У Дніпропетровську обіцяють доступне житло за цінами до 700 $ за кв. м

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 квітня 2011, 7:35 Переглядів: 28 квітня 2011, 7:35 Переглядів:   У ріелторських колах подейкують, що місцем зведення «економ-будинку» стане ж / м Леворежний

У ріелторських колах подейкують, що місцем зведення «економ-будинку» стане ж / м Леворежний .. Фото for-ua.com.

У Дніпропетровську розпочали реалізацію Регіональної програми будівництва доступного житла, розрахованої до 2017 року. У найближчому майбутньому в нашому місті стартує будівництво першого соцдома. За словами голови облради Євгена Удода, вартість одного квадратного метра в ньому буде нижчою за ринкову. "Уже проведено тендер, який визначив компанію-забудовника, і зараз проводиться проектування, а також вибираються технології будівництва і майданчик для майбутнього будинку. Наше завдання - побудувати доступне житло за цінами до 700 $ за квадратний метр. Так ми змінимо ситуацію, що склалася з високими цінами на вторинному ринку житла ", - вважає Євген Удод.

Як розповів "Сегодня" засновник одного з дніпропетровських бюро нерухомості Сергій Логутенко, в ріелторських колах подейкують, що місцем зведення "економ-будинку" стане ж / м Лівобережний. "Є інформація, що активно готують до будівництва майданчика на Лівому березі. Якщо ж говорити про ж / м Лівобережний, самому ймовірне місце будівництва, то вартість одного метра" вторинки "тут становить від 600 $ до $ 800. Зрозуміло, що новобудову за такою ціною знайти просто нереально ", - зазначив фахівець. Зниження собівартості будівництва, згідно з Програмою, планується за рахунок пільг забудовнику. Зокрема, його звільнять від обов'язкових відрахувань на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. Крім того, відведення земельної ділянки для соціального об'єкта буде проведено безкоштовно.

З метою допомогти незахищеним верствам населення знайти власну дах над головою обласна влада планує не тільки з нуля будувати будинки, але і викуповувати у збанкрутілих забудовників заморожені об'єкти, щоб "доводити їх до розуму" і реалізовувати, як доступне житло. Хоча навіть в цьому випадку забезпечити всіх, хто потребує недорогий житлоплощею не вдасться, адже кількість квартир, які будуть побудовані за сім років дії Програми, майже в п'ять разів менше кількості громадян, що мають на нього право (докладніше дивіться в таблиці). До слова, найменше квартир призначене для діячів науки.

Правда, дніпропетровцям в цьому сенсі ще пощастило, адже вченим з інших міст області соцжитла поки що не видно. З іншого боку, Сергій Логутенко не впевнений, що всі черговики будуть у змозі викупити житло. "Люди, які стоять в черзі на квартиру, вноситимуть внесок в розмірі 30% - для того, щоб було розпочато будівництво. Решта 70% їм дає держава . Але для початку їм потрібно мати ці 30%. А це 100-150 тисяч гривень. Я думаю, що навряд чи ті черговики, про які йде мова, мають накопиченими такі кошти. Ті ж, хто не стоїть у черзі, взагалі не мають право купити це житло ", - говорить експерт.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпропетровську обіцяють доступне житло за цінами до 700 $ за кв. М". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Скиданова Майя

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online