Податки на нерухомість в Болгарії для росіян в 2019 році

  1. Що оподатковується в Болгарії
  2. Оплата в житлових комплексах
  3. Податок на транспортний засіб в Болгарії
  4. Податок на прибуток

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Кожен іноземець, оформив в цій країні вид на проживання , Зобов'язаний платити податки. Податки в Болгарії одні з найнижчих в світі, тому придбання нерухомості або підприємницька діяльність не ляже важким податковим тягарем на плечі платника податків. Кожен іноземець,   оформив в цій країні вид на проживання   , Зобов'язаний платити податки

Таблиця існуючих податків в Болгарії

Що оподатковується в Болгарії

У Болгарії стягується певний пакет податків з росіян, які придбали нерухомість для постійного проживання. Це такі податки:

  • Податок на нерухоме майно - 0,15%;
  • Податок на вивезення сміття - 0,1-0,3%;
  • Податок на автотранспортний засіб - залежить від віку автомобіля, що купується.

Податок на нерухомість в Болгарії дуже малий навіть за російськими мірками. Це 0,15% від вартості житла, яке зазначено в нотаріальному акті. Ця сума, як правило, нижче ринкової вартості раз в десять.

Неважко підрахувати, що сума податку на середню квартиру, яка обійшлася в 30 000 євро, становить всього 45 євро на рік. Це є важливим плюсом для тих, хто хоче переїхати до Болгарії на ПМЖ .
Неважко підрахувати, що сума податку на середню квартиру, яка обійшлася в 30 000 євро, становить всього 45 євро на рік
Податок може бути виплачений частинами в такі строки:

  • до 31 березня;
  • до 30 червня;
  • до 30 вересня;
  • до 30 листопада.

якщо власник нерухомості в Болгарії планує заплатити податок відразу, не розбиваючи його на 4 частини, то на нього чекає знижка 5%.

Після придбання нерухомості у власність, її власник повинен встати на податковий облік протягом 2 місяців.

Де конкретно це можна зробити, пояснять за місцем проживання. В іншому випадку у власника житла можуть виникнути проблеми. Взагалі, обов'язкові платежі, в Болгарії, потрібно платити в зазначені терміни. Це допоможе уникнути можливих неприємностей. Останнім часом багато говорять про підвищення податку на нерухомість в 2019 році, оскільки багато в уряді Болгарії вважають, що сума в 0.15% занадто мала, але країна побудувала занадто багато нерухомості і можна говорити, що пропозиція набагато перевищує попит. навіть пенсіонери можуть купити нерухомість в Болгарії , Тому що її вартість нижча ніж в інших країнах Європи.

навіть   пенсіонери можуть купити нерухомість в Болгарії   , Тому що її вартість нижча ніж в інших країнах Європи

Квитанція оплати податку на нерухомість в Болгарії

Збільшення податку, як пропонується, в 10-20 разів просто відлякає потенційних покупців, особливо росіян, і красива і зручна нерухомість повисне мертвим вантажем, тому в 2019 році і в наступних роках, ніякого підвищення не буде.

В податки на нерухомість в Болгарії входить ще один важливий податок, це плата за вивезення сміття. Він також невеликий, а конкретна сума залежить від місця проживання і може змінюватися в невеликих межах. Зазвичай цей податок сплачується разом з податком на нерухомість, і включається до загального платіж. Квартплати і витрат на капітальний ремонт в Болгарії немає. Власник оплачує електроенергію, воду і опалення там, де воно є.

Більшість квартир, що знаходяться в курортних селищах таких, як Сонячний берег, Св. Влас або Равда, опалення не мають і тим, хто живе там цілий рік, доводиться купувати електрообігрівач або опалювати квартиру Спліт-системою.

Карта Болгарії з позначенням курортів, міст і доріг

Такі кондиціонери є практично у всіх квартирах Чорноморського узбережжя Болгарії. Оскільки зими тут теплі, то цього буває цілком достатньо.

Будь-яка житлоплощу обладнана лічильниками води і електрики, тому оплата здійснюється за фактом витрат. У великих містах існує центральне опалення, за яке все одно буде оплачуватися за окремим тарифом. У 2015 році вартість природного газу знизилася на 14%.

Оплата в житлових комплексах

Якщо квартира знаходиться в окремому комплексі, то до суми витрат слід додати так звану таксу підтримки. Житлові комплекси являють собою, як правило, закриті обгороджені території, де на вході стоїть шлагбаум і є будка охоронця.

Житлові комплекси являють собою, як правило, закриті обгороджені території, де на вході стоїть шлагбаум і є будка охоронця

Проект житлового комплексу в Болгарії

Сама територія може виглядати як невеликий парк, де ростуть дерева, декоративні рослини, є гарні клумби.

На території знаходиться один або кілька басейнів, дитячі майданчики і парковки для автотранспорту. Звичайно, вся площа комплексу обладнана камерами відеоспостереження. Для підтримки всього цього в хорошому стані і стягується такса підтримки. Сюди також входить прибирання сходів і коридорів в житлових будинках. Ця сума виплачується один раз на рік керуючої компанії і може становити від 5 до 12 євро з квадратного метра загальної площі квартири.

Податок на транспортний засіб в Болгарії

З вересня 2015 року змінилася сума податку на транспортний засіб. Цей податок сплачується при купівлі авто. Податок на авто старше 5 років буде трохи збільшений, а податок на авто молодше 5 років, навпаки зменшений. В результаті вийде наступна схема:

  • Податок на новий автомобіль - 138 лев;
  • на авто молодше 5 років - 194 лев;
  • на авто від 5 до 10 років - 260 лев;
  • на авто старше 10 років - 275 лев.

Крім того, для вільної їзди на авто по дорогах Болгарії необхідно придбати віньєтку (свого роду дорожній податок).

Крім того, для вільної їзди на авто по дорогах Болгарії необхідно придбати віньєтку (свого роду дорожній податок)

Розмір болгарського дорожнього податку

Для їзди строго в межах міста віньєтка не потрібна. Для того щоб не було проблем при подорожі по країні віньєтку придбати необхідно, так як при її відсутності доведеться заплатити штраф. Віньєтка на один тиждень коштує 5 євро, на один місяць 13 євро і на рік - 34 євро. Вона закріплюється за лобовим склом авто з боку пасажира.

Податок на прибуток

Прибуткові податки сплачуються не тільки громадянами Болгарії, а й іноземними резидентами, які прожили на території Болгарії протягом мінімум 183 днів у 12-місячний період.

Прибутковий податок не сплачується лише громадянами країн, з якими у Болгарії укладений договір, що регламентує уникнення подвійного оподаткування. У 2019 таких країн 58, в які входить також РФ, Канада і США.

Схема прибуткового податку в різних країнах

Різновиди прибуткового податку:

  • Податок при здачі нерухомого майна в оренду. Якщо людина здає нерухомість в оренду і отримує прибуток, то він зобов'язаний відраховувати до державного бюджету 10% з прибутку щомісяця. Варто відразу зазначити, що іноземці, які здають житло в оренду даний податок не сплачують. Він поширюється тільки на громадян Болгарії.
  • Податок на збільшення вартості капіталу. Мається на увазі продаж нерухомого майна, в результаті якої людина отримує додатковий прибуток. Податковий внесок дорівнює 10%.
  • Патентний податок. Даний податковий збір сплачується індивідуальними підприємцями, чий оборот перевищує 50 000 левів на рік. Податкова ставка -10%. Даний розмір податку є одним з найнижчих в Європі.
  • Податковий внесок на отримання дивідендів. Якщо людина отримує прибуток від дивідендів, то він зобов'язаний відрахувати в казну Болгарії 5% від отриманого прибутку.
  • Податковий внесок з депозитних рахунків. Якщо людина отримує прибуток з депозитів, то в такому випадку їм виплачується 10% від прибутку.
  • Податковий збір за торгівлю валютою. Даний платіж виплачується тільки в тому випадку, якщо при продажу або купівлі валюти людина отримала прибуток. Внесок дорівнює 10% від отриманого прибутку.
  • Прибутковий податок з заробітної плати виплачується тільки фізичними особами в розмірі 10% від місячного окладу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online