Умови іпотеки для ІП У 2019

  1. Вимоги до ІП для отримання іпотеки
  2. Чому не схвалюють (не дають) іпотеку на житло індивідуальним підприємцям
  3. Які документи потрібні (необхідні) для іпотеки для ІП
  4. Оформлення іпотеки на ІП з нульовою звітністю (декларацією)
  5. Які банки дають іпотеку ІП на ЕНВД (вмененке)
  6. Експрес іпотека для ІП в Ощадбанку - умови в 2019 році
  7. Як отримати іпотеку ІП на патенті в ВТБ24
  8. банк Відкриття
  9. Промсвязьбанк
  10. Альфа Банк
  11. Газпромбанк
  12. Особливості по містах
  13. Питання та відповіді
  14. Чи може ІП отримати податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку?
  15. Чи може фізична особа видати іпотеку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проблема житла стосується багатьох громадян нашої країни. Рішенням даної проблемою є оформлення іпотечного кредиту. Отримати позитивне рішення банку для фізичних осіб, які мають офіційне працевлаштування і постійний дохід, не складає проблем. При достатньому розмірі доходу кредитна організація в більшості випадків йде назустріч клієнту. З особами, які займаються підприємницькою діяльністю, ситуація трохи складніше.

З особами, які займаються підприємницькою діяльністю, ситуація трохи складніше

Іпотека для ІП пов'язана з ризиками. Дохід від підприємницької діяльності нестабільний, а при закритті бізнесу підприємець відповідає перед кредиторами усім своїм майном. При оформленні іпотечного кредиту банк пред'являє до позичальника-підприємцю особливі вимоги.

Вимоги до ІП для отримання іпотеки

При оформленні іпотеки для ІП банки оцінюють термін існування бізнесу. Мінімальний період здійснення підприємницької діяльності до звернення в банк обмежується кредитною організацією. На практиці схвалення отримують досвідчені підприємці, до молодих бізнесменів банк ставиться з обережністю.

Фактори, що підвищують лояльність банку:

  • Наявність позитивної кредитної історії в даному банку;
  • Прозорі докази платоспроможності ІП та максимальне забезпечення;
  • Загальна система оподаткування;
  • Стабільний дохід;
  • Підприємницька діяльність здійснюється не менше року;
  • Велика сума початкового внеску.

Важливо! Підприємці, які використовують спрощену систему оподаткування, також можуть розраховувати на отримання іпотечної позики. Однак при розрахунку податку повинна враховуватися прибуток, а не оборот. Ця схема дозволяє встановити реальний дохід ВП.

Основною вимогою при оформленні іпотеки на житло для ІП є надання реальних даних про платоспроможність підприємця.

Чому не схвалюють (не дають) іпотеку на житло індивідуальним підприємцям

Індивідуального підприємця будь-який банк розцінює як ризикованого позичальника. Реальний дохід бізнесу відстежити досить складно.

Відмова в кредитуванні очікує підприємця, чий дохід носить сезонний характер. Також на рішення кредитної організації впливає термін дії бізнесу. Якщо ІП зареєстровано менше року, то банк прийме негативне рішення по іпотеці, навіть якщо дохід буде високим.

Позитивна відповідь по іпотеці можна отримати, надавши повну інформацію про доходи. Діяльність підприємця повинна бути прозора. При наданні недостовірних даних, банк дасть негативне рішення по іпотечному кредиту.

Які документи потрібні (необхідні) для іпотеки для ІП

Пакет документів для отримання іпотечної позики для індивідуальних підприємців відрізняються від стандартного переліку для фізичних осіб. Основна відмінність в документах підтверджують дохід. Якщо для фізичної особи достатньо довідки з місця роботи, то для власника бізнесу банк висуває підвищені вимоги.

Для підтвердження доходу підприємець повинен надати:

  • Свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності;
  • Декларація про доходи за останній рік - підтвердження доходів ІП для іпотеки з спрощеною;
  • Декларація за два роки - підтвердження доходів для підприємців, що використовують загальну систему оподаткування;
  • Орендні і лізингові договору (копії);
  • Паспорт громадянина РФ;
  • Звітна документація по руху коштів на рахунках;
  • Ліцензія (якщо здійснюється діяльність, що вимагає ліцензування).

Оформлення іпотеки на ІП з нульовою звітністю (декларацією)

Більшість кредитних організацій вважають підприємців з нульовим балансом ненадійними позичальниками. Кожен банк вимагає підтвердження доходів. Нульова звітність говорить про відсутність доходів.

Існує кілька причин наявності нульової декларації:

  • Підприємець тільки пройшов державну реєстрацію і отримав статус ІП;
  • Підприємець пережив кризу і тимчасово «заморозив» діяльність;
  • Підприємець намагається приховати реальні доходи від контролюючих податкових органів.

Новоспеченим підприємцям банк запропонує подати повторну заявку через кілька місяців. Це необхідно для оцінки прибутковості молодого бізнесу. Для підприємця, який переживає кризу, банк може піти на поступки, якщо позичальник має хорошу кредитну історію або надійного поручителя.

Важливо! При оформленні іпотеки для ІП важливу роль відіграє «громадянська» кредитна історія підприємця.

Отримання іпотеки з нульовою звітністю практично нереально. У разі позитивного рішення іпотека для ІП з нульовою декларацією видається на дуже невигідних умовах - мінімальні суми, максимально стислі терміни, підвищені процентні ставки.

Які банки дають іпотеку ІП на ЕНВД (вмененке)

Підприємець, який виплачує єдиний податок на поставлений дохід, не може надати достовірних відомостей за своїми доходами. Банк отримує тільки можливий дохід, реальні цифри відомі тільки підприємцю.

Значно прискорить схвалення іпотечного кредиту для ІП на вмененке наявність в даному банку розрахункового рахунку. Кредитор бачить обороти позичальника, що дозволяє оцінити його реальний дохід. При використанні контрольно-касового обладнання, можна надати відомості з касової книги, а також книги доходів і витрат. Ці дані повинні бути завірені співробітниками податкової служби. Чим більше доказів платоспроможності підприємця отримає банк, тим більше шансів отримати схвалення іпотеки.

Іпотека для ІП на ЕНВД можлива, якщо підприємець приверне співпозичальника-працевлаштованого громадянина з великим регулярним доходом.

Чи не кожен банк надає підприємцям іпотечні позики. Ті організації, які дають іпотечнийзайм для ІП, висувають досить жорсткі умови. При виборі кредитної організації слід звертатися до тих кредиторам, які пропонують спеціальні іпотечні програми для малого та середнього бізнесу. Слід вивчити рейтинг банків, де краще взяти іпотеку для приватних підприємців.

Експрес іпотека для ІП в Ощадбанку - умови в 2019 році

Сума іпотеки До 10 млн. Рублів Термін позики 10 років Річна ставка 15,5% Забезпечення іпотеки Порука;

Застава нерухомого майна

Початковий внесок 20-25% Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 12 місяців Вимоги до позичальника Наявність розрахункового рахунку в тому відділенні, в якому проходить оформлення іпотеки Сайт програми http://www.sberbank.ru/ru/s_m_business/credits/long/express_ip

Увага! Стати учасником зарплатного проекту ощадбанку для ІП можна без працівників. Це збільшить шанси схвалення іпотечного кредиту.

Як отримати іпотеку ІП на патенті в ВТБ24

Надання іпотеки для ІП на патент для банку є ризиком. Оформлення іпотечної позики при даній системі оподаткування можливе за умови наявності розрахункового рахунку в ВТБ24. Це дозволяє кредитору переглянути обороти бізнесу і оцінити платоспроможність підприємця.

Сума іпотеки Від 4 до 10 млн. Рублів Термін позики До 10 років Річна ставка 13,5% Забезпечення іпотеки Порука;

застава нерухомого майна

Початковий внесок 15% Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 12 місяців Інші вимоги Наявність розрахункового рахунку;

банк Відкриття

Сума іпотеки До 30 млн. Рублів Термін позики До 30 років Річна ставка 12-14% Забезпечення іпотеки Порука;

Застава нерухомого майна

Початковий внесок До 50% вартості майна Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 12 місяців Інші вимоги Наявність розрахункового рахунку в тому відділенні;

Відсутність заборгованостей за попередніми позиками.

Промсвязьбанк

Сума іпотеки До 20 млн. Рублів Термін позики До 25 років Річна ставка 11,7% Забезпечення іпотеки Порука фізичної або юридичної особи;

Застава нерухомого майна

Початковий внесок 40% Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 2-х років Інші вимоги Наявність розрахункового рахунку;

Альфа Банк

Сума іпотеки Від 300 тис. Рублів Термін позики До 25 років Річна ставка Від 11% Забезпечення іпотеки Порука;

Застава нерухомого майна

Початковий внесок Від 40% Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 12 місяців Інші вимоги Наявність розрахункового рахунку

Газпромбанк

Сума іпотеки До 60 млн. Рублів Термін позики До 30 років Річна ставка Від 10,5% Забезпечення іпотеки Порука;

Застава нерухомого майна

Початковий внесок Не потрібно Вимога до бізнесу З моменту держреєстрації ІП пройшло не менше 12 місяців Інші вимоги Наявність розрахункового рахунку в тому відділенні;

Наявність зарплатних карт в Газпромбанку

Особливості по містах

Москва Банки Москви пропонують різні іпотечні програми для підприємців. Найбільш вигідні кредитні умови пропонують Сбербанк, ВТБ 24 і Россельхозбанк. Термін іпотеки 10 років, процентні ставки від 11%. Омськ Найбільш вигідні іпотечні програми для індивідуальних підприємців в Омську надає Абсолют Банк. Сума позики становить до 30 млн. Рублів, річна ставка 11%. Татфондбанк дає можливість ІП оформити іпотеку до 150 млн. Рублів, з річною ставкою від 13%. МДМ Банк і Ощадбанк видають іпотеку до 3 млн. Рублів. За ставкою від 17%. Тюмень У Тюмені, як і в багатьох містах, діє іпотечна програма для ІП від Ощадбанку - «Експрес-іпотека». Ставка - 15,5%, максимальна сума іпотекі10 млн.рублів. Програму «Бізнес-іпотека» пропонує Запсибкомбанк. Сума позики до 10 млн. Рублів, ставка від 13%. Банк «АК Барс» надає іпотеку для ІП за ставкою від 12%, сума кредиту до 100 млн. Рублів. ВТБ банк Москви оформляє іпотеку для ІП від 13% річних, сума кредиту до 150 млн. Рублів. Крим У Криму іпотеку для ІП можна оформити в Генбанка. Ставка - від 16,25%. Особливістю іпотечної програми, є можливість оформити позику на нерухомість в інших регіонах (Москва, Сочі, Новосибірськ, Ростов-на-Дону). КрайІнвестбанк пропонує оформити іпотеку для ІП при ставці від 14%. Пільгові умови поширюються на державних працівників і власників зарплатних карт. У комерційному банку «Фінансовий стандарт» процентна ставка по іпотеці від 16,25%. Початковий внесок від 30%. Термін кредиту від 5 до 15 років.

Питання та відповіді

Одержувач зарплати в Ощадбанку - це хто?

Одержувач зарплати - це клієнт Ощадбанку, що працює в організації, яка уклала з банком договір про перерахування зарплати співробітникам за програмою зарплатного проекту.

Чи може ІП отримати податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку?

Розраховувати на відрахування можуть підприємці, які сплачують податок на доходи на загальних підставах за ставкою 13%. Індивідуальні підприємці, які використовують спеціальні режими оподаткування (спрощена система, патент, ЕНВД, ЕСХН) не мають права на повернення податкового вирахування.

Чи може фізична особа видати іпотеку?

Іпотечний кредит може видати тільки фінансова організація має ліцензію Центрального Банку РФ. Фізична особа може видати позику або оформити договір позики.

Чи може фізична особа видати іпотеку?
Чи може ІП отримати податкове вирахування при купівлі квартири в іпотеку?
Чи може фізична особа видати іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online