Палац молоді на Попова хочуть реконструювати і ущільнити новими будівлями - Новини будівництва Санкт-Петербурга - Канонеро

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ленінградський палац молоді на вулиці Професори Попова, 47, збираються реконструювати під готель, повністю змінивши його вигляд. А поруч, в рекреаційній зоні на цій же ділянці, хочуть побудувати нові будівлі.

Ленінградський палац молоді був побудований в 1975 році під впливом вигляду штаб-квартири ООН в Нью-Йорку. За архітектуру цього 14-поверхового будинку в стилі пізньорадянського модернізму його автори Петро Прохоров, Володимир Тропін і Аскольд Ізоітко отримали Державну премію РРФСР в галузі архітектури 1982 року.

Характерна деталь будівлі, що з'явилася, правда, пізніше його споруди, - смугасту кулю на даху. Це контейнер для метеорологічних приладів.

Основною функцією палацу спочатку була готельна, хоча були передбачені також великий концертний зал та інші допоміжні приміщення. У 1990-му частину комплексу віддали під бізнес-центр, а в 2012-му будівництво місцями реконструювали.

За даними прокуратури Петроградського району, в наші дні будівля Палацу молоді перебуває у власності ТОВ «ЛДС», а приміщення під готель у ньому орендує ТОВ «ЛДМ-готель». Ділянка належить «ЛДС» на праві власності, зазначається в матеріалах судових засідань.

У 2014 році «ЛДС» подав поправку в генплан, попросивши перевести весь наділ в зону ділової забудови. Справа в тому, що значна частина його з боку Малої Невки є рекреаційною зоною. На цій території ростуть дерева. Також тут є пустирі і автостоянки.

Побажання структур Андрія Горбенка і Андрія Різдвяного про зміну призначення землі не були враховані, поправку відхилили. Але незважаючи на це, «ЛДС» не залишив спроб перевести територію під забудову. Компанія судилася з комітетом з містобудування та архітектури, вимагаючи видати містобудівний план, в якому всю ділянку (за винятком «території розміщення історичних зелених насаджень») визнається «як місце допустимого розміщення об'єктів капітального будівництва».

В кінці серпня цього року Арбітражний суд Петербурга і Ленобласті відмовив компанії в її вимогах. Фірма мала право оскаржити це рішення, але чи скористалася вона своїм правом, поки невідомо. Коментарі «ЛДС» оперативно отримати не вдалося.

У той же час, як стало відомо «Канонеро», опрацьовуються плани по реконструкції готелю. Відповідний проект підготувало ТОВ «Глобал ем». На ілюстрації видно, що в результаті перетворень вигляд будівлі зміниться: радянські фасади замінять на ті, що в моді серед забудовників сьогодні. В «Глобал ем» давати коментарі відмовилися, пославшись на угоду з замовником.

Гравці будівельного ринку припускають, що реалізація проекту може відбутися після 2016 року, після того як Палац молоді обслужить уболівальників чемпіонату світу з хокею.

Листопад 2015 року:

Листопад 2015 року:

Запропонований проект реконструкції:

Запропонований проект реконструкції:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online