Акт про непрожіваніі за місцем прописки: зразок заповнення, чи можна проживати в квартирі без реєстрації, а також які штрафи тягнуть за собою дані дії для громадянина РФ?

  1. Чим це загрожує? Відповідальність, штрафи
  2. Акт про непрожіваніі за місцем прописки і зразок заповнення
  3. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Законі РФ від 25 червня 1993 р N 5242-I «Про право ...» і ПП РФ №713 роз'яснено зміст деяких термінів. З цієї інформації випливає, що місце реєстрації - це адреса житлового приміщення, за яким громадянин зареєстрований постійно або тимчасово.

У базі даних органів реєстрації це місце зазначено, як пункт перебування в ньому громадянина, і якщо з'явиться потреба знайти його, то саме ця адреса буде вказана як найбільш ймовірне для виявлення.

Місце фактичного проживання - будь-яке житлове приміщення, в якому громадянин знайшов собі притулок і де він зареєстрований Місце фактичного проживання - будь-яке житлове приміщення, в якому громадянин знайшов собі притулок і де він зареєстрований.

Іноді люди фактично не проживають за місцем реєстрації, тим самим порушуючи закон N 5242-I: в ст. 2 роз'яснено, що подібні дії можуть бути розцінені як фіктивна реєстрація (коли громадяни заселяються, не маючи наміру оформляти жоден з видів обліку).

Часто, залишаючи контактну інформацію про себе, людина повідомляє: «Я проживаю не за місцем прописки». А чи можна проживати не за місцем реєстрації? Жити не там, де поставлений на облік, громадянин РФ може, але не довше 90 днів, далі він або зобов'язаний довести це органи обліку, або повернутися в своє житло. Не дотримавшись ці прості і зрозумілі правила, зовсім нескладні для виконання, люди фактично балансують на межі беззаконня.

Якщо громадянина будуть розшукувати: родичі, які втратили зв'язок, співробітники правоохоронних органів, страхові агенти, з нотаріальної контори, представники банку та ін., То виявити його не вдасться: відомості, зазначені в базі даних органів реєстрації, не відповідають дійсності. Кореспонденція, яку направляють живе не там, де він прописаний, не знайде свого адресата.

Жити не там, де зареєстрований, не тільки незаконно, але ще й не зовсім комфортно: більшість установ прив'язане територіально до району обслуговування, тому що живе не по тому адресою, яка вказана в паспорті або в свідоцтві, ризикує бути позбавленим права обслуговуватися в поліклініці, банку , установі ПФ, визначити чадо до дитсадка чи школи.

Чим це загрожує? Відповідальність, штрафи

Проживання без реєстрації за місцем проживання загрожує штрафом, якщо буде доведено, що фактично прописка фіктивна. В ст. 19.15.1 КпАП РФ передбачені такі заходи щодо самих не особливо законослухняних громадян.

Сума штрафу за проживання громадянина РФ без реєстрації буде наступною:
Сума штрафу за проживання громадянина РФ без реєстрації буде наступною:

  • штраф в межах 2-3 тис. руб .;
  • то ж, 3-5 тис. руб. при виявленні подібного факту в Москві або Санкт-Петербурзі.

Чи покарають і наймача або власника, який допустив прописку без проживання, тільки верхня межа покарання ще вище.

Однак слід визнати, що довести проживання без прописки не так просто: якщо громадянин пробув в гостях до 3-х місяців, з'їздив додому і повернувся, то термін перебування починає новий відлік.

Акт про непрожіваніі за місцем прописки і зразок заповнення

Якщо людина не проживає за місцем прописки, забрав свої речі, які не припинивши дію обліку за цією адресою, то власник або наймач щомісяця платить за комуналку за фактично не знаходиться в житло особа.

При таких обставинах господар житлового приміщення може бути викритий у використанні своєї житлоплощі для фіктивної прописки.

Щоб привести у відповідність документів фактичному стану справ, власник або наймач повинен постаратися якомога швидше анулювати прописку мешканця без його присутності, для чого потрібно скласти акт про непрожіваніі.

Зазвичай в курсі всіх рухів мешканців їхні сусіди, а також працівники ТСЖ, КК, Деза і ін. Організацій, що обслуговують житлові будинки. Ті дільничні інспектори УВС, які довго опікають своїх домівок, теж обізнані про появу нового мешканця або його вибуття.

Увага! Для складання акта проживання не за місцем прописки зареєстрованого мешканця слід запросити на будинок дільничного інспектора або представників ЖЕУ, які зобов'язані проінспектувати житло на предмет відсутності не тільки самого мешканця, але і його речей, спального місця та ін. І скласти акт.

Папір може бути прийнятою до уваги реєструючими органами, якщо буде складена самим господарем житла в присутності сусідів в кількості не менше 3-х осіб.

Акт не має затвердженої законодавством обов'язкової форми і має вільний стиль викладу. У документі повинні міститися такі відомості:

Документ слід пред'явити разом зі своїм паспортом і заявою про зняття з обліку.

Зразок акта про непрожіваніі за місцем прописки .

висновок

До вибору місця постійного або тимчасового перебування важливо підійти серйозно, грунтовно, і постаратися жити саме там, де громадянин мав намір перебувати постійно або тимчасово.

Якщо з якихось причин довелося змінити місце знаходження, то варто подбати про постановку на облік вже там. Що стосується жителів Москви і Московської області, то їм можна в межах зазначених меж мігрувати, не повідомляючи про це органи реєстрації ( Закон від 29.06.2015 N 197-ФЗ ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чим це загрожує?
А чи можна проживати не за місцем реєстрації?
Чим це загрожує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online