Казахстанці з паспортами старого зразка не зможуть виїхати за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До дирекції Казахстанської туристської асоціації останнім часом надходять звернення від турагентств щодо питання перетину Державного кордону казахстанцями, що мають закордонні паспорти старого зразка без зазначення ІІН. У зв'язку з цим дирекція КТА направила лист в Прикордонну службу КНБ РК, повідомляється на офіційному сайті КТА.

На запит КТА Прикордонна служба КНБ відповіла, що "з метою виключення скарг і недопущення конфліктних ситуацій, пов'язаних з непропуску громадян через державний кордон РК, просимо інформувати громадян РК, які планують відбути за кордон про те, що документи, що засвідчують особу, що не містять сформованого ІІН , відповідно до пункту 2 статті 7 Закону РК "Про документи, що засвідчують особу", а також пунктом 3 статті 13 Закону РК "Про національні реєстрах ідентифікаційних номерів" визнаються недійсними ".

фото c сайту КТА в Facebook

Казахстанців з паспортами старого зразка не випускатимуть за кордон

Таким чином, громадяни РК, які пред'явили документи, що не містять сформованого ІІН, пропускатися через державний кордон Республіки Казахстан не будуть.

"Дані документи, відповідно до пункту 9 статті 66 Закону РК" Про Державного кордону "будуть вилучатися. Погодження питань, пов'язаних з перетином громадян Державного кордону в аеропорту м.Алмати рекомендуємо звертатися в управління військової частини 2010" - повідомляється в офіційному листі ПС КНБ.

У документі вказана адреса для тих, у кого виникли проблеми з перетином кордону через паспорта старого зразка.

"У паспортах старого зразка, випущених приблизно до 2004 року, немає інформації про сформований ІІН з правого боку сторінки поруч із зазначенням статі власника паспорта, але ця інформація міститься внизу на машинозчитуваної рядку, де зазначено прізвище, ім'я, номер паспорта, дата народження в зворотному порядку, статева прінадежность, дата випуску паспорта і останні 12 цифр - це сформований ІІН. Громадяни РК з наявністю машинозчитуваної рядки внизу першої сторінки паспорта будуть випускатися Прикордонною службою в звичайному порядку ", - прокоментували представники КТА.

Громадяни РК з наявністю машинозчитуваної рядки внизу першої сторінки паспорта будуть випускатися Прикордонною службою в звичайному  порядку , - прокоментували представники КТА

фото з сайту КТА в Facebook

Без ІІН і машинозчитуваної рядки громадяни не зможуть виїхати за кордон

Власники паспортів старого зразка, які не мають сформованого ІІН і машинозчитуваної рядки, пропускатися через державний кордон Республіки Казахстан не будуть.

Нагадаємо, у вересні минулого року в МВС Казахстану повідомили про необхідність заміни посвідчення особи старого зразка на нові з чіпами. Це пов'язано з тим, що по всій країні проводиться кампанія по актуалізації відомостей про громадян у державній базі даних "Фізичні особи". Держпослуги громадянам з посвідченнями старого зразка до закінчення терміну придатності в ЦОНах надаватися будуть.

Також раніше ми повідомляли, що казахстанці скаржаться на плутанину з дитячими ІІНамі. За твердженням батьків, через неузгодженість між податковою і ЦОНом, отриманий ними в Центрі обслуговування населення ІІН неповнолітнього доводиться заново реєструвати в Департаменті держприбутків.

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online