Оформлення прав на землю. Як правильно оформити права на землю?

  1. Отже, з чого потрібно починати оформлення?
  2. Кадастровий номер

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Боротьба з бюрократією в Україні ведеться вже не перший рік, однак результатів поки не видно - зібрати всі необхідні документи, якого роду вони б не стосувалися, завдання, що вимагає чимало сил, часу і часто грошових коштів Боротьба з бюрократією в Україні ведеться вже не перший рік, однак результатів поки не видно - зібрати всі необхідні документи, якого роду вони б не стосувалися, завдання, що вимагає чимало сил, часу і часто грошових коштів. Також це стосується і до оформлення прав власності на об'єкт нерухомості, а особливо непростим є оформлення прав власності на земельну ділянку. В середньому десь це оформлення займає кілька місяців. Прискорити, звичайно ж, можна, якщо знайти професійного ріелтора або знайомого в земельному управлінні. З проблемою з оформлення земельної ділянки сьогодні стикаються як покупці землі, так і ті, кому ділянка дісталася у спадок.

Отже, з чого потрібно починати оформлення?

Чи не залежить, чи буде купуватися земельну ділянку або перейшов у спадок, щоб укласти угоду в нотаріуса, потрібно отримати державний акт (держ. Акт) права власності на землю. Цей держ. акт повинен бути оформлений на попереднього власника з відміткою кадастрового номера. Якщо ж кадастрового номера немає, то продати, обміняти, або отримати землю у спадок не можна. Якщо земельна ділянка купується, потрібно узгодити з продавцем, щоб він пройшов процедуру «узаконення» земельної ділянки. Якщо ж ділянка дісталася у спадок, оформленням доведеться зайнятися самому. У такому випадку підставою для звернення за отриманням даних документів самим спадкоємцем є дарча чи заповіт. Насамперед потрібно звернутися до місцевого органу Газрі - Державне агентство земельних ресурсів. Однак варто бути готовим до того, що робота з присвоєння номера теж включає в себе створення технічної документації. Як стверджують на сайті Державного агентства земельних ресурсів, присвоєння кадастрового номера проводиться безкоштовно, але за умови, що на земельну ділянку є проект землеустрою в регіональному відділенні «Центру земельного кадастру». У разі відсутності проекту власнику земельної ділянки необхідно замовити його виготовлення в місцевій землевпорядної організації.

У законі про забезпечення конституційного права громадян на землю передбачено, що вартість виготовлення проекту землеустрою не повинна перевищувати 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Але, згідно з постановою Кабінету міністрів, запроваджено сплату податку ПДВ і податку на доходи фізичних осіб при отриманні державних актів на землю. тепер вартість послуг організацій , Що виготовляють проектів, збільшилася на 20% і становить від 2,5 до 8 тисяч. гривень в залежності від розміру земельної ділянки. Після отримання проекту землеустрою щодо відведення землі із зазначенням меж ділянки і його географічних координат можна йти за отриманням кадастрового номера.

Кадастровий номер

Кадастровий номер видається безкоштовно. А ось з термінами його отримання, повна неясність, так як законом термін з видачі номерів не визначений. Як правило, ця процедура затягується від 3 до 6 місяців.

Ті, кому дісталася земельна ділянка в спадок, повинні протягом підлозі року звернутися до державного нотаріуса за місцем реєстрації спадкодавця з заявою про прийняття спадщини і за видачею свідоцтва про право на спадщину нерухомого майна. Саме цей документ є підставою для реєстрації права власності на землю і для переоформлення держ. акта на право власності на землю.

У разі купівлі земельної ділянки спочатку доведеться пройти процедуру нотаріального оформлення угоди купівлі-продажу. При цьому продавець зобов'язаний надати держ. акт на землю з кадастровим номером і довідку про експертної оцінки земельної ділянки, а також довідку, про те, що ділянка не перебуває в заставі або під арештом і може бути вільно проданий.

Отже, з чого потрібно починати оформлення?
Отже, з чого потрібно починати оформлення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online