Власнику одного з ринків на 3-й Слобідській в Миколаєві відмовили у продовженні оренди землі - він заявив, що «може збити за це бабки»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Земельна комісія Миколаївської міської ради

Члени постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології Миколаївської міської ради відмовили директору ТОВ «Ринок Дзержинський», який розташований за адресою 3-тя Слобідська, 56Б, в продовженні оренди землі терміном на 3 роки.

Про це стало відомо в ході засідання цієї комісії, у понеділок, 23 квітня.

Перед депутатами виступив Юрій Коган, який є директором ТОВ «Ринок Дзержинський» з жовтня 2015 року. За його словами, він звернувся до міськради з метою продовжити оренду землі для ринку. При цьому він повідомив, що доклав до звернення всі необхідні документи, в тому числі, технічний паспорт і свідоцтво на право власності.

У відповідь на це депутат від «Самопомочі» Світлана Таранова заявила про те, що ринок переповнений незаконними забудовами.

- У вас навколо вашого риночку, мало того, що він сам в такому невизначеному стані, крім усього іншого, там ще дуже багато самозастроек. Зовнішній фасад ринку також гідний краще якихось там слів з приводу в цього. Я до того, що у Вас є якийсь технічний паспорт на ваш ринок? - поцікавилася вона.

Директор ТОВ «Ринок Дзержинський» Директор ТОВ «Ринок Дзержинський»   Світлана Таранова і Сергій Танасов   Земельна комісія Миколаївської міської ради Світлана Таранова і Сергій Танасов Земельна комісія Миколаївської міської ради

Власник же стояв на своєму, стверджуючи, що ніякого незаконного будівництва з його боку немає. І крім того, у нього є цілий проект з будівництва ринку, який узгоджений з управлінням архітектури. Крім того, його правоту підтверджує і рішення Одеського апеляційного суду. Світлана Таранова ж підтверджувала свої слова відповідними фотографіями про заставлених наметах на ринку.

- Добре, ось давайте конкретно, ось намет у Вас стоїть, вона у Вас за документами проходить? Ось ця ось територія, ось наприклад, будка кави, за нею намет овочева, - звернулася до Когану Таранова.

У свою чергу, Олег Крисенко, представник фракції «Наш край» наголосив на тому, що такі рішення повинні прийматися згідно з відповідним законодавством. І вніс свої пропозиції з приводу існуючої проблеми тимчасових споруд.

- У нас повинен бути один порядок. Якщо ми даємо всім дозвіл на оформлення власності, значить всім даємо дозвіл. Але ставимо якісь умови, припустимо, ну щоб був відповідний архітектурний вигляд. Якщо ми нікому не даємо дозволу, хто по суті обдурив, ну по хитрому оформили власність, на землі, яка не належить, яка не оформлена власність так чи не так. Тимчасові споруди. Послухайте, тимчасові споруди, це ж не до Вас питання, це ситуація по всьому місту, - повідомив Крисенко.

При цьому він звернувся до Світлани Таранової і Андрію Яковлєву з питанням, чому вони не підтримують людей, які мають позитивні висновки. Світлана Таранова аргументувала це тим, що зовні там дуже багато забудов, які псують вигляд, і є незаконними.

На це Юрій Коган відповів, що він не в силах їх прибрати, так як вони йому не належать, і це, на його думку, справа місцевого самоврядування. І також повідомив, що через два тижні там все буде облагораживаться і буде нове будівництво і ринок.

- Дивіться, я прийшов у 2015 році, в жовтні ми почали перебудову і готувався проект, 15 квітня я отримав вже декларацію. І я ось кажу: «Всі хлопці, давайте збирайтеся». Вони: «Дайте нам достояти, ви починаєте реконструкцію через місяць, дайте нам достояти». Я сказав: «Добре», і цей місяць тривав два роки. Я виграв суд тут, потім ДАБК подав апеляцію, потім він не платив цей судовий збір і переносили, переносили, потім я вже поставив штамп в цій постанові, що воно вступило в силу. Раптом у них з'явилися гроші і заплатили, і тепер тема відновилася. 15 лютого я отримав остаточне рішення. До речі, там згадуються посилання на Європейський суд. Там порушений принцип пропорційності. Це я розумію, як у Сенкевича. Тобто, я елементарно можу з міськради збити бабки, - прокоментував директор ринку.

У підсумку, «за» продовження оренди землі проголосували лише п'ять депутатів. У свою чергу, голова комісії Ігор Кінцевий підкреслив, що не продовжувати оренду ринку сенсу немає, так як люди все одно там будуть продовжувати свою діяльність, але тільки вже безкоштовно.

- Мені здається, в даному випадку не продовжувати оренду неправильно, тому що вони все одно там стоять і все одно там торгують, і відібрати там власність у них ну по закону неможливо. А просто, якщо ми не продовжимо їм зараз оренду, вони стануть там безкоштовно, і просто не платитимуть гроші, - зазначив він.

Після прохання директора ринку повторно винести на голосування це питання, депутати знову не змогли позитивно проголосувати за нього. При цьому Світлана Таранова заявила, що раніше, коли виносився це питання, були лише обіцянки щодо того, щоб привести ринок в порядок, і в підсумку, проходить час, але обіцянки залишаються лише обіцянками, і ніякі заходи по поліпшення благоустрою території ринку не приймаються .

В результаті депутати не проголосували за продовження оренди ринку. А його власнику було запропоновано надати проект реконструкції ринку на засідання наступної комісії.

А його власнику було запропоновано надати проект реконструкції ринку на засідання наступної комісії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, члени постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології Миколаївської міської ради доручили департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції зайнятися перевіркою незаконних кафе, побудованих на літніх майданчиках на вулиці Соборній.

Я до того, що у Вас є якийсь технічний паспорт на ваш ринок?
Добре, ось давайте конкретно, ось намет у Вас стоїть, вона у Вас за документами проходить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online