Дизайн квартири в панельному будинку: однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні хрущовки

  1. Ремонт в туалеті
  2. Перепланування - навіщо?
  3. вибираємо обробку
  4. кухня
  5. спальня
  6. вітальня
  7. Підбиваючи підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будинки зі стандартним плануванням найчастіше приносять власникові багато головного болю при ремонті, а ось досвідчені дизайнери давно знають, що дизайн квартири в панельному будинку - це нескладне заняття, особливо коли відомі всі можливі усунення конструкційних незручностей.

Не всім подобаються панельні будинки, адже зміна планування квартир, які в них розташовані - досить трудомістка операція. Зазвичай після покупки квартири, власник прагне переобладнати своє житло, зробити його більш затишним і функціональним, але не знає, з чого почати ремонт і безпосередній дизайн проект квартири .

Недоліки панельних планувань:

  • маленька кухня;
  • тісний санвузол і ванна;
  • вузька передпокій;
  • кімнати маленької площі.

Більшість цих незручностей усуваються за допомогою знесення перегородок між кімнатами і продуманого інтер'єру.

Ремонт в туалеті

Будинки зі стандартним плануванням найчастіше приносять власникові багато головного болю при ремонті, а ось досвідчені дизайнери давно знають, що дизайн квартири в панельному будинку - це нескладне заняття, особливо коли відомі всі можливі усунення конструкційних незручностей

Приклад дизайну санвузла

Розглянемо досить популярний приклад - звичайна квартира в панельному будинку, в якій є дві кімнати, кухня і розділений санвузол.

Перепланування - навіщо?

В першу чергу, необхідно зруйнувати перегородку між туалетом і ванною, таким чином, отримуємо простору кімнату, в якій є місце для розміщення унітазу, душової кабіни, раковини і пральної машинки.

вибираємо обробку

Ремонт стандартний і застосуємо для всіх ванних кімнат:

  • Підлога покривається спеціальної плиткою, яка має великий показник міцності і не ковзає при впливі рідин на її поверхню.
  • Плитка на стіни може мати дрібний орнамент.
  • Стелі у ванній - натяжні.
  • Освітлення і дзеркала - кошти, які допоможуть нам візуально збільшити кімнату. Точкові світильники, що акцентують увагу на якихось областях ванній, дзеркальні шафки і світлий кахель дозволяють зробити приміщення просторим.
  • Замість душової кабіни можна придбати гідромасажну ванну, що займає приблизно стільки ж місця. Особливо корисно це буде для сімей з маленькими дітьми, які ще не в змозі митися самостійно.

кухня

Кухня-їдальня

Далі, дизайн двокімнатної квартири в панельному будинку має на увазі перепланування кухні. Її можна розширити за рахунок частини невикористаної передпокої, крім того, після ремонту вона буде виконувати ще й функцію їдальні.

Достатньо лише для домашнього дизайну своїми руками розділити кухню на кілька зон - робочу і обідню, кожну з яких оформити у відповідності з їх функціональністю.

  • Стеля в кухні найкраще зробити багаторівневим: красиву підвісну конструкцію над обідньою зоною і практичний стеля з якісним освітленням для робочої.
  • Зона з обіднім столом по можливості повинна висвітлюватися денним світлом, доцільніше розмістити її біля вікна, а самі вікна не закривати щільними шторами.
  • Робоча зона потребує яскравому штучному освітленні для зручності готування, точкові світильники допоможуть організувати яскраве світло, акцентуючи увагу на необхідних зонах.
  • Для оздоблення стін краще використовувати шпалери, які можна мити. Вони не повинні вбирати запахи. Колірна гамма - світлі відтінки і нескладні орнаменти. Біля робочої зони краще встановити фартух з плитки з орнаментом.
  • Пол в кухні також поділяється на зони: біля обіднього столу краще використовувати паркет або ковролін, робоча зона обов'язково покривається підлоги плиткою, стійкої до ковзання.
  • Кухонний гарнітур повинен поєднуватися за кольором з шпалерами і фартухом, також, в залежності від обраного дизайну, визначаються і з матеріалом, з якого будуть виготовлені фасади.

Якщо ви створюєте дизайн 3 кімнатної квартири-хрущовки , Оформлення кухні практично не буде відрізнятися. Зміниться лише кількість вільного простору, що дозволить більш зручно розмістити предмети інтер'єру.

спальня

Спальня в бежевих відтінках

Коли в квартирі 2 кімнати, одна з них використовується як спальня, а інша - для прийому гостей. У спальні обов'язково розташовується велике двоспальне ліжко, шафа або комод для одягу, туалетний столик.

Основні ідеї дизайну диктують обробку стін шпалерами світлих відтінків. Не варто використовувати яскраві дратівливі кольору, які будуть заважати розслабленню і відпочинку.

Стеля часто робиться у вигляді багаторівневої конструкції з безліччю світильників і багатобарвним підсвічуванням.

А ось від денного освітлення в спальні стоїть позбутися за допомогою важких штор або гардин, яскраві сонячні промені можуть заважати ранковому сну, а світло з вулиці не дозволить повноцінно відпочити.

Пол в спальні повинен бути м'яким і комфортним, тому відмовтеся від використання плиткового або кам'яного покриття. Ковролін, паркет або лінолеум відмінно підійдуть для облицювання.

А ось в приватному будинку при наявності теплих підлог використання плитки навіть рекомендується, адже вона володіє кращими теплопровідних якостями.

вітальня

Вітальня в стилі модерн

Звичайно, дизайн 3-х кімнатної квартири-хрущовки, на цьому не закінчується, а ось для власників 2-кімнатних квартир, вітальня дійсно є завершальним етапом ремонту.

Звичайно вітальня, крім функції прийому гостей, виконує ще й роль кабінету. Телевізор, комп'ютер та інша техніка знаходиться саме тут.

Також обов'язкова наявність великого м'якого дивана і кавового столика. Окрасою інтер'єру в залі можуть стати різні дизайнерські аксесуари, фотографії в рамках, пам'ятні сувеніри з інших країн та інші предмети, що створюють атмосферу затишку і спокою.

Підбиваючи підсумки

Сподіваємося, наша стаття була для вас корисною. Для того щоб більш точно розібратися в технологічному і практичному питанні, на нашому сайті представлена ​​докладна фото- і відео-інструкція, в якій ви знайдете корисну інформацію з даного питання.

Фотогалерея

Перепланування - навіщо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online