Москвичі зможуть перевірити облік свого голосу по реновації онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Артем Геодакян

Москвичі, які проголосували за проектом програми реновації в центрах держпослуг "Мої документи", зможуть перевірити облік свого голосу онлайн, повідомляє прес-служба столичного департаменту інформаційних технологій.

Електронний сервіс запущений тут . Користувачеві необхідно ввести спеціальний код, який йому відправлять по електронній пошті або в СМС не пізніше ніж через чотири робочих дня після участі в опитуванні.

Спочатку щоб перевірити, врахований голос, учасник голосування повинен був їхати в інформаційний центр голосування, який знаходиться в Центросоюзном провулку, будинок № 13, будова 3 (другий поверх).

Голосування по включенню старих будинків в проект програми реновації житлового фонду Москви стартувало 14 травня і завершиться 15 червня. Віддати свій голос можна в системі "Активний громадянин" і в центрах "Мої документи". Детальніше про те, як проголосувати і що робити, якщо ваш будинок не включений в перелік, читайте в матеріалі m24.ru .

[URLEXTERNAL = http: //m24.ru/special/renovation] Все про оновлення житлового фонду міста Москви - спецпроект m24.ru [/ URLEXTERNAL]

Історія питання

7 лютого муніципальні освіти Москви звернулися до Сергій Собянін з проханням розглянути можливість продовження програми знесення п'ятиповерхівок. Питання було піднято через те, що при ремонті будинків виникли труднощі. П'ятиповерхівки 1960 років споруди мають конструктивні особливості, які не дозволяють провести капітальний ремонт без створення для жителів дискомфорту.

16 лютого Громадська палата на засіданні дійшла висновку про неможливість проведення ремонту в більшості багатоквартирних будинків даного типу і звернулася до Сергія Собяніна з проханням про розробку програми знесення п'ятиповерхових будинків.

22 лютого Володимир Путін на зустрічі з мером Москви порекомендував меру знести всі "хрущовки" в столиці. Президент Росії висловив упевненість, що на місці старих п'ятиповерхівок слід звести нове житло. Путін зазначив, що знесення очікують жителі міста. Сергій Собянін заявив, що московська влада готові розробити закон про знесення старих п'ятиповерхівок і вирішити всі фінансові питання самостійно.

20 квітня Держдума прийняла в першому читанні законопроект про реновації житла в Москві. За ухвалення законопроекту проголосували 397 чоловік, проти - 4, один утримався. В даний час розробляються поправки до другого читання , Які будуть в повній мірі враховувати інтереси громадян.

Голосування по включенню старих будинків в проект програми реновації житла відкрилося 14 травня і завершиться 15 червня. Детальніше про те, як проголосувати і що робити, якщо ваш будинок не включений в перелік, читайте в матеріалі m24.ru .

Уже відомо, що нові будинки побудують з моноліту або сучасних панельних конструкцій з високою енергоефективністю і можливістю внутрішніх перепланувань. У новобудовах збільшиться площа приміщень загального користування, в тому числі міжквартирних сходових майданчиків, сходів, ліфтових шахт, коридорів і підвалів. Детальніше читайте в матеріалі m24.ru .

17 травня Мосгордума прийняла закон про додаткові гарантії жителям будинків, що зносяться в рамках програми реновації житлового фонду столиці. документ містить 12 додаткових гарантій для учасників програми. Московський закон, який вже підписаний Сергієм Собяніним, вступить в силу після прийняття аналогічного федерального закону, який в даний час розглядається Державною Думою.

сюжети: Референдуми "Активний громадянин" , Програма реновації житла в Москві

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online