Материнський капітал дозволять використовувати для покупки автомобіля

Маткапіталом можна буде погасити автокредит, але тільки на автомобіль російського складання.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Держдума розгляне законопроект, який розширить можливості використання материнського капіталу. Ці гроші дозволять витрачати на придбання автомобілів вітчизняного складання, пише "Российская газета".

Новий закон буде діяти не для всіх, а тільки для декількох категорій сімей. Витратити "дитячі" гроші на автомобіль зможуть багатодітні батьки, а також ті, хто виховує прийомних дітей та дітей-інвалідів.

- Додавши можливість придбати автомобіль вітчизняного виробництва певним категоріям нужденних, ми не тільки підвищимо соціальний захищеність громадян, а й підтримаємо нашу економіку, - заявив глава Комітету Держдуми з праці Ярослав Нілов.

Автори законопроекту вважають, що їх ініціатива "омолодить" вітчизняний авторинок. Сьогодні середній вік автомобілів, які їздять по дорогах країни, становить 12 років.

- Оновлення автомобільного парку надасть серйозний вплив на зниження смертності, в тому числі дитячої, в результаті дорожньо-транспортних пригод, поліпшить екологічну ситуацію, сприятиме розвитку внутрішнього туризму та підвищенню мобільності населення, - впевнені ініціатори законопроекту.

Нагадаємо, програма маткапіталу стартувала в 2007 році. За десять років сертифікати отримали 7 мільйонів російських сімей. Більшість з них направили отримані кошти на поліпшення житлових умов, а також утворення і пенсію.

Текст: Роман Мар'яненка
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online