Як перевірити заборону на виїзд з Казахстану боржникам?

  1. Як перевірити заборону на виїзд за межі РК
  2. Як вийти з «чорного» списку боржників
  3. Що буде, якщо порушити заборону

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Благами сучасного і постійно розвивається користуються багато туристів, не тільки чесні, а й мають претензії у кримінальних і цивільних позовах. Впливати на таких громадян вирішили тимчасовим обмеженням - забороною на виїзд з країни.

Закон, що забороняє боржникам виїзд за кордон Республіки Казахстан, був прийнятий ще в 2012 році. Він поширюється на громадян (фізичних осіб), а також на керівників підприємств, які мають не виплачені фінансові зобов'язання. Ключовою умовою є борг, встановлений судом, який вже встиг винести стягнення і передав відповідну постанову безпосередньо судовим приставам. Іншими словами, проти такої людини вже порушено виконавче провадження, і він стає невиїзною. Тільки після того, як він порушив графік внесення оплати згідно щомісячним графіком, то йому пред'являється заборона на виїзди з Казахстану. Як показує практика, така міра покарання на заборону поїздки за кордон для неплатників виявилася дійсно дуже ефективною.

Боржники - це окрема категорія правопорушників, яким також заборонений виїзд з країни. Ризикують втратити право на вільне пересування злісні неплатники аліментів і кредитів, банкрути, особи, які мають борги за комунальні послуги, а також всі ті, хто не повернули грошові кошти, взяті в борг.
Боржники - це окрема категорія правопорушників, яким також заборонений виїзд з країни

Як перевірити заборону на виїзд за межі РК

Тим особам, які планують поїздку за межі Казахстану, необхідно переконатися у відсутності свого імені в спеціальних списках. Виконати це просто, оскільки реєструватися на сайті Мін'юсту не потрібно. Слід просто ввести П.І.Б. (Прописати повністю), а також ІІН / БІН (12-значний), переписати код, який ви побачите на картинці. Така процедура займає всього кілька хвилин і дозволить уникнути неприємних несподіванок в аеропорту. Дізнатися перелік боржників тимчасово обмежених на виїзд може будь-який зацікавлений в цьому людина (роботодавець, близькі родичі), адже подібна дія не заборонено. Але перевірка може проводитися і стягувачем.

Як вийти з «чорного» списку боржників

Ім'я людини із заборгованістю можуть виключити з реєстру боржників, яким забороняється виїжджати з Казахстану, за умови погашення боргів на 10% виконавчої санкції і повідомлення судового виконавця. Останній протягом 3-х робочих днів повинен направити виконавчі документи в прикордонну службу, а також в свій департамент. Якщо виробництво припинено, то фахівцями цих організацій вносяться зміни в бази даних, після чого змінюється інформація і в реєстрі сайту Міністерства юстиції, а людина стає виїзним.
Насправді часовий інтервал, початківець відлік від дня погашення боргів і зняття заборони, може збільшитися приблизно на 10, а то і 15 днів. Це необхідно врахувати боржникові, який планує найближчим часом виїзд за межі країни.
Зараз в країні інтенсивно розвиваються онлайн-сервіси, що дозволяють зняти обмеження на виїзд безпосередньо після оплати штрафів і різних заборгованостей на сайті державних послуг. Так, платіжні термінали, які мають подібні функції, представлені на кожному прикордонному пункті пропуску. Однак за допомогою подібного терміналу можна здійснити внесення оплати, яка стосується тільки періодичних стягнень заборгованостей (допомоги, пенсії, аліменти), а також майнових (виселення або вселення, обязании, примусу). Скасувати заборону за допомогою терміналів і відділень Казпошти можна тільки по тим заборонам, які були виставлені після 1 липня 2015 року.

Що буде, якщо порушити заборону

Немає шансів у боржника вчинити виліт з міжнародного аеропорту в Казахстані ,. Інша ситуація з перетином кордону (це стосується як морської, так і сухопутного). Їх протяжність становить близько 13 тисяч км. Не настільки детальний контроль буде здійснюватися в тих країнах, в яких діє безвізовий режим (крім Китаю та Туркменії).
Незаконно перетнути кордон - це велика спокуса для злісного неплатника. Однак рекомендуємо не робити таку помилку. Боржник РК з забороною на виїзд з Казахстану, не маючи відповідного дозволу і перетинаючи кордон, порушують судову заборону, що тягне за собою порушення кримінального переслідування за ст. 330 КК РК, що передбачають такі покарання:

  • штраф;
  • арешт, а також позбавлення волі на строк до 1-го року;
  • іноземця можуть депортувати з країни терміном на 5 років (це поширюється і на осіб, які не мають громадянства).

Кримінальне покарання істотно погіршать обов'язки по боргах.
Нагадаємо, в лютому 2012 року Генеральна прокуратора Республіки Казахстан ініціювала цю заборону на виїзд боржників.

Отримати гроші

Поділитися в соц.сетях:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online