Завершилися щорічні зимові обліки снігового барса

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Завершено щорічний облік чисельності сніжного барса в Росії, значна частина ареалу проживання якого знаходиться в Республіці Алтай

Завершено щорічний облік чисельності сніжного барса в Росії, значна частина ареалу проживання якого знаходиться в Республіці Алтай.

Вчені роблять висновок, що чисельність виду стабільна вже кілька років, вона становить 61 особина, з них 38 дорослих кішок і 23 кошеня. Всього достовірно зафіксовано десять виводків самок з кошенятами, а в Республіці Алтай автоматичні камери зафіксували рекордний для Росії виводок з чотирьох кошенят.

Повномасштабний моніторинг чисельності рідкісного хижака і його основного об'єкта харчування - сибірського гірського козла - проводиться в Росії вже третій рік поспіль на території республік Алтай, Тува і Бурятія, де мешкають ключові угруповання ірбіса, повідомляє Алтаї-Саянське відділення Всесвітнього фонду дикої природи Росії.

«Чисельність снігового барса залишається в Росії відносно стабільною з 2015 року, коли відбулися перші повномасштабні обліки. Тоді було зафіксовано присутність 53-56 особин ірбіса », - говорить Олександр Карнаухов, старший координатор Алтаї-Саянського відділення WWF.

За даними фахівців, загальна чисельність ірбіса в Республіці Алтай склала 35 особин. З них на хребті Чихачева - вісім особин, на Курайського хребті - п'ять, на хребті Сайлюгем - один, в Південному Алтаї - три, в басейні річки Аргут - 18 особин.

джерело

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online