В якому банку РФ можна взяти кредит пенсіонеру під маленький відсоток

  1. Умови для отримання пенсіонером кредиту
  2. види позик

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пенсіонери є однією з найбільш улюблених банками категорій клієнтів Пенсіонери є однією з найбільш улюблених банками категорій клієнтів. Причина такої гарної репутації полягає в наявності у них постійного джерела доходу великий надійності. Якщо працевлаштовані громадяни можуть раптово втратити свого робочого місця і, відповідно, доходів, то пенсійні доходи є гарантованими державою і виплачуються при будь-якій ситуації в економіці країни. Отже, таке явище, як безробіття не може наздогнати пенсіонера.

Також вікові групи відомі своєю сумлінністю при здійсненні платежів, зазвичай вони завжди оплачують всі рахунки вчасно і в повному обсязі. З цієї причини пенсіонерам простіше, ніж іншим категоріям громадян взяти кредит. Більш того, фінансові організації пропонують їм позики на більш пільгових умовах, щоб залучити якомога більше пенсіонерів до участі в своїх кредитних програмах.

Банки готові запропонувати клієнтам старшого віку хороші умови кредитування саме тому, що такі позики не є ризикованими і не вимагають високої прибутковості для підстраховки в разі невиплати. Завдяки цьому маленький відсоток по кредитах для пенсіонерів є нормою.

Однак іноді в деякому відношенні одержувачі пенсій знаходяться в менш вигідному становищі. Оскільки після смерті одержувача його спадкоємці та кредитори можуть розраховувати тільки на невиплачену накопичувальну частину пенсії, солідарна ж відразу стає недоступною. Тому існують певні вікові цензи на взяття кредитів, вони не дозволяють оформляти кредити тим пенсіонерам, чия ймовірність померти, не виплативши останнього платежу, вельми велика. Варто також пам'ятати, що у всіх пенсіонерів, які є такими на даний момент, немає накопичувальної пенсії, усі отримані ними виплати засновані на солідарній системі.

Умови для отримання пенсіонером кредиту

Як уже згадувалося вище, основною перешкодою для виділення коштів пенсіонерам під невеликий відсоток є висока ймовірність їх смерті до закінчення терміну погашення. Тому банки вводять певні обмеження на вік клієнтів, які можуть користуватися їхніми кредитними програмами для пенсіонерів.

Читайте також: Який банк готовий дати кредит без поручителів і довідок

Кожен банк вільний встановлювати ці ліміти на свій розсуд, зазвичай вони коливаються в інтервалі від 65 до 75 років. Варто окремо уточнити, що під граничним віком фінансова установа розуміє вік клієнта не на момент укладення договору, а в період виплати останнього внеску за позикою.

Наприклад, Сбербанк погоджується працювати з клієнтами, яким на момент останнього планового внеску має виповнитися 75 років. Цей показник є близьким до максимального, і вигідно відрізняє Сбербанк від інших фінансових інституцій. Варто уточнити, що дані обмеження діють щодо клієнтів без поручителів. Якщо ж платоспроможні люди готові поручитися за повернення коштів, тоді кредит може надаватися і в більш солідному віці, і на більш тривалі терміни. У разі смерті клієнта до погашення всієї суми заборгованості, фінансову відповідальність за повне погашення боргу буде нести поручитель.

Для того щоб розраховувати на отримання позики в найбільшому банку країни - Ощадбанку - клієнт повинен подати такі документи:

  • непрацюючому пенсіонеру достатньо подати довідку про розмір пенсії;
  • працюючий повинен додатково пред'явити довідку про розмір заробітної плати чи підприємницького доходу;
  • до уваги може бути прийнятий показник доходу інших членів сім'ї, тому якщо він знаходиться на високому рівні, банку можна уявити про це відповідні довідки.

Незважаючи на широко зустрічається переконання, для того, щоб отримати позику, необов'язково мати постійну реєстрацію. Насправді, досить і тимчасової, але при цьому остання виплата за позикою повинна бути призначена на період до закінчення терміну тимчасової реєстрації.

види позик

Позики, які можна взяти людям старшого віку діляться на два типи:

  1. Видача коштів на руки позичальникові.
  2. Переказ коштів на картку або рахунок позичальника.

Залежно від тяжкості фінансової відповідальності, кредити бувають заставні і незаставна. Перший тип дозволяє взяти позику під дуже низький відсоток. Справа в тому, що заставне майно мінімізує ризики кредитора. При виникненні проблем з платежами для погашення позики, інтереси фінансової організації будуть забезпечені переходом в її власність цінного майна позичальника. Така практика дозволяє кредиторам не вкладати ризики неповернення коштів в розмір відсотків. За рахунок цього в заставних позики відсоток набагато нижче.

Кожне прохання про надання кредиту розбирається окремо, в індивідуальному порядку, тому іноді банку для прийняття рішення доводиться запросити у потенційного клієнта додаткові свідоцтва про його матеріальному становищі та стан здоров'я.

Найпростіше можна взяти невеликий споживчий кредит: якщо сума, яка запитується для позики, не перевищує за своїми розмірами дохід людини за п'ять місяців, то банк напевно схвалить таке запозичення.

Читайте також: В якому банку найкраще відкривати рахунок для ІП

Багато банків мають свої особливі види запозичень, завдяки яким пенсіонер може набагато легше взяти кредит. Вони все відрізняються невеликою сумою запозичення, вимогою швидкого її повернення, і головне, невисокими процентними платежами. Так, Россельхозбанк надає пенсіонерам відразу три програми фінансування:

  • звичайне запозичення;
  • запозичення на придбання особистого транспорту;
  • запозичення на проведення газу.

Таким чином, місць, де можна взяти вигідний кредит для пенсіонерів, досить багато. В якому саме банку краще взяти кредит, вирішувати варто самому позичальникові, при цьому варто звернути особливу увагу на часто проводяться по відношенню до людей старшого віку акції. В цілому найвигідніші пропозиції надають Ощадбанк і Россельхозбанк.

Рекомендуємо прочитати:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online