Перепланування двокімнатної квартири в трикімнатну

  1. Додатковий отвір в несучій стіні
  2. Естетичні міркування при переплануванні
  3. Кращий з кращих

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Добрий день, дорогі читачі! Зовсім недавно ми запустили ініціативу «Ідеї перепланування твоєї квартири !!!», сьогодні хочемо представити перший реалізований проект. Нам на пошту [email protected] прийшов лист з проханням з двокімнатної квартири зробити трикімнатну, крім цього були наступні переваги:

♦ розбити велику кімнату на спальню (з еркером) і дитячу;

♦ закрити прохід з кухні до туалету;

♦ збільшити зону ванна / туалет (при цьому залишивши їх роздільними), зробити там так само пральню і передбачити наявність ванної та душової кабіни одночасно;

♦ в коридорі виділити вбиральню / комору, відокремити брудну зону від житлової (щоб не доводилося ходити через неї, проходячи з однієї кімнати в іншу);

♦ на балконі зробити «зимовий сад»;

♦ отвір з кухні у вітальню залишити такий же великий, щоб була аналогія кухні-вітальні.

Ми запропонували авторам листа 7 варіантів перепланування з описом можливих «підводних каменів» при переробці. Основні перепланування були в зоні ванній, санвузла, коридору та спальні, тому деякі перепланування відрізнялися один від одного тільки переробкою однієї зони. На плані зеленим кольором позначені не несучі стіни. Для статті ми вирішили виділити 3 варіанти перепланування цієї двокімнатної квартири.

Додатковий отвір в несучій стіні

Додатковий отвір в несучій стіні

Естетичні міркування при переплануванні

Естетичні міркування при переплануванні

площі:

Кухня - 16,23 кв.м., вітальня - 20,25 кв.м., ванна - 5,23 кв.м., санвузол - 3,5 кв.м., спальня - 14,1 кв.м., дитяча - 12 кв.м., коридор - 6,54 кв.м., гардероб / комора - 2,56 кв.м., балкон - 8,1 кв.м.

особливості:

  1. Площа ванни і санвузла збільшуються за рахунок колишнього проходу на кухню, але через зсув отвору (в несучій стіні) щодо дверей в ванну і с / у, стіну між ними робимо не прямий.
  2. Зона пральнею знаходиться в санвузлі.
  3. Так як двері ванною і з / в виходять в коридор, то з естетичних міркувань зона вітальні повинна бути відділена від них хоча б легкою перегородкою, через що втрачається корисний простір вітальні.
  4. Прохід між коридором і вітальнею вийшов досить широкий і трохи даремний, щоб не втрачати простір ми встановили там стелаж, але місця вистачить навіть для шафи.
  5. Двері в спальню зробили в що не несе стіні, збільшивши тим самим спальню (правда прохідної частини) і зменшивши гардеробну. Дозвіл монтажу отвору в що не несе стіні отримати досить просто і монтаж можна проводити самостійно.

Кращий з кращих

Кращий з кращих

площі:

Кухня - 16,23 кв.м., вітальня - 22,15 кв.м., ванна - 4,15 кв.м., санвузол - 2 кв.м., пральня - 0,8 кв.м., спальня - 14,1 кв.м., дитяча - 12 кв.м., коридор - 4,65 кв.м., гардероб / комора -2,73 кв.м., балкон - 8,1 кв.м.

Особливості: На наш погляд це найкращий варіант перепланування так як:

  1. Зона пральнею відокремлена від ванни і санвузла.
  2. Двері в спальню знаходиться не в несучій стіні.
  3. Невелика гардеробна компенсується шафою в коридорі.
  4. У вітальні з'являється простір для робочого місця, яке приховано за стелажем і не псує загальний вигляд кімнати.
  5. Розстановка меблів у вітальні виконана таким чином, що проходить людина з будь-якої кімнати або коридору в кухню (і назад) не заважає при перегляді телевізора.

Ось таким вийшов наш перший проект за запитом перепланування квартири. Будемо раді почути вашу думку, пишіть в коментарях.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online