Ідеї ​​для однокімнатних квартир Для Сім'ї з Дитиною, Зонування і Перепланування Житла з Дитячої, Дизайн інтер'єру та Ремонт Хрущовки, Цікаві Шпалери в Ніші Кухні

  1. Загальні рекомендації по створенню інтер'єру
  2. Вибираємо колірну гамму
  3. зонування простору
  4. Зонування простору за допомогою додаткових конструкцій
  5. Ідеальні рішення для одиничок
  6. важливі деталі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30.11.2017

Сьогодні однокімнатні квартири користуються величезним попитом. Молоді сім'ї, які тільки починають своє життя, при першій нагоді вкладають всі заощадження в нерухомість, нехай і невелику площу. Сьогодні дизайнери пропонують найрізноманітніші ідеї для однокімнатної квартири, які легко можуть реалізувати сім'ї навіть з невеликим достатком. Головне в цьому питанні - не боятися експериментувати і бути готовим до того, що в квартирі буде зроблено перепланування або просто знесені всі стіни.

Загальні рекомендації по створенню інтер'єру

Незалежно від обраного стилю, потрібно пам'ятати, що інтер'єр однокімнатної квартири повинен:

  • бути функціональним;
  • бути комфортним для всіх членів сім'ї;
  • бути візуально розширеним за допомогою всіляких прийомів;
  • бути чітко зонувати;
  • мати приховані системи зберігання;
  • не мати непотрібних предметів і громіздких меблів.

бути функціональним;   бути комфортним для всіх членів сім'ї;   бути візуально розширеним за допомогою всіляких прийомів;   бути чітко зонувати;   мати приховані системи зберігання;   не мати непотрібних предметів і громіздких меблів

При розробці дизайн-проекту однушки потрібно максимально використовувати кожен квадратний сантиметр простору, тому в такому інтер'єрі обов'язково буде присутній:

  • вбудована техніка;
  • підвісні полки і шафи;
  • багатофункціональна меблі.

Так, для однокімнатної квартири підійдуть дивани, мають ящик для білизни. У ньому можна зберігати подушки, ковдри, несезон взуття і не займати місце в шафах. Також в цьому інтер'єрі можуть бути присутніми столи-трансформери або шафи, дверцята у яких одним рухом перетворюється в стіл.

Професіонали пропонують сьогодні найрізноманітніші ідеї перепланування однокімнатної квартири, але тут важливо розуміти, що проводити перепланування можна тільки при наявності спеціального дозволу. Також, знесення стін - задоволення далеко не з дешевих. Якщо можливості зробити перепланування немає, не варто впадати у відчай. Є дуже цікаві ідеї для інтер'єру однокімнатної квартири, які можна реалізувати тільки правильно підібравши меблі, освітлення та оздоблювальні матеріали.

Тим, хто зайнявся переплануванням, потрібно правильно вибрати функціональні зони. Наприклад, спальна зона не повинна бути поруч з кухнею, а обідня - поруч з робочою. Логічно, якщо кухня буде плавно переходити в їдальню, а стіл для роботи і дитяча колиска стоятимуть біля ліжка батьків.

Вибираємо колірну гамму

Площа у однокімнатної квартири невелика, тому для декорування стін потрібно використовувати світлі теплі тони, які стануть хорошим фоном для інших предметів інтер'єру. Стіни в однушке можна зробити:

  • бежевими;
  • вершковими;
  • молочними;
  • пісочним;
  • кольори «бризки шампанського»;
  • кремовими.

У такому інтер'єрі можуть з'явитися коричневий всіх відтінків, спокійний жовтий, глибокий зелений, насичений блакитний, пастельна колірна гамма. Тільки рожевий і блакитний потрібно використовувати з обережністю - їх не повинно бути багато, інакше вони почнуть дратувати. Варто знати міру у використанні червоного кольору. Він підійде для меблів або аксесуарів, але точно не для стін. Якщо стеля і стіни будуть в світлих тонах однієї гами, приміщення візуально здасться вище і просторіше.

зонування простору

Дизайнери сьогодні пропонують всілякі ідеї зонування однокімнатної квартири. Найскладніше зонувати простір в однокімнатній для сім'ї, в якій є діти.

Так, в однокімнатній квартирі для сім'ї з дитиною повинні бути наступні функціональні зони:

  • кухня;
  • вітальня;
  • санвузол;
  • місце для сну;
  • обідня зона;
  • місце для сну та ігор дитини.

кухня;   вітальня;   санвузол;   місце для сну;   обідня зона;   місце для сну та ігор дитини

Санвузол виділяється в окреме приміщення. Решта зони можна відокремити за допомогою:

  • штор;
  • світильників;
  • корпусних меблів;
  • контрастних кольорів;
  • ширм;
  • перегородок з гіпсокартону;
  • розсувних дверей.

Можна взяти на озброєння найпростіші ідеї для однокімнатної квартири хрущовки - розділити простір шафами і стелажами. Щоб в приміщенні було більше повітря, між обідньою і ігровий краще поставити стелаж, у якого немає задніх стінок. Полиці не варто повністю заповнювати предметами. У них можна розташувати книги, статуетки, стильні картонні коробки. Кухню від всіх інших зон можна відокремити барною стійкою, яка може використовуватися в якості обіднього столу. Шафа-перегородка не повинен бути занадто громіздким і перешкоджати руху сонячних променів.

Чим більше світла у вашій квартирі, тим вона здається затишніше і просторіше. Дивани в інтер'єрі теж можна використовувати для поділу простору. Його можна розгорнути спиною до кухні і спальні, і таким чином зона перегляду телевізора буде відділена від усіх інших.

Спальню і дитячу зони можна відокремити мобільними ширмами. Їх легко переносити, і вони не займають багато місця. Ширми ставлять ввечері, і вдень прибирають, і простір всієї квартири знову стає єдиним.

За допомогою штор можна відокремити спальне місце від усіх інших зон. Наприклад, біля вікна ставлять ліжко і по всьому її периметру вішають щільні штори. На ніч їх можна закривати, а вдень розсовувати. За допомогою напівпрозорих шифонових штор можна відокремити вітальню від обідньої зони. Вибір фіранок залежить від стилю інтер'єру. Щільні тканини підійдуть для класичних інтер'єрів, тонкі напівпрозорі - для східних, а жалюзі з бамбука добре впишуться в японський або екостиль. Правильно підібрані портьєри візуально піднімуть стелю. Тканинні штори не підходять для зонування кухні - вони будуть вбирати в себе запахи їжі, що готується.

Завжди вигідний варіант - зонування простору в однокімнатній квартирі за допомогою ламп і світильників. Тут все просто - у кожної зони повинні бути свої окремі джерела світла. Над робочою поверхнею кухні можна повісити кілька ламп на довгих шнурах і такі ж розмістити над барною стійкою. Над ліжком вішаються бра, а поруч з диваном ставиться торшер. Добре повинна бути освітлена зона, де стоїть письмовий стіл і комп'ютер. У дитячій в однокімнатній квартирі повинен бути джерело яскравого світла і лампа з приглушеним світлом. Перша дитина буде використовувати, коли грає або робить уроки, а другий, коли лягає спати. Від ідеї привісити в такій кімнаті одну велику люстру під стелею краще відразу відмовитися. Будь-яку, навіть найменшу кімнату можна красиво розділити на умовні зони за допомогою стельових світильників.

Для зонування кімнати використовуються оздоблювальні матеріали. Так, на кухні можна покласти плитку, а все інше простір закрити ламінатом. Стіну, біля якої стоїть ліжко, можна пофарбувати в спокійний синій колір, а для всіх інших вибрати більш світлі відтінки. У контрастні кольори також фарбують конструкції з гіпсокартону, зведені для поділу простору.

Зонування простору за допомогою додаткових конструкцій

Найрізноманітніші ідеї ремонту однокімнатної квартири часто об'єднує одне - необхідність зводити всілякі конструкції з гіпсокартону. Цей матеріал настільки універсальний, що підходить для створення інтер'єрів в будь-яких стилях. Будь-яку зону можна відокремити за допомогою перегородки, що має наскрізні квадратні або прямокутні отвори. Їх використовують як полки і встановлюють в них кімнатні квіти і предмети інтер'єру. Також вітальню від кухні можна відокремити перегородкою неправильної форми. Вона може бути напівкруглої, овальної або мати нерівний край.

Зонувати простір в однокімнатній квартирі можна за допомогою конструкцій різного рівня. Наприклад, в одній з частин кімнати можна встановити високий подіум, який буде використовуватися як спальна або робоча зона. Місце під ним можна перетворити в зручну систему зберігання, куди поміститься величезна кількість речей.

Всілякі ідеї перепланувань однокімнатних квартир можна реалізувати за допомогою звичайних розсувних дверей. Відокремте кухню від решти простору дверима з кольорового скла. У класичний і східний інтер'єр ідеально впишуться вітражні двері. Спальну і дитячу зону відокремлюють дверима, зробленими з дерева. Така конструкція точно забезпечить спокійний сон.

Ідеальні рішення для одиничок

Справжньою знахідкою для невеликих кімнат стане використання дзеркальних поверхонь. Якщо дзеркало прикріпити на вхідні двері, коридор буде здаватися удвічі довше. Двері гардеробних шаф теж повинні бути дзеркальними. З ними навіть самий місткий шафа буде непомітний.

Щоб простір використовувалося раціонально, над ліжком можна розмістити закриті системи зберігання зі світлого матеріалу. На нижню частину цих полиць встановлюються точкові світильники, і тоді вся ця громіздка конструкція органічно вписується в інтер'єр.

Щоб в квартирі було просторо, в ній не повинно бути зайвих предметів меблів. У цьому випадку варто критичним розглянути всі, що у вас є і позбутися від зайвого. Наприклад, якщо в приміщенні є диван, не потрібно ставити поруч з ним крісла. Їх чудово замінять широкі подушки, які лежать на дивані, а коли приходять гості - кладуться на підлогу. Тим, хто працює за ноутбуком, не потрібен окремий письмовий стіл. З цією роллю добре впорається кухонний стіл або барна стійка.

Модні дизайнери пропонують різні сучасні ідеї організації простору, в якому точно немає місця старої радянської меблів. Деякі намагаються за допомогою коричневих полірованих стінок зонувати простір, але це не найвдаліший варіант. Така стінка займе одну третину кімнати і зробить її набагато менше. Меблі легко зможе замінити тонка перегородка з гіпсокартону, пофарбована світлою фарбою.

Меблі легко зможе замінити тонка перегородка з гіпсокартону, пофарбована світлою фарбою

важливі деталі

В інтер'єрі однокімнатної квартири важливо абсолютно все, тому варто ретельно підходити до вибору інтер'єрних дрібниць і деталей. Якщо стіни, підлогу і стелю повинні бути фоном спокійного кольору, то невеликі предмети декору можуть бути яскравими. Взагалі, яскравого кольору в невеликих приміщеннях не повинно бути багато, інакше він буде пригнічувати і привертати до себе зайву увагу.

В однокімнатній квартирі яскравими можуть бути штори, диванні подушки, килими і паласи, картини, рамки для фото, панно і інші інтер'єрні дрібниці. Всі вони повинні бути в одній колірній гамі і стилістиці. Наприклад, на білий диван можна покласти бірюзові подушки і підібрати їм в тон портьєри і килим. Кухонний гарнітур може бути зроблений з сірого пластика, а банки для зберігання сипучих продуктів, абажур, холодильник, посуд - червоного кольору. Це стильно і оригінально.

У створенні інтер'єру однокімнатної квартири не варто змішувати стилі. Вся ваша квартира, включаючи ванну кімнату і передпокій повинна бути тільки в одному стилі: лофт, модерн, класика, еко, прованс. Тим більше, не варто намагатися об'єднати ці стилі в одному приміщенні. Деякі любителі експериментів роблять кухню в стилі лофт, а для спальної зони вибирають японські мотиви, що виглядає безглуздо.

Щоб інтер'єр маленької кімнати був затишним, потрібно мінімізувати кількість гострих кутів. Замість квадратного столу краще поставити круглий, настояти, щоб біля барної стійки і перегородки були замість гострих кутів плавні лінії, привісити на стіну картини і фото в овальних і круглих рамах.

Також слід пам'ятати, що підвіконня може стати частиною вашого інтер'єру і корисним простором. Його можна використовувати як робочий стіл, барну стійку або полку для зберігання книг. Він може бути виготовлений з того ж дерева, що і вся решта меблів.

Переїзд в однокімнатну квартиру зовсім не прирікає родину на життя в тісноті. Сучасні дизайнери запропонували величезну кількість варіантів того, як можна організувати житловий простір, щоб у ньому з'явилося кілька відокремлених функціональних зон. Способи вирішення цієї проблеми можуть бути самі різні: від знесення стін і зведення нових до поділу приміщення за допомогою штор і паперових ширм. Вибирайте той спосіб, який вам по кишені і робіть свою однокімнатну квартиру краще.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online