігранта зловили і примусово депортували в рідну країну, то неможливість в'їзду - 5 років з моменту виїзду з Росії.
  • Якщо приїжджий порушив міграційне законодавство в таких великих містах, як Москва, Санкт-Петербург, а також в межах Ленінградської і Московської області, то піде обов'язкова виплата штрафу до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • Слід також знати, що жителі КР можуть безперешкодно користуватися юридичними послугами російських адвокатів, подавати в суд і прокуратуру, МВС на повних правах, незалежно від свого походження.

Два порушення, і твоє ім'я в «чорному» списку. Детальніше в наступному відеосюжеті.

Зняття з обліку

У серпні 2018 року набули чинності поправки до федерального закону «Про міграційний облік іноземних громадян». Тепер повідомити територіальний орган ГУ з питань міграції про вибуття іноземця зобов'язана приймаюча сторона. Ознайомитися зі змінами в законодавстві можна тут .

Нагадаємо, що згідно із законом «приймаючою стороною» виступають ті, хто фактично надає житло іноземцю. До таких відносяться:

  • будь-які громадяни РФ, яким належить житлове приміщення на законних підставах, навіть іноземні;
  • юридичні особи;
  • органи державної влади;
  • консульство або дипломатичне представництво;
  • міжнародна організація;
  • висококваліфікований іноземний громадянин може прийняти членів своєї сім'ї;
  • готелі, санаторії, будинки відпочинку.

Повідомити про вибуття іноземного громадянина з місця перебування можна так:

  1. Особисто звернутися в районне відділення МВС;
  2. Передати повідомлення через МФЦ;
  3. Надіслати бланк поштою.

У разі невиконання приймаючій стороні буде призначений штраф. Адміністративний штраф для юридичних осіб може доходити до півмільйона рублів.

Детальніше про нововведення в міграційному законодавстві дивіться в наступному відеосюжеті.

Які інші міграційні зміни очікують прибулих киргизів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online