Як жителі ЛНР можуть зареєструвати шлюб в Росії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На даний момент багато громадян, які проживають в Донбасі, через бойові дій емігрували в Росію або інші держави. Перебуваючи в іншій державі деякі бажають зареєструвати шлюб. Як це зробити і що для цього необхідно дає консультацію помічник нотаріуса Віталій Кудін.

Віталій Кудін зазначає, що зареєструвати шлюб в Росії можуть всі громадяни ЛНР, які з яких-небудь причин не хочуть реєструвати відносини в республіці. Свідоцтво про шлюб, зареєстрований в Росії, визнано в усіх країнах, єдине, що буде необхідно зробити - переклад свідоцтва на державну мову тієї країни, де воно буде використовуватися.

Свідоцтво про шлюб, зареєстрований в Росії, визнано в усіх країнах, єдине, що буде необхідно зробити - переклад свідоцтва на державну мову тієї країни, де воно буде використовуватися

Як жителі ЛНР можуть зареєструвати шлюб в Росії?

У разі необхідності підтвердження сімейного стану, з метою реєстрації шлюбу в іншій державі, громадяни України та особи без громадянства, які проживають в ЛНР, подають заяву в ЗАГС за місцем реєстрації шлюбу, справжність підпису на якій має бути нотаріально посвідчений. У цій заяві особа повідомляє відомості про сімейний стан (ніколи не перебував у шлюбі; раніше знаходився в шлюбі, але зараз її шлюб припинено).

Тобто громадянину, бажаючому зареєструвати шлюб в іншій державі, необхідно звернеться до нотаріуса для засвідчення справжності підпису на заяві про сімейний стан, а не в ЗАГС за довідкою, як багато хто думає.

Нагадаємо, до 4 серпня 2015 року українські нотаріуси здійснювали таку нотаріальну дію. Заява складалося українською мовою, а в разі потреби, робили переклад на російську мову. Ціна приблизно становила 150 гривень + переклад, якщо він був необхідний. З 4 серпня 2015 року українські влада відключила для нотаріусів, залишилося не території ЛНР і ДНР, реєстри. Без реєстру бланків нотаріуси втратили можливість завіряти такі заяви.

На даний момент в державних нотаріальних конторах ЛНР встановлений електронний реєстр бланків і видані спеціальні бланки нотаріальних документів ЛНР. З 30 березня 2016 року державні (поки тільки державні, найближчим часом вирішиться питання і з приватними нотаріусами) нотаріуси ЛНР здійснюють такі нотаріальні дії.

Для цього необхідна особиста присутність особи, щодо якої оформляється заяву, з оригіналом паспорта і 20 хвилин часу. Орієнтовна ціна - 450 руб. (Послуги нотаріуса, бланк, послуги банку). Якщо громадянин (ка) раніше був (ла) в шлюбі, то також необхідно надати свідоцтво про розірвання шлюбу (рішення суду про розірвання шлюбу), відомості про раніше укладеному шлюбі (якщо в паспорті відсутній штамп про реєстрацію шлюбу).

Якщо громадянин отримав тимчасовий притулок або з інших причин не може приїхати в ЛНР, то він може звернутися в посольство або консульські установи України в РФ. Вони мають право свідчити справжність підпису на заяві про підтвердження сімейного стану.

Тариф консульського збору, що справляється за засвідчення підпису на заяві про підтвердження сімейного стану в посольстві і консульських установах, згідно з опублікованими тарифами на офіційному сайті посольства України в РФ, 4200 рублів або 50 доларів США.

  1. Посольство України в Російській Федерації - 125009, Москва, Леонтіївський провулок, 18. Межі консульського округу:
  2. Бєлгородська область, Брянська область, Володимирська область, Воронезька область, Іванівська область, Калузька область, Костромська область, Курська область, Липецька область, Московська область, м Москва, Орловська область, Рязанська область, Смоленська область, Тамбовська область, Тверська область, Тульська область, Ярославська область.
  3. Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (Російська Федерація) - 344082, Російська Федерація, м Ростов-на-Дону, пров. Халтурінскій, 28/40. Межі консульського округу: Кабардино-Балкарська Республіка, Карачаєво-Черкеська Республіка, Республіка Адигея, Республіка Дагестан, Республіка Інгушетія, Республіка Калмикія, Республіка Північна Осетія - Аланія, Чеченська Республіка, Краснодарський край, Ставропольський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область.
  4. Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) - 191124, г. Санкт-Петербург, вул. Бонч-Бруєвича, 1-В. Межі консульського округу: Республіка Карелія, Республіка Комі, Ненецький автономний округ, Архангельська область, Вологодська область, Калінінградська область, Ленінградська область, Мурманська область, Новгородська область, Псковська область, Санкт-Петербург
  5. Консульство України в Єкатеринбурзі - 620075, РФ, г. Екатеринбург, ул. Гоголя, 15. Межі консульського округу: Курганська область, Свердловська область, Тюменська область, Ханти-Мансійський автономний округ, Ямало-Ненецький автономний округ, Челябінська область.
  6. Консульство України в Новосибірську (Російська Федерація) - 630099, РФ, Новосибірськ, вул. Сім'ї Шамшин, д. 30. Межі консульського округу: Республіка Бурятія, Республіка Алтай, Республіка Саха (Якутія), Республіка Тива, Республіка Хакасія, Алтайський край, Красноярський край, Приморський край, Хабаровський край, Амурська область, Іркутська область, Камчатський край, Кемеровська область, Магаданська область, Новосибірська область, Омська область, Сахалінська область, Томська область, Забайкальський край, Єврейська автономна область, Чукотський автономний округ.

© miaistok.su

Як жителі ЛНР можуть зареєструвати шлюб в Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online