Як відновити пункт меню Властивості папки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зараження вашого домашнього ПК вірусом найчастіше викликає величезну кількість проблем і, часом викликає великий дискомфорт при роботі з улюбленими програмами та іграми. Шкідливе програмне забезпечення здатне пошкодити важливі документи і файли, позбавивши вас дипломних робіт і можливості працювати в необхідних програмах. На щастя, в даний час існує величезна кількість різних антивірусів, здатних швидко знаходити і знешкоджувати нежданих гостей, проте здатність деяких вірусів маскуватися під системні файли і ховатися в налаштуваннях системного реєстру значно ускладнює їх виявлення. Одним з найбільш поширених способів маскування вірусів, є застосування до заражених файлів прихованих і системних типів файлів, внаслідок чого користувач не в змозі помітити «дивні файли». При спробі включити опцію показу прихованих і системних файлів ви просто не знаходите відповідне меню Властивості папки, тим самим залишаючись відрізаними від можливості убезпечити себе. Наприклад, вірус Autorun здатний приховати від користувача меню Властивості папки, залишивши користувача ПК без можливості переглядати приховані і системні файли. У даній статті, Азбука ПК розгляне подібну ситуацію і навчить користувачів ПК включати меню Властивості папки самостійно, шляхом редагування системного реєстру Windows.
Навіщо потрібен пункт меню Властивості папки

Налаштування Властивостей папки дозволяє користувачам ПК налаштовувати зовнішній вигляд і функціональність папок і робочого столу. В даному меню користувачі можуть налаштувати функції відображення прихованих файлів і папок, системних файлів. Дані установки можуть бути корисні досвідченим користувачам ПК, так як дозволяють переглядати списки прихованих файлів, які можуть створюватися деякими програмами або користувачами.

Також пункт меню Властивості папки дозволяє включати управління Active Desktop, управляти настройками Провідника Windows і багато іншого.

Як відновити пункт меню Властивості папки

Отже, Азбука ПК вже згадувала, що пункт меню Властивості папки може зникнути внаслідок дії вірусів (таких як вірус Autorun), а також після навмисних дій користувачів ПК або системних адміністраторів.

Для того, щоб відновити пункт меню Властивості папки, необхідно внести деякі зміни до реєстру Windows XP, а також змінити налаштування політик користувачів. Насамперед, необхідно скористатися спеціальною утилітою налаштування групових політик користувачів, що дозволяє разгшранічіть права користувачів, а також встановити деякі налаштування безпеки операційної системи Windows.

Заходимо в меню Пуск - Виконати і пишемо gpedit.msc, для запуску утиліти управління Груповими політиками. Далі нам необхідно зайти в меню Конфігурація користувача - Адміністративні шаблони - Компоненти Windows - Провідник. Знаходимо в списку значення Видалити команду «Властивості папки» з меню «Сервис».

Змінюємо її значення на «Не заданий» і застосовуємо налаштування.

Ця настройка відновить даний розділ меню, після чого його працездатність повністю відновиться.

Як відновити пункт меню Властивості папки за допомогою редактора реєстру Windows XP

Ще один спосіб включити пункт меню Властивості папки - внести деякі зміни до реєстру Windows. Для цього треба зайти в меню Пуск - Виконати - regedit. У лівій частині екрана знаходимо розділ:

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoft
WindowsCurrentVersionPoliciesExplorer]

У правій частині редактора шукаємо ключ реєстру NoFolderOptions, який просто-напросто видаляємо. Закриваємо системний реєстр і перезавантажуємо комп'ютер. Тепер робота пункту меню Властивості папки повністю відновлена ​​і готова до роботи.

джерело: azbukapk.com.ua

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online