Шпалери або фарбування: що краще? ➤ Ролакс ™

  1. Зважуємо за і проти. З чого починається вибір?
  2. Що краще, шпалери або фарбування? критерії вибору
  3. Якщо ви вибрали шпалери
  4. Якщо ви вибрали фарбування стін
  5. Догляд за стінами і очищення набагато простіше.
  6. Пофарбовані стіни виглядають стильно і сучасно.
  7. Колір можна швидко змінити.
  8. Пофарбовані стіни набагато легше витримують перестановки.
  9. Ставите питанням мити чи не мити?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст

  • Зважуємо за і проти. З чого починається вибір?
  • Що краще, шпалери або фарбування? критерії вибору
  • Якщо ви вибрали шпалери
  • Якщо ви вибрали фарбування стін

У сфері ремонту є вічні теми, на які постійно сперечаються. На сайтах і форумах будівельної тематики тисячі людей обговорюють вибір між шпалерами і фарбуванням стін . Обидві сторони кажуть про моду, достоїнства і недоліки противоположенного варіанту. У словах кожної є розумне зерно.

Давайте спробуємо знайти відповідь на питання «шпалери або фарбування? Що підійде для внутрішньої обробки приміщень? ».

»

Зважуємо за і проти. З чого починається вибір?

У більшості з тих, хто задається цим питанням, вже є певний досвід ремонтних робіт в квартирі. Багато робили ремонт своїми руками. Поклеєні шпалери або фарбування в різних умовах показують себе по-різному. По суті досвід кожного досить суб'єктивний.

Спробуємо дати об'єктивну відповідь, хоча це непросто і навіть серед експертів немає єдиної думки. Від вирішення питання залежить декілька важливих моментів:

  1. тривалість ремонту;
  2. хід робіт;
  3. кінцевий результат (дизайн кімнати після завершення робіт).

Багато господарів перед ремонтом звертаються до дизайнера. Спеціаліст може швидко вирішити це питання з урахуванням всіх естетичних і практичних чинників. Але в більшості випадків вирішувати шпалери або фарбування доводиться самим господарям.

Що краще, шпалери або фарбування? критерії вибору

Універсальний відповідь на це питання знайти важко. Важливо оцінити умови в будинку і бюджет. Ви повинні розуміти, що практичніше, прорахувати всі витрати і побачити, що дешевше?
Основні фактори, які впливають на вибір:

  • Бюджет на ремонт, яким ви маєте в своєму розпорядженні? ( Фарба стійка до миття , Істотно відрізняється за ціною від шпалер).
  • Хто буде робити ремонт? Ви або бригада професіоналів?
  • Чи розраховуєте ви на довговічний результат? Біля стін, пофарбованих фарбою, і обклеєних шпалерами абсолютно різний термін служби.
  • Який матеріал використаний для зведення і обробки стін? Чи будуть на них декоративні елементи?

Фактуру і ліпнину підкреслить тільки декоративна фарба (Водоемульсійна або інші види). Використовувати в такому випадку шпалери - не найкраще рішення.

Якщо ви вибрали шпалери

До чого варто готуватися, якщо ви виберете шпалери для оздоблення стін?

Той, хто володіє мінімальним досвідом в ремонті, знає, що підготувати стіни до обробки шпалерами досить просто. Нескладний і сам процес поклейки. Зовсім інша справа - видалення старих шпалер.
Іноді це завдання забирає кілька днів. Доводиться відмочувати шпалери.

Ще один недолік шпалер - їх недовговічність. Вони служать максимум 7 - 10 років. При цьому в матеріалі можуть міститися шкідливі для людей речовини. Найбільш екологічні - паперові шпалери. Але вони служать менше всіх.
Наступний момент - простота догляду. Більшість виробників пропонують шпалери, що миються. Але навіть з них іноді важко видалити плями. Тобто навіть естетичність залишається під великим питанням. Особливо важко доведеться шпалер, якщо в будинку є кішки, собаки і маленькі діти. Всі вони частенько залишають сліди на стінах. Видаляти плями, подряпини і дитячі малюнки дуже непросто.

Якщо ви вибрали фарбування стін

Подивимося на другий варіант. Фарбування стін використовується досить часто. Також ж можна згадати про такий «компромісному» варіанті, як шпалери під фарбування. Але на ньому ми зупинятися не будемо.

У сучасному дизайні інтер'єрні фарби застосовуються для оздоблення стін в дитячих кімнатах, вітальнях, офісах, кухнях і багатьох інших приміщеннях. Екологічність і довговічність сучасних лакофарбових матеріалів дозволяє це робити.

Розглянемо весь процес поетапно. Підготовка стін під фарбування займає більше часу. Але у цього є свої плюси. Ви поліпшите загальний стан будинку і надійність споруди від цього тільки виграє! До того ж, за рахунок довговічності фарби ви все одно залишаєтеся у виграші.

Догляд за стінами і очищення набагато простіше.

Так, першу фарбування краще доручати професіоналам. Але після цього коригувати стан і очищати стіни ви зможете навіть самостійно. Це буде просто і недорого. Якщо ви купите водоемульсійну фарбу, проблем з неприємним запахом вдасться уникнути.

Пофарбовані стіни виглядають стильно і сучасно.

Правильно обрані колір і фактура задають настрій в приміщенні. Вони можуть додати оригінальності і статусності. У безлічі дизайнерських каталогів є приклади кімнат з пофарбованими стінами і підібраною під них меблями. Досить просто пошукати приклади і не піддаватися стереотипам.

Колір можна швидко змінити.

Несподівану перевагу пофарбованих стін всередині приміщення . Залежно від того, в скільки шарів фарбувати, відтінок може відрізнятися. Якщо правильно вибрати фарбу, ви отримаєте саме той відтінок, який необхідний. З вибором кольору теж не буде проблем. Сучасні технології дозволяють створити будь-який, практично неймовірний.

Пофарбовані стіни набагато легше витримують перестановки.

На них не так видно пошкодження. А при зміні меблів легко змінити колір під нову концепцію інтер'єру.

Ставите питанням мити чи не мити?

Не сумнівайтеся, пофарбовані стіни можна мити. При цьому очищати потрібно всю поверхню, інакше з'являться яскраві плями на запорошених стінах.

Є і спеціальні види фарби, за якими можна малювати крейдою. Це відмінна ідея для тих, хто не хоче обмежувати свободу дитячої творчості. Нерідко пофарбовані і обклеєні стіни комбінують в одному інтер'єрі.
Сподіваємося, стаття була цікавою і корисною для вас. Коментуйте і діліться. Вдалого вам ремонту!

Вам може бути цікаво:

З чого починається вибір?
Що краще, шпалери або фарбування?
Ставите питанням мити чи не мити?
З чого починається вибір?
Що краще, шпалери або фарбування?
Давайте спробуємо знайти відповідь на питання «шпалери або фарбування?
Що підійде для внутрішньої обробки приміщень?
З чого починається вибір?
Що краще, шпалери або фарбування?
Ви повинні розуміти, що практичніше, прорахувати всі витрати і побачити, що дешевше?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online