Робота в Шотландії для росіян і українців в 2019 році

  1. Трудова міграція в Шотландію
  2. Як знайти роботу в Шотландії. Пошук вакансії.
  3. Пошук вакансії в Шотландії
  4. Популярні сайти з пошуку роботи в Шотландії
  5. Вакансії і зарплата в Шотландії в 2019 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Шотландія розташована в північній частині Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. За даними безлічі авторитетних видань, це одна з найкрасивіших країн світу, яка наповнена мальовничими пейзажами, старовинною архітектурою та сучасними містами з відмінною інфраструктурою.

Тут створені оптимальні умови для побудови успішної кар'єри і поліпшення якості життя. Тому робота в Шотландії для росіян, українців та інших іноземців в 2019 році - це хороший шанс іммігрувати в благополучне європейська держава і отримати британський вид на проживання .

Протягом десятиліть економіка Шотландії стабільно розвивається. Велика увага приділяється сфері освіти і науки, високих технологій та інновацій, промисловості і туризму. За рівнем ВВП на душу населення країна випереджає багато держави Євросоюзу .

Практично в кожній сфері діяльності іноземці можуть знайти роботу в Шотландії з гідною заробітною платою. Навіть незважаючи на Brexit (процес виходу Великобританії зі складу ЄС), сьогодні шотландський ринок праці як і раніше приймає досвідчених фахівців з-за кордону.

Трудова міграція в Шотландію

Населення Шотландії в 2019 році становить 5,4 млн осіб. За останні 10 років чисельність місцевих жителів збільшилася на 5%. В основному за рахунок мігрантів, в тому числі, які приїхали в країну з метою працевлаштування. За офіційними даними шотландського управління статистики, рівень безробіття в Шотландії не більше 4,2%. Темпи зростання економіки в кілька разів перевищують середній британський рівень. Все це тільки підтверджує стійкість місцевого ринку праці.

Шотландія є складовою частиною Сполученого Королівства, тому процедура офіційного працевлаштування досить складна, як і в випадку з переїздом на роботу в Англію . Особливо це стосується претендентів з третіх країн, які не мають громадянства однієї з держав Євросоюзу, наприклад, росіян і українців. Британський уряд передбачив кілька варіантів робочих віз для іноземців, але найпопулярніша і доступна - Tier 2. Для отримання візи необхідно виконати ряд умов.

  • Заздалегідь знайти шотландського роботодавця, який погодиться виступити в якості сертифікованого спонсора.

  • Володіти дефіцитної професією, достатнім освітою і досвідом для виконання кваліфікованої роботи в Шотландії.

  • Володіти англійською мовою на хорошому рівні.

  • Підписати трудовий контракт із зарплатою, що відповідає складності майбутньої роботи (зазвичай не менше 30 тисяч фунтів на рік).

  • Не мати судимості і серйозних хвороб (туберкульоз).

  • Підтвердити наявність коштів для проживання в Шотландії перший час (мінімум 945 фунтів).

Більш докладно про всі види робочих віз і вимогах до іноземців для законної трудової міграції в Шотландію можна дізнатися на британському урядовому порталі - gov.uk.

Як знайти роботу в Шотландії. Пошук вакансії.

У зв'язку з досить бюрократичною процедурою переїзду і високим рівнем конкуренції за робочі місця з місцевими жителями і європейцями, перше, що потрібно зробити іноземцеві при пошуку роботи в Шотландії - це проаналізувати місцевий ринок праці і тверезо оцінити свої шанси на заняття вакансії. Ознайомтеся з переліком дефіцитних професій на урядовому сайті, а також переконайтеся в тому, що кваліфікація і освіту, отримані за межами Великобританії, визнаються на британській території і дозволяють працювати в Шотландії. Зробити це можна тут .

Найбільше доступних робочих місць зосереджено у великих шотландських містах - Глазго і Едінбургу. По можливості відвідайте країну в якості туриста, загляньте на ярмарки вакансій і спробуйте вийти на місцевого роботодавця. Складіть грамотне резюме та супровідний лист. Пишіть пропозиції про працевлаштування в компанії безпосередньо. Зверніть увагу на таких великих роботодавців Шотландії в області фінансів і бізнесу, як RBS, Standard Life і Aberdeen Asset Management.

У сфері туризму Шотландії працевлаштовано близько 210 тисяч осіб. Багато в чому тільки за рахунок цього напрямку забезпечується економічне процвітання країни. У нафтогазовому секторі зайнято близько 225 тисяч, а місто Абердин називають «нафтової столицею» Європи. Володарі відповідних професій можуть спробувати знайти вакансії в Шотландії в цих напрямках. Проявляйте активність в інтернеті. Відвідуйте тематичні форуми і групи в соціальних мережах. Збирайте максимум інформації про роботу в Шотландії.

Пошук вакансії в Шотландії

Великі роботодавці Шотландії - talentscotland.com

Урядовий портал Великобританії - gov.uk

Професійна соціальна мережа - linkedin.com

Популярні сайти з пошуку роботи в Шотландії

scotcareers.co.uk

s1jobs.com

monster.co.uk

totaljobs.com

Переглядайте оголошення про вакансії в Шотландії на сайтах відомих британських газет, наприклад, theguardian.com .

Вакансії і зарплата в Шотландії в 2019 році

Вакансії і зарплата в Шотландії в 2019 році

У Шотландії дуже сильна економіка, яка відкриває широкі можливості перед трудовими мігрантами з різних країн. Особливо варто виділити сферу інформаційних і електронних технологій, енергетичну галузь, фінансові та бізнес-послуги, текстильну промисловість і туризм. У кожному з цих напрямків зустрічаються вакансії в Шотландії для росіян і українців в 2019 році. Для успішного пошуку роботи обов'язково потрібно володіти дефіцитної професією, досвідом і добре володіти англійською мовою.

За офіційною інформацією, серед найбільш затребуваних спеціальностей, яких потребує шотландський ринок праці, значаться практикуючі лікарі - рентгенологи, онкологи, педіатри, гінекологи і акушерки. Є попит на програмістів, інженерів і представників робітничих професій. Іноді потрібні творчі люди - художники, танцюристи і музиканти. У сфері некваліфікованої праці робота в Шотландії доступна для нянь і доглядальниць по догляду за людьми похилого віку та старими людьми.

Офіційна мінімальна оплата праці шотландських працівників старше 25 років дорівнює 7,83 фунтам на годину. Середня зарплата в Шотландії в 2019 році близько 11,92 фунтів на годину. Річний дохід становить 22 918 фунтів. Найбільше заробляють фахівці в сфері видобутку корисних копалин, близько 19,29 фунтів на годину. По регіонах найвищі оклади в Абердіні, Единбурзі та Шетланд.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online