Як купити нерухомість в Греції громадянину Росії

  1. Що дає покупка квартири в Греції?
  2. Як купити нерухомість в Греції громадянину Росії?
  3. Вартість утримання житла в Греції
  4. Скільки можна заробити на здачі житла в оренду в Греції
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно зі статистикою, Греція входить в число лідерів за кількістю придбаної нерухомості жителями інших країн. Причин цього кілька. По-перше, вона завжди вабила іноземців своїми курортами, навколишнім морем і вишуканою самобутністю. По-друге, c 2014 року в Греції стався обвал цін на елітне житло, тим самим породивши ажіотаж серед ріелторів, забудовників і заможних людей. Таким чином, питання як купити квартиру в Греції став одним з поширених серед російськомовних пошукових систем. Розглянемо переваги даного капіталовкладення.

Що дає покупка квартири в Греції?

Будь-тренд не виникає на рівному місці, відповідно доцільність покупки житла в цій країні має чітке обгрунтування.

  • В першу чергу, купити нерухомість в Греції для громадянина Росії означає можливість захистити свої заощадження, враховуючи економічну нестабільність РФ;
  • Такий крок дозволяє отримати додатковий істотний дохід від здачі власності в оренду, який не буде залежати від вітчизняного оподаткування та корупції;
  • Також покупка нерухомості в Греції дає можливість відкрити бізнес в цій країні, стрімко відновлюючий своє фінансове благополуччя;
  • Важливу роль відіграє і можливість спокійно змінити обстановку і повноцінно відпочити поблизу Середземного моря, попиваючи оригінальне вино Рецина під заспокійливий ритм сіртакі;
  • Для бажаючих отримати ВНЖ і емігрувати з Росії, покупка квартири в Греції відкриває двері в світ шенгенської угоди, помітно полегшуючи переміщення по Євросоюзу.

Тільки слід враховувати той факт, що покупка далеко не кожної квартири дає можливість обзавестися бажаним документом. Для цього необхідно придбати нерухомість на суму від 250 000 € і вище, що автоматично дозволяє забезпечити видом на проживання себе і свою сім'ю.

Як бачите, навіть такий, далеко не повний перелік всіх переваг названого капіталовкладення дозволяє побачити перспективність подібного рішення. Розглянемо механізм здійснення покупки.

Розглянемо механізм здійснення покупки

Як купити нерухомість в Греції громадянину Росії?

Даний пункт тісно пов'язаний з іншим питанням, а саме скільки коштує нерухомість в Греції? Постараємося відповісти на кожен з них, озвучивши не тільки ціну квартир, а й супутні їх придбання витрати.

Отже, почнемо спочатку. Щоб придбати житло в Греції, бажано прилетіти на перегляд особисто. Це найкраще зробити за допомогою авіаперельоту, приблизна вартість якого з Москви до Афін знаходиться в межах 125 € на человка. Але, слід враховувати коливання цінової політики в залежності від пори року. Так що, найвигідніше, виконати це в міжсезоння.

Після прибуття в Грецію, слід подбати про засіб переміщення по країні. Мінімальна оренда автомобіля обійдеться від 35 € за добу, але з огляду на, що частина агентів беруть перевезення клієнта на себе, є ймовірність заощадити.

Проживання в більшості міст Греції можна організувати в межах 50 € за добу. Дана цінова політика однакова як для квартир, так і номерів готелів, якщо відвідати землі Еллади на початку або в середині осені.

Харчування за сім днів складе приблизно 200 € на одну людину. Т.ч., загальний кошторис тижневого перебування в Греції для однієї людини складе орієнтовно 700 €, якщо здійснити поїздку в міжсезоння.

Вартість житла оцінюється в середньому від 1000 € за квадратний метр і вище. Все залежить від міста, стану квартири і району, в якому вона розташована. Наприклад, однокімнатну квартиру в Афінах площею 37 квадратних метрів можна придбати за 40 000 €. Приблизно така ж житлоплощу на Керкире обійдеться значно дешевше - 25 000 €. А ось в Пієрії - центрі культурного, екологічного та спортивного відпочинку - навіть однокімнатне житло в 21 квадратний метр складе близько 38 000 €.

Для прикладу, розглянемо випадок покупки житла загальною вартістю 85 000 €. Послуги ріелтора обійдуться в розмірі 2100 € (2% + ПДВ 24% від 2%). Юридична перевірка нерухомості адвокатом складе ще 1570 € (1,5% + ПДВ 24% від 1,5%). Стільки ж доведеться віддати за послуги нотаріуса. Зрозуміло, не обійтися без податку на перехід права власності, за який необхідно буде оплатити 2630 € (3,09% від вартості житла, дозвіл на будівництво якого видано до 01.01.2006 року; якщо ж дозвіл видано після 01.01.2006, то податок складе 24%). Після чого залишиться ще пройти збір за реєстрацію в реєстрі нерухомості, яка становить 0,6% від вартості об'єкта (в даному випадку 500 €), і подбати про підключення комунікацій (близько 400 €), а також придбання необхідних меблів і техніки (приблизно 7 500 €).

В кінцевому підсумку, житло вартістю 85 000 € обійдеться покупцеві, з урахуванням всіх супутніх витрат, в суму близько 100 000 €.

Якщо покупка оцінюється дорожче 200 000 €, то вводиться додатковий податок «на розкіш», який становить від 0,1% (за названу вартість) до 0,3% (за нерухомість дорожче 300 000 €) і т.д.

Вартість утримання житла в Греції

Крім витрат на придбання нерухомості, необхідно враховувати і оплату комунальних послуг (приблизно 175-225 € / місяць), зміст загальної території в будинку - обслуговування ліфта, освітлення, прибирання, зелені насадження, охорона (200-400 € / рік).

Також є щорічний податок на нерухомість в розмірі від 3 до 15 € за квадратний метр. Крім того, необхідно буде подати податкову декларацію (приблизно 100 €).

Скільки можна заробити на здачі житла в оренду в Греції

Тепер поговоримо про можливості заробити на нерухомості. Найбільшу виручку квартири приносять в пікові сезони, коли Грецію відвідують тисячі туристів з усього світу. У курортних містах ціни на оренду житла піднімаються на рівень від 100 € / добу (за квартиру з двома спальнями).

Без тривалих математичних розрахунків, резюмуємо, що з вирахуванням всіх податків, така власність принесе в місяць приблизно 1000 € «чистої» прибутку. Таким чином, за кілька років можливо «відбити» вартість житла і почати заробляти.

Гарячий період триває в Греції з травня і до кінця вересня. В інші місяці ціна оренди падає, але все-одно можна розраховувати на стабільний дохід протягом всього року, оскільки країну відвідують не тільки відпочивальники, але представники бізнесу, для яких міжсезоння є відмінною можливістю відвідування своїх ділових партнерів.

висновок

З одного боку - ціни на придбання житла в Греції не маленькі, але з іншого - така покупка відкриває можливість ведення бізнесу в перспективній і популярної європейській країні. І якщо вже є можливість інвестування в нерухомість, то резонно буде розглянути саме Грецію в якості можливого напрямку для подібної угоди.

І якщо вже є можливість інвестування в нерухомість, то резонно буде розглянути саме Грецію в якості можливого напрямку для подібної угоди

Що дає покупка квартири в Греції?
Як купити нерухомість в Греції громадянину Росії?
Що дає покупка квартири в Греції?
Як купити нерухомість в Греції громадянину Росії?
Даний пункт тісно пов'язаний з іншим питанням, а саме скільки коштує нерухомість в Греції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online