Державна реєстрація укладання шлюбу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подати заяву на державну реєстрацію укладення шлюбу в електронному вигляді через Єдиний портал державних послуг і функцій

Подати заяву на державну реєстрацію укладення шлюбу через МФЦ

Заявники: фізичні особи, які досягли шлюбного віку 18 років. При наявності поважних причин органи місцевого самоврядування за місцем проживання осіб, бажаючих вступити в шлюб, має право на прохання даних осіб дозволити вступити в шлюб особам, які досягли віку 16 років.

Заява: подається в письмовій формі в будь-який орган ЗАГС Російської Федерації за вибором осіб, що вступають у шлюб. Подача заяви за дорученням не допускається. У разі, якщо одна з осіб, що вступають у шлюб, не має можливості з'явитися до органу РАЦС для подачі спільної заяви про укладення шлюбу, волевиявлення осіб, що вступають у шлюб, може бути оформлено окремими заявами. Підпис заяви особи, що не має можливості з'явитися до органу РАЦС, повинна бути нотаріально посвідчена. До нотаріально засвідченої підпису особи, досконалої на заяві про укладення шлюбу, прирівнюється засвідчена начальником місця тримання під вартою або начальником виправної установи підпис підозрюваного або обвинуваченого, що міститься під вартою, або засудженого, який відбуває покарання у виправній установі.

При подачі заяви повинні бути представлені:

1. Документи, що засвідчують особистості вступають у шлюб;

2. Документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу, якщо особа (особи) перебувала у шлюбі раніше;

3. Дозвіл на одруження до досягнення шлюбного віку, що видається органами місцевого самоврядування за місцем проживання неповнолітньої особи, що вступає в шлюб;

4. Документ про сплату державного мита (може не пред'являтися заявником. У цьому випадку орган ЗАГС Астраханській області самостійно запитує відомості про здійснений платіж щодо міжвідомчої запитом в органах казначейства. Термін отримання відомостей - до 5 робочих днів.)

Іноземним громадянином додатково подається документ, що підтверджує сімейний стан іноземного громадянина (довідка про відсутність перешкод до укладення шлюбу), виданий компетентним органом іноземної держави і легалізований в установленому порядку. Зазначений документ дійсний протягом шести місяців з моменту отримання, якщо інший термін не зазначений в документі.

Всі документи, що подаються іноземним громадянином, в разі, якщо вони будуть виконані на іноземній мові, необхідно перевести на російську мову і нотаріально засвідчити підпис перекладача відповідно до пункту 1 статті 7 Федерального закону від 15.11.1997 № 143-ФЗ «Про актах громадянського стану ».

Державне мито: відповідно до підпункту 1 пункту 1 статті 333.26 Податкового кодексу Російської Федерації за державну реєстрацію укладення шлюбу, включаючи видачу свідоцтва про укладення шлюбу, сплачується державне мито в розмірі - 350 рублів. Сплата державного мита проводиться заявником в банківській установі до звернення до органу РАЦС із заявою про державну реєстрацію укладення брака.Уважаемие громадяни, звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до пункту 2 статті 333.18 Податкового кодексу Російської Федерації, в разі, якщо за здійсненням юридично значущої дії одночасно звернулися кілька платників, які не мають права на пільги, встановлені главою 333.35 Податкового кодексу Російської Федерації, державне мито уплачіваетс платниками в рівних частках. Тобто, при зверненні заявників до органів РАГС з питань державної реєстрації речових створення сім'ї, державне мито в розмірі 350 рублів (згідно з підпунктом 1 пункту 1 ст.333.26 Податкового кодексу Російської Федерації) оплачується кожним заявником в розмірі, пропорційно своїй частці, тобто в розмірі 175 рублів кожним заявником.

Реквізити платіжного документа: Одержувач платежу: Управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Астраханській області; ІПН одержувача: 3015083460; КПП одержувача: 301501001; Номер рахунку: 40101810400000010009; Найменування банку: Відділення Астрахань; БИК: 041203001; ОКТМО: 12701000001 або 12701000; Код бюджетної класифікації: 31810805000010001110; найменування платежу: держмито за державну реєстрацію укладення шлюбу.

Від сплати державного мита звільняються:

Герої Радянського Союзу, Герої Російської Федерації і повних кавалерів ордена Слави, учасники та інваліди Великої Вітчизняної війни (підпункти 11 і 12 пункту 1 статті 333.35 Податкового кодексу Російської Федерації). На підтвердження свого права на звільнення від сплати державного мита заявник пред'являє посвідчення встановленого зразка.

Видані документи: свідоцтво про укладення шлюбу.

Укладення шлюбу та державна реєстрація укладення шлюбу проводиться після закінчення місяця з дня подачі спільної заяви про укладення шлюбу в присутності осіб, що вступають у шлюб. Зазначений строк при наявності поважних причин за спільною заявою осіб, що вступають у шлюб, може бути змінений (зменшений або збільшений, але не більше ніж на місяць) керівником органу РАЦС. Державна реєстрація укладання шлюбу проводиться в присутності осіб, що вступають у шлюб. За бажанням осіб, що вступають у шлюб, державна реєстрація укладення шлюбу може проводитися в урочистій обстановці. У разі, якщо особи, що вступають в шлюб (одна з осіб), не можуть з'явитися до органу РАЦС внаслідок важкої хвороби або з іншої поважної причини, державна реєстрація укладення шлюбу може бути проведена вдома, в медичній або іншої організації в присутності осіб, що вступають в шлюб. Державна реєстрація укладання шлюбу з особою, яка перебуває під вартою або відбуває покарання у місцях позбавлення волі, проводиться в приміщенні, визначеному начальником відповідного закладу за погодженням з керівником органу РАЦС.

Проблемні питання щодо сплати держмита:

Чи можливо сплатити держмито за іншу людину (свого батька, матір і т.д.)?

Чи можу я повернути держмито, сплачену за іншу людину?

Як правильно сплатити держмито щодо своєї неповнолітньої дитини?

При сплаті держмита платником допущено помилку в прізвищі, імені або по батькові. Чи приймуть цей платіжний документ в органах РАГС?

Чи можливо сплатити держмито з використанням «особистого кабінету» через інтернет - онлайн, в тому числі мобільного пристрою, наприклад, за допомогою системи «Сбербанк - онлайн».

Я втратив квитанцію про сплату держмита.

При оплаті держмита виникли проблеми із зазначенням ОКТМО

Чи можу я повернути держмито, сплачену за іншу людину?
Як правильно сплатити держмито щодо своєї неповнолітньої дитини?
Чи приймуть цей платіжний документ в органах РАГС?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online