Все про Краснодарі як є

  1. Краснодар провінційний
  2. Краснодарський менталітет
  3. Краснодар багатонаціональний
  4. Краснодар жаркий
  5. Про роботу в Краснодарі
  6. Житло в Краснодарі
  7. Краснодар для дітей
  8. Медицина в Краснодарі
  9. Море в Краснодарі
  10. Що ще потрібно знати про Краснодарі?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті не буде райдужних висловлювань про Краснодарі. Ми постараємося розповісти про Краснодар як він є. Ви дізнаєтеся про характер міста, його менталітеті і менталітеті його жителів, про труднощі і проблеми південній столиці. Але розповімо і про позитивні сторони міста. Хоча про головні плюси Краснодара і так все знають.

Краснодар провінційний

Почнемо з того, що Краснодар - це провінційне місто. Це його головна особливість. І те, що це південна провінція - тільки погіршує становище. На півдні люди звикли до свободи, до вічного тепла і розслабленого стану. Багато неосвічених людей без спеціальності, яким складно влаштуватися на роботу. Але виживати їм якось потрібно. Все це породжує величезну кількість вуличної торгівлі, спонтанних ринків, торгівлі з машин. Практично на кожному вільному п'ятачку влітку хтось чимось торгує, починаючи від фруктів і квітів, і закінчуючи одягом і окулярами. До вуличної торгівлі в своєму розпорядженні і клімат. У Сибіру тепла погода коштує всього 3 місяці на рік, з яких половина - дощові дні. У Краснодарі літо триває майже 9 місяців, а дощі йдуть не часто. Місцеві жителі звикли до великої кількості ринків і вуличних торговців, але приїжджих це може дивувати і дратувати.

Такий вуличної торгівлі в Краснодарі дуже багато.

Краснодарський менталітет

Скажемо чесно, влітку в Краснодарі дуже тепло. Але про клімат ми розповімо нижче, зараз же хочемо зауважити, що клімат впливає на робочий настрій. У спеку працювати не хочеться, організм розслабляється. Мабуть тому місцеві жителі, які все життя провели в Краснодарі, часто знаходяться в стані якоїсь прострації. Звичайно, не всі. Але багато таких людей, з якими працювати складно, так як вони повільні і не обов'язкові. Чи не з'явиться на зустріч або значно запізнитися - в порядку речей. До слова, і багато приїжджих через кілька років починають страждати цими проблемами - «окубаніваются».

Насправді, не все так страшно. Хороших і порядних людей значно більше.

Краснодар багатонаціональний

У Краснодарі найбільша вірменська діаспора. Вірмен в місті дійсно багато. Але ведуть вони себе тактовно і не агресивно. Хоча вести з ними справи складно. Все таки є різниця менталітетів. Також в місті багато адигів та інших осіб південних національностей. Здебільшого вони теж не конфліктні. В цілому, якщо ви не нацист, то багатонаціональність Краснодара не стане для вас проблемою.

У Краснодарі багато ось таких авто, на яких часто їздять бородаті хлопці кавказьких національностей.

Краснодар жаркий

Тепер про клімат Краснодара. Почнемо з літа. Що таке літо в Краснодарі? Літо це щоденна спека від 30 ° до 40 ° С. Рідкісні, але сильні дощі. Зазвичай не частіше кількох разів на місяць. Але в цілому спека переноситься легко. Вологість висока тільки після дощу. В інший час сонце смажить так, що висушує не тільки землю, а й зелень. Пожовкле листя на деревах під час посухи - звичайне явище.

Краснодар майже не топить. Це правда. Підтоплює всього кілька ділянок. Найбільш проблемна частина міста - Музичний мікрорайон, в районі вул. Російська. Там жителі, дійсно, плавають іноді. Буває, що підтоплює і інші райони, але вода дуже швидко йде.

Іноді трохи підтоплює і вул. Червона, але рідко і ненадовго.

Навесні в Краснодарі дуже красиво - все цвіте і пахне. Цвітуть дерева і квіти. Але навесні буває вітряно, хоча зазвичай вітри дмуть не довше ніж однієї-двох тижнів. Також вітряна погода буває восени і взимку, але не часто.

Зима настає в грудні , Хоча деякі рослини залишаються зеленими цілий рік. Незважаючи на те, що зима в Краснодарі коротка і тепла, все одно вона сумна і похмура. Настрій взимку погіршується. Сніг випадає рідко і лежить максимум кілька днів. Багато хто думає, що взимку в Краснодарі сльота. Це не так. Адже звідки візьметься сльота, якщо немає снігу. Середня температура взимку в Краснодарі 0-10 ° С, хоча іноді бувають і теплі дні, коли температура піднімається до 20 ° С, а люди ходять в кофтах.

Купання у фонтанах в Краснодарі - звичайна справа.

Про роботу в Краснодарі

Краснодар велике місто і роботи в ньому багато . Але місту потрібні фахівці. Потрібні вчителі, лікарі, водії трамваїв, вихователі в дитячих садків. Начальників і різноробочих в місті вистачає. Якщо ви хороший фахівець - з роботою проблем не виникне. Якщо ви не маєте досвіду і спеціальності - можуть виникнути складності. У місті вистачає продавців, начальників, ріелторів та юристів. Але знову ж таки, наприклад, юристів багато, але хороших юристів вкрай мало.

Зарплати в Краснодарі невисокі. Середня зарплата фахівця - 30-40 т.р. Простого продавця або робочого без спеціальності - 20-30 т.р.

Житло в Краснодарі

Вартість квартир в Краснодарі невисока. Але ціна дуже сильно може змінюватися в залежності від району. Якщо на околиці міста можна купити однокімнатну квартиру за 1,5 млн рублів, то в розвиненому і престижному районі вона буде коштувати від 2,5 млн рублів.

Земля в місті дорога, що позначається на вартості приватних будинків. Навіть невеликий будинок коштує від 3 млн рублів. Хоча є варіанти купити житло на околицях міста дешевше. На околицях міста багато СНТ (дачі). Після розширення міста на багатьох дачах з'явилася можливість прописки. Мінус в тому, що в цих місцях практично немає інфраструктури. Немає шкіл і дитячих садків, поліклінік і громадського транспорту. Зате земля дешева.

Вартість оренди житла в місті теж не висока, а пропозицій багато. Середня ціна оренди однокімнатної квартири - 15 т.р. плюс комуналка. Вартість комунальних послуг за однокімнатну квартиру - 3-4 т.р.

Одна з відмінних рис міста - в ньому дуже багато приватного сектора. Майже весь центр - це приватник. Через це весь центр міста схожий на велике село. Але варто зазначити, що село ця досить непогано облагороджена. Більшість доріг в приватнику заасфальтовані, багато зелені. Більшість жителів намагаються облагородити територію біля свого будинку.

Приватний сектор Краснодара.

Краснодар для дітей

У Краснодарі багато шкіл, дитячих садків, гуртків і дитячих секцій. Але дітей ще більше. Тому багато шкіл і дитячі садки переповнені. На щастя, з кожним роком ситуація поліпшується, і можна сподіватися, що через кілька років проблем зі школами та дитячими садами стане менше. У будь-якому випадку, в школу дитину брати зобов'язані за Конституцією. І беруть. А в садок можна потрапити, якщо дитині виповнилося 3 роки, хоча можуть дати путівку на пів-дня.

Знову ж таки, в старих розвинених районах проблем майже немає, а в багатьох нових районах шкіл і садків катастрофічно не вистачає.

Також в місті багато дитячих шкіл мистецтв, танцювальних шкіл, спортивних секцій та інших дитячих установ.

Немає проблем і з ВУЗами. У місті кілька університетів і інститутів. Є училища та коледжі.

Медицина в Краснодарі

Все що стосується шкіл і садків, можна віднести і до медицини. У старих розвинених районах є хороші поліклініки. У нових районах їх немає, або вони не справляються з кількістю пацієнтів. Лікарень і спеціалізованих центрів у Краснодарі багато - чого тільки варта величезна Крайова клінічна лікарня .

Є онкологічні диспансери, туберкульозні, інфекційні та інші центри. Загалом, померти вам не дадуть.

Море в Краснодарі

У Краснодарі моря немає. Більш того і купатися в Краснодарі ніде. Але до моря від Краснодара всього 120 км або 2 години їзди, а автобуси та маршрутки влітку ходять майже щогодини. Вартість квитка на автобус від 350 рублів. Тому з'їздити на море на вихідні не проблема.

Як Краснодарці їздять на море? Купують квиток на автобус, маршрутку чи бла-бла-кар, бронюють номер в готелі на узбережжі і їдуть на одну або дві ночі. А більше і не потрібно. Краще з'їздити кілька разів за літо в різні місця, ніж сидіти в одному готелі 2 тижні.

Близькість моря - це величезний плюс Краснодара . І багато хто любить Краснодар саме за це. Крім моря в Краснодарському краї є багато й інших цікавих місць, зокрема гори. Також швидко можна дістатися до Криму, Ставропольського краю (Мінеральні води), Абхазії. На всі напрямки ходять автобуси і маршрутки.

Море в Краснодарському краї - бухта Инал.

Що ще потрібно знати про Краснодарі?

Насправді, крім того, що в Краснодарі тепло, це місто не сильно відрізняється від більшості інших міст Росії такого розміру. Як і в будь-якому великому місті, існують свої проблеми - пробки, сміття (особливо багато бичків - привіт курців!), Недостатньо розвинена і застаріла інфраструктура, низькі зарплати, брак робочих місць. Тому, не варто їхати в Краснодар в надії на райське і безбідне життя. Але навіщо можна їхати в Краснодар, так це за кліматом і гарною екологією. У місті мало виробництв - повітря засмічують тільки вихлопні гази машин. Клімат Краснодара - мабуть, кращий клімат в Росії.

Саме тому в Краснодар їдуть, як правило, сім'ї з дітьми, люди у віці, які хочуть жити в теплому місті з гарною екологією і близькістю до моря.

Ми розповіли про Краснодарі як є. Але може у вас є що додати? Напишіть в коментарях свою думку про місто. Або може ми втратили щось важливе? Задавайте питання. І спасибі, що читаєте наш сайт!

Підписуйтесь на нашу групу переїхали в Краснодар в ВКонтакте - vk.com/clubsib23 .

Сподобалася стаття? Збережіть собі на стіну або поділіться з друзями в соц. мережах:

Читайте також:

Що таке літо в Краснодарі?
Як Краснодарці їздять на море?
Що ще потрібно знати про Краснодарі?
Але може у вас є що додати?
Або може ми втратили щось важливе?
Сподобалася стаття?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online