Чи можна поїхати в Казахстан по російському паспорту в 2019 році

  1. Особливості для росіян
  2. Особливості перебування в країні для різних категорій іноземців
  3. Особливості для трудових мігрантів
  4. Правила для туристів
  5. митний контроль

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багаторічні відносини колишнього Радянського Союзу продовжують відігравати важливу роль у зміцненні міжнародних зв'язків в даний час. Це виражається в тому, що російські громадяни відвідують ряд колишніх республік по внутрішньому російському паспорту . Деякі країни Середньої Азії не є винятком, тому відповідь на питання, чи потрібен закордонний паспорт в Казахстан, буде негативним.

Особливості для росіян

Згідно з нормами міжнародного права, громадяни інших країн, що знаходяться на території зарубіжної держави, зобов'язані дотримуватися її законів. Існують деякі особливості, які слід враховувати громадянам Російської Федерації при плануванні свого перебування на території Республіки Казахстан. Зупинимося на них більш докладно.

Між двома країнами відсутні митні кордони. При в'їзді в країну здійснюється прикордонний контроль. При цьому перетин кордону Казахстану можливо за різними документами, що посвідчують особу приїжджого;

  • свідоцтво про народження (для дітей, вік яких не перевищує 14 років);
  • внутрішній діючий російський;
  • дійсний закордонний паспорт (незалежно від віку).

На додаток другого пункту слід нагадати, що внутрішній паспорт стає недійсним в день настання відповідного віку - 20 і 45 років - і по ньому неможливо буде перетнути кордон. Обумовлений законом місячний термін для його обміну на території Росії не грає ролі для в'їзду / виїзду в Казахстан. У цьому випадку експерти радять здійснювати прикордонну процедуру за допомогою закордонного паспорта.

Дійсний закордонний паспорт в Казахстані виконує функцію посвідчення особи.

Особливості перебування в країні для різних категорій іноземців

Вид на проживання в Казахстані

У 2012 році між обома країнами було прийнято Угоду, що регулює порядок в'їзду / виїзду і перебування їх громадян на території держав. Воно регламентує порядок реєстрації та строки перебування в країні для різних категорій іноземних громадян.

Тимчасове перебування в Казахстані для громадян Російської Федерації без реєстрації можливо протягом 30 днів. У разі більш тривалого перебування в країні необхідно зареєструватися в місцевому відділенні Міграційної поліції.

Якщо вам потрібно залишитися в країні після закінчення 1 місяця, вашим обов'язком стане звернення в цей же орган для оформлення посвідки на проживання в Казахстані .

ВНЖ надає можливість залишатися необмежену кількість часу.

Окремо потрібно сказати кілька слів про наявність медичної страховки. З початку 2016 року розпочали діяти нові правила надання медичної допомоги громадянам Росії. Вони передбачають, що така допомога здійснюється за рахунок постраждалої сторони.

Тому представники російського консульства в Республіці Казахстан настійно радять своїм громадянам оформляти медичний поліс міжнародного зразка . Це пов'язано з тим, що медичні страховки, якими користуються в Росії, є недійсними на території Казахстану, і при настанні будь-якого страхового випадку оплата не буде зроблена.

Це пов'язано з тим, що медичні страховки, якими користуються в Росії, є недійсними на території Казахстану, і при настанні будь-якого страхового випадку оплата не буде зроблена

Приклад автомобільної страховки для поїздки в Казахстан

Якщо ви подорожуєте на автомобілі, в прикордонному пункті вам доведеться придбати автомобільну страховку. Штрафні санкції досить жорсткі, тому оформлення поліса є обов'язковою умовою.

Особливості для трудових мігрантів

Такі загальні правила поширюються і на так званих трудових мігрантів з Росії. До них відносяться громадяни та члени їх сімей, які приїжджають в Республіку Казахстан на роботу . Підставою для знаходження в країні служить наявність трудового або цивільно-правового договору та термін його дії.

У разі місячного терміну перебування працівник і члени його сім'ї знаходяться в країні без реєстрації. Більш довгий час перебування у відповідність до законодавства країни передбачає постановку на облік в відділення міграційної служби МВС Казахстану.

Існує кілька доповнень до цих правил:

  1. У разі якщо трудовий договір був розірваний достроково, або термін його дії закінчився протягом 15 днів, не виїжджаючи з країни, його можна переоформити.
  2. Обов'язково заповнення міграційної картки. У ній проставляється мета приїзду - робота, і цей факт послужить підставою для того, щоб продовжити перебування в Казахстані.
  3. Дозвіл на роботу в Казахстані громадянам РФ не потрібно.

    Приклад дозволу на роботу в Казахстані

Ці положення були закріплені в 2014 році відповідно до Договору про Євразійський Економічному Союзі.

Правила для туристів

Безвізовий режим значно полегшує подорож, але існують певні правила в'їзду в Казахстан . У поїздці з туристичною метою також існують свої особливості. Якщо ви в'їжджаєте в Казахстан по російському паспорту, ще одним своєрідним документом для туриста називають міграційну карту. Заповнювати її потрібно, якщо мандрівник вже досяг віку 16 років.

У документі вказуються загальні відомості. До них відносяться ініціали власника картки і мета поїздки. Якщо ви подорожуєте з дітьми, які молодше 16 років, їх дані батьки також заносять в міграційну карту.

Міграційна карта Казахстану

У міграційній карті проставляється прикордонний штамп, який фіксує число приїзду в Республіку Казахстан і, відповідно, відраховує час перебування в країні. Оформляється такий документ безкоштовно. При виїзді картка буде вилучена.

Її втрата загрожує проблемами під час виїзду. Тому в разі якщо ви зіпсували, втратили міграційну карту або вона була вкрадена, потрібно довести до відома територіальне міграційне відділення.

Якщо іноземець для поїздки в Казахстан використовував закордонний паспорт і збирається перебувати в країні не більше ніж 30 днів, він звільняється від заповнення міграційної карти. Якщо термін перебування в країні буде більше, заповнення картки буде обов'язковим.

митний контроль

при проходженні митного контролю на кордоні при в'їзді в Казахстан слід пам'ятати, що ввезення і вивезення товарів обмежується сумою в розмірі 1 тис. доларів. Вільно можна провозити тютюнові та алкогольні вироби в обумовленому законом кількості. Для провезення домашніх тварин потрібна наявність ветеринарного сертифіката з зазначенням всіх щеплень.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online