Документи для РВП для громадян Узбекистану: перелік, порядок отримання в 2019 році

  1. Оформлення РВП громадянами Узбекистану: загальні положення
  2. Вартість оформлення дозволу
  3. Чи існують пільги при оформленні РВП для громадян з Узбекистану
  4. Хто може отримати РВП без урахування квоти
  5. Порядок дій: як отримати РВП в Росії громадянину Узбекистану в 2019 році
  6. Куди звертатися з заявою про видачу РВП
  7. Перелік документів для оформлення РВП прибулим з Узбекистану
  8. Документи, додатково надаються в реєстраційний орган
  9. Перелік документів для оформлення РВП неповнолітньому / недееспособному / обмежено дієздатній
  10. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перелік документів для РВП для громадян Узбекистану доведеться підготувати та подати до реєстраційного органу для отримання мігрантом права на легальне тимчасове проживання на території Росії. У цій статті читач знайде інформацію про те, що таке РВП, в якому порядку здійснюється його оформлення для узбецьких громадян, а також про те, які документи потрібні в 2019 році для того, щоб запит громадянина Узбекистану на отримання дозволу був задоволений російськими властями.

Оформлення РВП громадянами Узбекистану: загальні положення

Дозвіл на тимчасове проживання (РВП) має вигляд штампа в паспорті, який підтверджує право громадянина Узбекистану на легальне проживання в Росії протягом трьох років з моменту його проставлення.

У ньому вказуються особисті дані мігранта (П.І.Б., стать, дата і місце народження, громадянство), а також відомості про орган, що видав дозвіл, дату його видачі та строк дії. Його необхідно оформити в тому випадку, якщо громадянин Узбекистану планує затриматися в Росії більше, ніж на 90 днів, хоче влаштуватися на роботу і, в перспективі, сподівається отримати посвідку на проживання в країні.

Отримання РВП для громадян Узбекистану в 2019 році дозволяє їм:

  • легально проживати на території Росії протягом усього часу його дії;
  • працювати без оформлення патенту;
  • отримувати кваліфіковану медичну допомогу;
  • оформити ІПН і зареєструвати власний бізнес в Росії.

Вартість оформлення дозволу

Відповідь на питання про те, скільки коштує оформлення РВП, безпосередньо залежить від того, який спосіб отримання документа вибере мігрант. Отримати дозвіл можна самостійно або за допомогою спеціалізованих агентств, які надають мігрантам консультаційні послуги, і виконують підготовку всіх необхідних документів.

Самостійно збираючи необхідні папери, громадянин Узбекистану витратить:

  • 1 600 рублів на оплату держмита;
  • від 2 000 рублів на проходження медичних обстежень;
  • від 5 000 рублів - на здачу іспиту на знання російської мови, історії Росії та основ її законодавства.

Допомога фахівця, природно, не безкоштовна - в залежності від регіону і від ступеня участі юриста в процедурі оформлення дозволу, вартість звернення може становити від декількох тисяч до декількох десятків тисяч рублів. Їх варто додати до суми обов'язкових грошових витрат, перерахованих вище.

Очевидно, що збираючи документи на РВП самостійно, громадянину Узбекистану можна заощадити пристойну суму грошових коштів. Наведена нижче інформація дозволить знайти відповіді на всі питання, які виникають у мігрантів, і уникнути виникнення помилок при підготовці документів та передачі їх на реєстрацію.

Варто пам'ятати, що папери повинні бути складені без помарок і виправлень. Саме тому заява варто заповнювати на комп'ютері. Набагато простіше внести правки в електронний бланк і заново роздрукувати його, ніж повністю переписувати заяву, заповнену від руки. Зразок заяви для громадян Узбекистану можна скачати в кінці статті (безкоштовно).

Чи існують пільги при оформленні РВП для громадян з Узбекистану

РВП для громадян Узбекистану (як і для жителів інших країн), може бути оформлений одним із таких способів:

  • за квотою;
  • без квоти.

Другий спосіб вважається спрощеним і дозволяє іноземцю знайти право на легальне проживання в Росії без урахування обмеження на кількість видаваних дозволів, що встановлюється російським Урядом.

Відповідно до п. 2 ст. 6 Федерального закону «Про правове становище ...» № 115 від 25.07.2002, розмір квоти, з дотриманням якої видаються дозволи, щорічно затверджується Урядом РФ з урахуванням демографічної ситуації, що склалася в кожному з регіонів країни, а також наявності або відсутності можливості прийому і облаштування мігрантів.

Так, згідно з положеннями Розпорядження Уряду РФ «Про розподіл ...» від 15.11.2018 № 2496-р , В 2019 році квота на видачу РВП на території Росії становить 83 480 штук. Додаткові квоти на РВП для громадян Узбекистану чинним російським законодавством не передбачені.

Хто може отримати РВП без урахування квоти

П. 3 ст. 6 ФЗ № 115 визначає перелік категорій іноземних громадян (в тому числі і вихідців з Узбекистану), які можуть отримати право на тимчасове проживання в Росії в пільговому порядку, без урахування встановленої квоти. До них відносяться мігранти:

  • народилися в РРФСР і мали в минулому громадянство Радянського Союзу або народилися в Росії;
  • мають статус недієздатних, за умови, що вони є батьками дієздатних дітей - громадян Росії;
  • мають недієздатних батьків - громадян РФ;
  • зареєстрували шлюб з особою, яка має російське громадянство;
  • інвестували кошти в активи, розташовані на території РФ (мінімальний розмір таких вкладень визначається російським Урядом);
  • які проходять військову службу в Росії за контрактом (на період проходження такої служби);
  • учасники держпрограми переселення співвітчизників;

Також РВП без квоти завжди отримують неповнолітні діти громадян Узбекистану.

Щоб отримати РВП, громадянину Узбекистану потрібно звернутися до відділення МВС РФ, розташоване на території регіону, в якому він планує жити і працювати. Подавати папери можна в будь-який час, проте, якщо отримувати документ планується з урахуванням наявної квоти, краще зайнятися оформленням на початку нового календарного року. Саме в цей час є велика кількість вільних дозволів, а це значить, що ймовірність отримання позитивного рішення по поданим мігрантом заявою є найбільш високою.

Порядок дій: як отримати РВП в Росії громадянину Узбекистану в 2019 році

Послідовність дій, які необхідно виконати для отримання РВП для громадянина Узбекистану, встановлена ​​Адміністративним регламентом, затвердженим Наказом МВС РФ від 27.11.2017 № 891. Цей же документ регламентує терміни надання послуги з розгляду заяви на видачу РВП і прийняття відповідного рішення.

Порядок отримання РВП громадянином Узбекистану, згідно п. 81 Адміністративного регламенту, складається з наступних основних етапів:

  1. Прийом і реєстрація заяви, поданої мігрантом.
  2. Розгляд отриманого звернення співробітником МВС РФ.
  3. Створення запитів на надання додаткової інформації та спрямування їх до держорганів (при необхідності, в тому випадку, якщо мігрант самостійно не представив в МВС такі документи, як міграційна карта або квитанція про сплату державного мита).
  4. Ухвалення рішення за підсумками розгляду заяви.
  5. Напрямок заявнику повідомлення про результати розгляду його звернення.
  6. У разі позитивного рішення - проставлення штампа про видачу РВП в паспорт мігранта і передача документа заявнику.

Відповідно до п. 25 регламенту, термін розгляду заяви для громадян Узбекистану складає 60 діб з моменту його подання до реєстраційного органу.

Куди звертатися з заявою про видачу РВП

Звернутися з заявою про видачу РВП можна тільки в територіальне відділення МВС РФ, а в Багатофункціональних центрах (МФЦ), що надають громадянам різні види державних послуг, видача РВП не проводиться (п. 71 Адміністративного регламенту). Телефони всіх підрозділів можна знайти за посиланням: https: //мвд.рф/contacts/sites

Незважаючи на те, що законодавець передбачає можливість подачі документів не тільки особисто, але і через інтернет, в даний час електронний прийом документів не працює. Згідно з інформацією, наведеною на порталі держпослуг, подати заявку і отримати результат її розгляду можна тільки при особистому зверненні в держорган.

Спростити процедуру відвідування МВС і скоротити час очікування прийому можна, попередньо записавшись на прийом (посилання для запису: https: //гувм.мвд.рф/services/appointment ). Крім того, є можливість попереднього запису на порталі держпослуг. На цей сайт потрібно зайти під своїм ім'ям і вибрати відповідну послугу, що надається реєстраційним органом.

Перелік документів для оформлення РВП прибулим з Узбекистану

Перелік документів, необхідних для отримання РВП, є однаковим для всіх іноземних громадян - ніяких додаткових довідок і паперів громадянам Узбекистану пред'являти не доведеться. П. 8 ст. 6 ФЗ № 115 вказує на те, що склад пакета документів, які доведеться представити в реєстраційний орган, встановлюється федеральним органом виконавчої влади.

Відповідно до п. 28 Адміністративного регламенту, іноземний громадянин, який претендує на отримання права на тимчасове проживання в Росії, має подати до територіального відділення МВС РФ наступні документи:

  • заяву на видачу дозволу (два примірники). Заповнювати його потрібно, керуючись формою, наведеною в додатку 2 до зазначеного регламенту. У заяві обов'язково потрібно вказати, з урахуванням або без урахування квоти має бути видано дозвіл. Якщо РВП для громадян Узбекистану видається в спрощеному порядку, в пакет документів, що надаються потрібно включити документ, що підтверджує його право на отримання такої пільги;

Якщо РВП для громадян Узбекистану видається в спрощеному порядку, в пакет документів, що надаються потрібно включити документ, що підтверджує його право на отримання такої пільги;

  • дві фотографії заявника розміром 35х45 мм;

дві фотографії заявника розміром 35х45 мм;

  • внутрішній паспорт громадянина Узбекистану;

внутрішній паспорт громадянина Узбекистану;

  • довідка про відсутність судимості на території Узбекистану. Для безвізових мігрантів даний документ не обов'язковий до надання, однак часто його вимагають, тому довідку краще отримати;

Для безвізових мігрантів даний документ не обов'язковий до надання, однак часто його вимагають, тому довідку краще отримати;

  • довідки про відсутність у мігранта небезпечних інфекційних захворювань, наркотичної залежності та сертифікат про відсутність ВІЛ-інфекції;

довідки про відсутність у мігранта небезпечних інфекційних захворювань, наркотичної залежності та сертифікат про відсутність ВІЛ-інфекції;

  • документи, що підтверджують наявність у громадянина Узбекистану певного мінімуму знань в області російської історії і права, а також володіння ним російською мовою на рівні, достатньому для повноцінного спілкування всередині країни (диплом, виданий радянським навчальним закладом під час існування СРСР, або сертифікат, отриманий мігрантом в акредитованому навчальному закладі в Росії). Не надаються деякими категоріями громадян, наприклад, чоловіками старше 65 років, жінками старше 60 років.

Не надаються деякими категоріями громадян, наприклад, чоловіками старше 65 років, жінками старше 60 років

Документи, додатково надаються в реєстраційний орган

Наведений вище перелік документів є обов'язковим для передачі в МВС - відсутність хоча б одного з них є підставою для відмови в розгляді заяви. Однак існують документи, подання яких є правом, а не обов'язком мігранта. До них, відповідно до положень п.п. 38-40 Адміністративного регламенту, відносяться:

  • квитанція про сплату держмита (в 2019 році її розмір становить 1 600 рублів);
  • міграційна карта (заповнюється при перетині кордону);
  • свідоцтво учасника Держпрограми переселення співвітчизників (надається в тому випадку, якщо мігрант планує скористатися пільгою, що дозволяє отримати дозвіл без урахування існуючої квоти).

Представники реєстраційного органу не має права вимагати від мігранта подання документів, що не входять у встановлений регламентом перелік (п. 43.1). Відмова у прийнятті заяви через відсутність додаткових документів є порушенням прав іноземного громадянина.

Перелік документів для оформлення РВП неповнолітньому / недееспособному / обмежено дієздатній

Перелік документів для РВП для громадян Узбекистану, які не досягли повноліття, або визнаних недієздатними / обмежено дієздатними, дещо відрізняється від загального списку, встановленого для дієздатних мігрантів. Відповідно до п. 29 Адміністративного регламенту, в нього входить:

  1. Два примірника заяви на видачу дозволу. При його складанні варто керуватися формою, наведеною в додатку 3 до Регламенту. Невідповідність заяви, представленого в реєстраційний орган, вказаною формою є підставою для відхилення запиту та повернення всього пакету документів назад заявникові.
  2. Дві фотокартки розміром 35х45 мм.
  3. Документ, що засвідчує особу громадянина Узбекистану (свідоцтво про народження або паспорт, якщо такий є).
  4. Документ, що підтверджує факт наявності у особи, яка подає документи в МВС, прав законного представника неповнолітнього / недієздатного мігранта (як такого документа може виступати свідоцтво про народження або посвідчення опікуна / піклувальника).
  5. Документ, що підтверджує наявність у мігранта статусу недієздатного / обмежено дієздатного (якщо такий є).
  6. Довідка про відсутність судимості, видана на території Узбекистану (тільки з 14-річного віку).
  7. Довідки про відсутність небезпечних інфекційних захворювань, сертифікат про відсутність ВІЛ-інфекції та довідка про відсутність наркотичної залежності.

Варто пам'ятати, що в цьому випадку в реєстраційний орган звертається немає сам мігрант, а його законний представник. Але якщо дитині виповнилося 14 років, він заповнює і підписує заяву вже самостійно.

висновок

Отже, як і раніше, для громадян Узбекистану РВП в 2019 році видається в загальному порядку, що не передбачає надання жодних додаткових пільг.

Спростити процедуру видачі документа можна, обійшовши встановлену законом квоту, в межах якої на території Росії видаються дозволи на тимчасове проживання. Зробити це можна абсолютно легально - законодавець встановлює перелік категорій іноземних громадян, які можуть отримати РВП без урахування такої квоти. Якщо громадянин Узбекистану відповідає критеріям, що характеризує хоча б одну з цих категорій, він може сміливо вказувати на своє право в подається ним заяві. Головне - підтвердити наявність цього права документально.

Вичерпний перелік документів, які необхідно подати до реєстраційного органу, встановлюється законодавчо. Вимагати подання додаткових довідок і свідоцтв співробітники МВС не має права.

Документи, доступні для безкоштовного скачування

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online