Відпочинок для вагітних жінок: санаторій і прогулянки по сосновому бору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як мене готували до народження дитини в одному з амурських санаторіїв

Головне - настрій

Перш ніж розповісти про своє «вагітному» відпочинку, хочу зазначити, що знайти курси або заняття для вагітних в нашому місті надзвичайно складно. Крім медичного закладу, де жінка стоїть на обліку, її майже ніде не чекають. Саме тому «початківцям» матусям доводиться ділитися досвідом на форумах та читати спеціальну літературу. Що ж стосується психологічної допомоги, «готують» до пологів нас виключно мами і подружки, найчастіше не мають освіти і спираються лише на свій досвід.

Однак мені в цьому питанні пощастило - у мене з'явилася можливість до кінця другого триместру вагітності побувати в санаторії, який працює за спеціальною програмою для вагітних. Програма оздоровлення розрахована на 18 днів, робота ведеться відразу по декількох напрямках.

Ранок вагітної починається з кисневого коктейлю, також в програмі дня - заняття спеціальною акаваеробікой в ​​невеликому басейні, лікувальною фізкультурою та відвідування соляної камери. Не варто недооцінювати і значення чистого лісового повітря.

Отримати путівку в санаторій можна безкоштовно - видаються вони на розсуд лікуючого лікаря вагітним на терміні від 12 до 30 тижнів, після того як майбутня мама пролежить в стаціонарі. В цьому випадку в санаторій ви підете на доліковування.

Можна придбати путівку і за свій рахунок - перебування за програмою для вагітних обійдеться в 1850 рублів за добу, кількість днів можете вибрати будь-який на будь-якому терміні.

Теорія для майбутніх мам

Вагітним проводять лекції, де розповідають дуже багато цікавого: як доглядати за немовлям, як годувати грудьми, як допомогти собі під час пологів. Одна моя сусідка, наслухавшись від подруг про корисність цих занять, приїхала в санаторій в основному через них. Лекції ведуть акушери-практики, які готові відповісти на будь-які, навіть найбезглуздіші питання. І це чудово, адже в жіночій консультації перинатології часом не встигає прийняти всіх бажаючих і робить тільки свою саму основну роботу.

Вдячна я працівникам санаторію за потрібний психологічний настрій. Коли ти розумієш, що буде відбуватися з твоїм організмом під час вагітності, а також під час пологів, то ставишся до майбутньої події хоча і з хвилюванням, але спокійніше. Крім цього, працює з нами персонал всіляко підкреслював наше становище, списуючи на нього всі капризи і невдоволення, і це дуже приємно, адже часом навіть найрідніші люди забувають про те, що вагітній жінці потрібно особливу увагу.

Побут без турбот

Проживають вагітні в комфортабельних будиночках з кухнею, плитою, холодильником, туалетом і душем, будиночки розраховані на 4 - 5 чоловік. Прибиранням займається персонал санаторію, тому від деяких побутових обов'язків ми були звільнені (будинки, погодьтеся, цей варіант часто неможливий).

Весь той час, поки немає процедур (зазвичай після вечері), вагітні розважають себе самі. Хтось брав з собою ноутбук або книгу, я малювала. Є в номерах і телевізор - це дозволить не пропустити улюблений серіал. Хоча найкорисніший варіант дозвілля - це прогулянки по сосновому бору, після яких чудово спиться.

Харчування в санаторії шестиразове - сніданок, другий сніданок, обід, полуденок, вечеря і паужін. Тут же розташовується дитячий табір , Тому кухарі готують з розрахунком на дітей - їм за нормами належить калорійне меню, в свою чергу вагітним лікарі радять утриматися від переїдання. Зробити це непросто, адже готують дуже смачно - саме тому багато набирали за три тижні перебування до шести кілограмів (норма - до 400 грамів на тиждень). Давали і солоне - від нього теж доводилося відмовлятися, адже це загрожує набряками.

Ранок вагітної починається з кисневого коктейлю, також в програмі дня - заняття спеціальною акаваеробікой в невеликому басейні, лікувальною фізкультурою та відвідування соляної камери.

Фото автора.

Кожному своє

Правда, деяким вагітним, які опинилися тут, було нудно. Як правило, ці жінки відмовлялися ходити на процедури і просто лежали в своєму будиночку. Перебіг вагітності у всіх різний, тому якщо ви не готові активно жити по запропонованій програмі, то, напевно, тут і правда буде не так цікаво.

Закінчуючи розповідь про своє «вагітному» відпочинку, можу порадити всім майбутнім матусям: якщо у вас є можливість на час позбутися від міської суєти, скористайтеся нею. У санаторії я дійсно зосередилася на своєму становищі і зараз намагаюся зберегти в душі ту гармонію і рівновагу, що дала мені природа.

Що взяти з собою:

1. Купальник і гумові тапочки для басейну;

2. Великий рушник (хоча в санаторії видають рушник, воно не завжди встигає просихати після басейну);

3. Книги, ноутбук, рукоділля врятують вас від нудьги в дощову погоду або ж у сончас, якщо ви не спите вдень;

4. Парасолька, гумові чоботи на випадок дощу.

Зовсім не знадобляться:

- Сукні та босоніжки - вам просто нікуди буде їх надіти;

- Декоративна косметика. Звичайно, були бажаючі залишатися «при параді» і в лісі, але більшість воліли «відпочити». Тим більше що басейн найчастіше не щадить ні зачіску, ні макіяж;

- Солодощі - вагітним дають фрукти і нереально смачну випічку, від якої так складно відмовитися. Якщо у вільний час ви будете ласувати і іншими солодощами, це може призвести до надмірного набору ваги.

важливо

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online