огляд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всім привіт і все таке Всім привіт і все таке. Отже, які ж цікаві події відбулися минулого тижня? Зрозуміло, найцікавіше - це виставка "Зв'язок-Експоком 2001", яка пройшла в Москві на Красній Пресні.

А "Зв'язок-Експоком" - це вам не в кінець захіревшей "Комтек". Навіть я, хоча мене зазвичай майже неможливо витягнути з дому, активно почав збиратися на цю виставку, щоб зробити репортаж, проте то одна робота не пускала, то інша (у мене цих робіт - приблизно десяток), тому на виставці я гордо з'явився в п'ятницю приблизно о 16 годині, коли вона вже практично закрилася. Так що, на жаль, я нічого вам про це цікавому заході розповісти не можу, тому краще вирушайте на iXBT і читайте там докладний репортаж Ельдара Муртазіна, де все викладено цікаво й зі знанням справи. >

З чисто інтернетівських новин цілком заслуговує на увагу інформація про те, що в агентстві інтернет-реклами   Маніфест   , Яке є розробником знаменитого банерообмінних механізму   БаннерБанк   , Відбулися, цитую, дуже серйозні кадрові перестановки З чисто інтернетівських новин цілком заслуговує на увагу інформація про те, що в агентстві інтернет-реклами "Маніфест" , Яке є розробником знаменитого банерообмінних механізму "БаннерБанк" , Відбулися, цитую, "дуже серйозні кадрові перестановки". Люди досвідчені розуміють, що саме криється під цією фразою. Вона означає, що звідти пішло більшість людей, які складали кістяк "Маніфесту". І це так і є. З "Маніфесту" пішли: кадровий директор, виконавчий директор, директор з продажу та ряд програмістів, які робили "БаннерБанк". Пішли вони через розбіжності з керівником компанії, а також через те, що їм практично півроку не платили зарплату.

Всі ці симптоми досить чітко свідчать про те, що "Маніфест" скоро накаже довго жити. Звичайно, представники агентства можуть обуритися таким висновком, але по практиці я ще жодного разу не зустрічав ситуації, коли після подібних колотнеч фірма продовжувала нормально існувати. Або її залишки купить якийсь "крупняк", яких в Інтернеті насправді майже і не залишилося через кризу, або фірма дійсно загнеться. І тоді власникам банерообмінних мереж, побудованих на "БаннерБанке", залишиться тільки молитися, щоб цей механізм проіснував якийсь час.

Втім, "БаннерБанк" - механізм досить надійний і добре себе зарекомендував, так що навіть якщо "Маніфест" закриється, то баннерообменкі на "БаннерБанке" напевно будуть існувати, зовсім не наказуючи довго жити. Однак програмне забезпечення не може стояти на місці. Його треба розвивати і постійно адаптувати під нові завдання, інакше воно дуже скоро морально і фізично застаріє.

Особисто я з цього приводу взагалі не турбуюся, тому що моя баннерообменная мережу   XBN   працює на механізмі   Ротабаннер   , створеному   Студією Лебедєва   , А вона, наскільки я знаю, загинатися не збирається Особисто я з цього приводу взагалі не турбуюся, тому що моя баннерообменная мережу "XBN" працює на механізмі "Ротабаннер" , створеному "Студією Лебедєва" , А вона, наскільки я знаю, загинатися не збирається. Принаймні, Норвезька Лісовий знаходиться на місці, а це означає, що все в порядку.

Треба сказати, що ці два механізми - "БаннерБанк" і "Ротабаннер" - є основними на ринку банерних движків. І дійсно, якщо ви захочете відкрити свою баннерообменку, розраховуючи на досить великий обсяг (від 100000 показів на добу), різні види таргетингу і потужне адміністрування (тобто, коли мова йде не про гру в баннерообмін, а про нормальну комерційної мережі), то вам немає сенсу писати свій власний механізм, тому що це обійдеться занадто дорого. Нормальна баннерообменка - це досить складний програмний комплекс, який з "нуля" (з огляду на адміністрування, таргетинг, профайли, плани показів і так далі і тому подібне) чорта з два напишеш менше ніж за кілька місяців. Тому набагато вигідніше придбати вже розроблений механізм, щоб на його базі побудувати свою мережу.

Особисто для мене, коли я вибирав движок для XBN , альтернативи "Ротабаннеру" практично не було. "БаннерБанк", звичайно, вважається досить потужним і стійким механізмом, але його інтерфейсна частина, на мій погляд, зроблена вкрай невдало. Начебто її робили програмісти для програмістів. Тобто - без пляшки або відповідної підготовки не розберешся. Чи то не було нормальної постановки завдання, чи то розробники основний упор зробили на сам движок, а інтерфейсу не приділили належної уваги, - коротше кажучи, інтерфейс "ББ" мені активно не подобається. І адмінських частина - теж. Після продуманого, потужного і дуже зручного інтерфейсу "Ротабаннера" - коли працюєш з "ББ", створюється таке відчуття, що з "мерседеса" пересів на "запорожець". Але ще раз підкреслюю, що сам механізм обміну банерами у "БаннерБанка" зроблений цілком на рівні.

Але тепер, схоже, "БаннерБанку" приходить кінець. Шкода. Інтерфейс довести до розуму - не така вже й складне завдання. Все-таки це була хоч якась альтернатива "Ротабаннеру". А альтернативи - вони завжди потрібні.

на NewsPepper - дуже кумедний фотокомікси про давні часи, в якому фігурує лист від Exler.Ru, передане за допомогою кошерного птеродактиля.

Дуже забавний сайт, який називається   Помічник кросвордист Дуже забавний сайт, який називається "Помічник кросвордист" . Ну, знаєте, є такі люди, які цілодобово безперервно намагаються вгадати, що означає "повністю розтрощений всіх надій з шести букв, друга 'і'" або "близький родич з шести букв, перша 'б', друга 'р', шоста ' н ' ", причому поки не вгадають, не можуть ні спати, ні їсти, ні пити, а крім того - не можуть приступити до нового кросворду.

Ось для них і існує "помічник кросвордист". Система дуже проста: ви вказуєте довжину слова і ті букви, які вже вгадані, після чого помічник пропонує вам найбільш підходящі варіанти (імена власні враховуються окремо).

Між іншим, працює досить ефективно, я перевіряв. Все підказав помічник. І фіаско, і братан. Так що рекомендую.

В рамках оглядів оригінальних і незвичайних сайтів пропоную заглянути на сторінку, в якій реалізований   Емулятор Unix v5 В рамках оглядів оригінальних і незвичайних сайтів пропоную заглянути на сторінку, в якій реалізований Емулятор Unix v5.34b . Так-так, чес-слово. Не просто прикол, як на тому сайті, про який я розповідав в минулому огляді , А дійсно емулятор.

Тобто, ви можете зайти на цей сайт, ткнути на кнопочку емулятора і опинитися в подобі командного рядка Юнікса. Щоб зрозуміти, так би мовити, що це таке. Дуже забавно і пізнавально, між іншим. Правда, якщо ви - затятий віндузятнікі, тоді все-таки почитайте спочатку опис, подивіться список доступних команд і так далі, тому що на введення "run scandisk" (що ще віндузятнікі може запропонувати командному рядку? Мабуть, нічого) система вас сухо пошле. Вона відгукується тільки на юніксовие команди.

Так що грайте на здоров'я. Заодно зрозумієте, що жити під Юнікс - це вам не в іконки тикати. Тут головою думати треба. Жарт, звичайно. Але в ній майже 99% - правда.

Дуже корисний ресурс, випущений під егідою   Рамблера Дуже корисний ресурс, випущений під егідою Рамблера . називається "Накарте.Ру" . Це не французьке слово "накартЕ", що означає марку вина, елемент одягу або який-небудь парфум, а саме що ні на є російське поєднання "на карті", що означає ... ну, я думаю, все і так здогадалися, що саме можна пошукати на мапі.

Все що завгодно! Ресторани, кафе, округу, префектури, інтернет-провайдерів і чорта лисого. Сервіс, насправді, дуже значний, причому представлена ​​не тільки карта Москви, але ще і Пітера, Середземномор'я, карта світу і карта Чечні. Правда, в Чечні я інтернет-провайдерів не знайшов, зате там вказані місця дислокацій всіх бандформувань.

До речі, ви там можете створити свою власну карту - для цього є всі механізми. Яку саме? Ну, наприклад, карту вашого району, де будуть відзначені всі крапки ваших, наприклад, любовних побачень! А що, прекрасна думка. Не всі ж зарубки на ліжку ставити. Можна вже скористатися досягненнями сучасної техніки.

Увага графоманів, великим російським і ще якимось поетам, невизнаним геніям і доморощеним масовика-витівника Увага графоманів, великим російським і ще якимось поетам, невизнаним геніям і доморощеним масовика-витівника! На сайті Стихи.ру є розділ (я його сам ніколи б з першого разу не знайшов, добре хоч мені сказали, що він там існує, і я за якихось хвилин п'ятнадцять його відкопав), в якому робот допомагає вам підбирати рими і навіть складати вірші. натисніть ось тут , І ви туди потрапите.

Програма, між іншим, абсолютно геніальна. Ви пам'ятаєте, як мучився поет Светик, коли Незнайко попросив його підібрати риму до слова "клоччя"? А ось ми мучитися не будемо, введемо слово "клоччя" і отримаємо риму ... хвилинку ... (збентежено) "гребеня". Кхм ... Цікава думка "клоччя - гребеня". Добре хоч не "синхрофазотрон". Втім, можливо, робот рими для верлібру підбирає, а там чого не постав - все в справу піде. Це такий метод письма, коли можна не римувати - і так прокотить. Мій друг Лелик (так-так, той самий ), Коли йому було неохота римувати, але сувора проза життя вимагала віршів, - писав без рими, а у відповідь на мої претензії заявляв, що це, мовляв, верлібр. Так що я тепер в курсі. Раз без рими - значить верлібр.

Але нам потрібна рима! Ми прийшли за римою, тому буде гвалтувати робота, поки він або не видасть щось підходяще, або не зламається. Вводимо слово "Ленін" ... В якості однієї з римних альтернатив - слово "Сталін". А що, мудро! Ой, ще й "Путін". Гаразд Путін, ще й "руки". "Ленін - руки" - це круто. Це знову для верлібру.

Гаразд, вистачить рим, краще підемо в генератор віршів , Який нас чекає відразу після робота з римами. Це взагалі - просто супер! Тепер навіть я можу вірші складати, хоча у мене до цієї справи здібностей - ні граммулькі.

Система проста. Вводите два перші рядки чотиривірші (можна навіть верлібром), після чого вам видають всякі різні варіанти продовження. Я тут же ввів єдине двовірш, яке склав сам, в надії, що програма з цього зробить цілу поему. Отже, я вводжу незабутнє:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,

Програма пошуршать-пошуршать, після чого мені видала цілий комплект варіантів, серед яких:

1) Грайливий:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
В унітазі оселитися,

2) Військовий (чомусь точкою закінчується):

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
Цілитися, стріляти, вибухати.

3) Песимістичний:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
Знаю, свято тільки сниться,

4) Жопо ... пардон, подлізний:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
Як з рідною з якою зжився.

5) Любовний:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
Що ж ти сумуєш, рідна,

6) Філософський:

Пити, гуляти й веселитися,
Не боячись прихід міліцій,
Спіть! вас в Валгалле зустрінуть

А що, по-моєму, дуже мило! Шкода тільки, що всього одна строчка генерітся. Треба було будь-який заданий кількість чотиривіршів видавати. І поети тоді взагалі були б не потрібні. Поезія комп'ютерного століття, однако! ..

О! Виявляється, що це я програмі просто дав надто складне завдання! Якщо дати що-небудь простіше, вона тоді дописує аж два рядки, отримуючи закінчене чотиривірш!

Дивіться, я їй ввів:

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,

І отримав у відповідь закінчені твори:

1) Філософське (це самий геніальний):

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,
Я без тебе не витримаю тижні.
Сьогодні ти як я вчора

2) Ліричний:

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,
Я без тебе не витримаю тижні.
І думка біжить з-під пера

3) Революційний:

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,
Я без тебе не витримаю тижні.
І пролетареві всіх країн!

4) Загадкове:

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,
Я без тебе не витримаю тижні.
В ущелині - печера, а там!

5) Пушкінське (болдинского періоду):

Папуги на бульвар прилетіли,
А вона похмілля з ранку,
Я без тебе не витримаю тижні.
Тиха весняна пора,

Ну як? По-моєму, шикарна дурка. (Великодушним жестом) бавиться, мені не шкода!

Роберт Демкин сьогодні нас радує картиною художника Васнецова під назвою "Володимир Володимирович змінює професію":

Роберт Демкин   сьогодні нас радує картиною художника Васнецова під назвою Володимир Володимирович змінює професію:

В нашої   сочинському готелі   Зараз йде період бронювання номерів на весь сезон В нашої сочинському готелі Зараз йде період бронювання номерів на весь сезон. Якщо ви хочете там відпочити влітку, подбайте заздалегідь замовити номер, тому що зазвичай ще до початку червня бронюються майже всі номери, яких у нас там небагато - всього 20. Це ж приватний пансіон. Домашня обстановка, увага до кожного клієнта і все таке.

Кращим клієнтам дамо погладити кота Бублика, чесне слово!

Давно хотів сказати ось що Давно хотів сказати ось що ... Мені приходить досить багато листів з різними питаннями. Відповідати на всі листи я просто не в змозі, тим більше, що часто запитують про одне й те ж, а ось в своєму форумі я намагаюся реагувати на всі листи. Так що якщо ви хочете чимось поцікавитися - ласкаво просимо.

При заході на головну сторінку перед вами відкриється список з декількох форумів. Так ось, на всі питання я відповідаю в тому, який називається "Загальний форум по сайту Екслер.Ру".

Але майте на увазі, що для участі в форумі потрібно зареєструватися. Втім, процедура ця дуже проста, і пароль для доступу вам буде висланий негайно.

На жаль, на цьому пора прощатися. Щасти вам тижня. Як бонус - чергова фотографія неповторною кішки Нюси під назвою "Дорога ложка до обіду":

Як бонус - чергова фотографія неповторною   кішки Нюси   під назвою Дорога ложка до обіду:

Отже, які ж цікаві події відбулися минулого тижня?
О ще віндузятнікі може запропонувати командному рядку?
Яку саме?
Ви пам'ятаєте, як мучився поет Светик, коли Незнайко попросив його підібрати риму до слова "клоччя"?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online