Рефінансування мікропозик МФО з простроченням, поганою кредитною історією

  1. Як рефінансувати мікропозик
  2. Три способи рефінансувати мікропозик
  3. Спосіб # 1: Рефінансування мікропозик в банку
  4. Спосіб # 2: Рефінансування мікропозик в іншому МФО
  5. Спосіб # 3: Перекредитування мікропозик в тій же МФО
  6. Як оформити рефінансування мікропозик
  7. Рефінансування мікрокредитів: вимоги до позичальників і необхідні документи
  8. Кращі банки для рефінансування мікрокредитів
  9. Як рефінансувати позику з поганою кредитною історією
  10. Чи можна рефінансувати мікрокредит з простроченням
  11. Часто задавані питання
  12. Рейтинг статті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За даними Центробанку РФ , Загальна заборгованість росіян за мікрокредитів зараз перевищує 100 мільярдів рублів і швидко збільшується. На відміну від банківського кредиту, мікропозики в разі прострочення мають неприємну властивість наростати, як снігова куля. У зв'язку з цим зростає популярність їх рефінансування.

В Агентстві з рефінансування мікропозик відзначають, що тільки за I півріччя 2017 го попит на дану послугу виріс більш ніж на третину, а середня сума перекредитування зросла з 100 000 до 120 000 рублів. Поговоримо про те, що таке рефінансування мікропозик і як ним скористатися.

Історія з життя

«Здуру взяла в липні 2016 року мікропозик 3 тисячі рублів на 14 днів.Один раз заплатила 2 т.р., а потім втратила роботу, і займ завис.30 листопада мені подзвонили з МФО і запропонували поговорити.

На зустрічі показали папір з боргом в 66 тисяч. Я ледве зі стільця не впала, а вони пояснили: кожен день прострочення йшли відсотки (по 2%), штрафи за 0,25%, ще якісь неустойки. Я сказала, що сиджу без роботи і таких грошей у мене немає.

Відповіли, що розуміють моє складне становище і якщо до кінця тижня оплачу 40 тисяч, решту боргу пробачать. Зі знанням справи розповіли, де можна швидко взяти грошей (продати коштовності, випросити у друзів і знайомих, взяти кредит на родичів і так далі). Пригрозили, звичайно. Не думала, що через неповерненої тисячі вони так розійдуться ».

Драматизму ситуації додає той факт, що і стягують борги МФО куди агресивніше, ніж банки. Тому, якщо вам дорога ваша репутація, а також спокій сім'ї, спробуйте будь-якими шляхами позбутися заборгованості, а краще - і від самого мікропозик. Один з кращих способів зробити це - рефінансування.

Як рефінансувати мікропозик

Оскільки мікропозики видаються, як правило, без серйозної перевірки кредитної історії і платоспроможності позичальника, фінансові організації апріорі розглядають клієнтів МФО як фактор підвищеного ризику. Звідси певні обмеження на перекредитування.

Найпростіше рефінансувати мікропозик на ранній стадії, коли ви справно платите заборгованість. У цьому випадку (і якщо раніше не було прострочень) ви є власником хорошої кредитної історії, і вам доступні продукти багатьох банків.

Так, найчастіше отримати можна не найвигідніший кредит, до того ж обтяжений страховкою, але в порівнянні з сотнями відсотків річних від МФО такі умови здадуться манною небесною.

Інша справа, якщо ви вже допустили прострочення, яка відбилася в кредитній історії. В цьому випадку спектр можливостей для вас швидко звужується. Рефінансування в інший мікрофінансової організації або новий кредит в своїй - ось і все варіанти.

Правда, є можливість істотно поліпшити умови. У більшості МФО кожний наступний мікропозик дається під більш вигідний відсоток, ніж попередній. Навіть при великому боргу ймовірність перекредитування залишається, особливо якщо у вас немає ліквідного майна.

Для мікрофінансової організації логічніше отримати від вас хоч щось, ніж безперспективно трясти позичальника за допомогою колекторів або подавати на нього до суду.

Для мікрофінансової організації логічніше отримати від вас хоч щось, ніж безперспективно трясти позичальника за допомогою   колекторів   або подавати на нього до суду

Три способи рефінансувати мікропозик

Щоб викрутитися з насувається або заглиблюється боргової ями, можна піти трьома шляхами.

Спосіб # 1: Рефінансування мікропозик в банку

Найщасливіші власники позик МФО перекредитовуються в банках. Найчастіше мова йде не про рефінансування в повному сенсі цього слова, а про новий споживчий кредит, яким клієнт банку самостійно гасить мікропозик.

Як правило, відбувається це на ранньому етапі утворення заборгованості. А оскільки середня сума мікропозик в РФ не перевищує 30 тисяч рублів, взяти аналогічний або трохи більший кредит, маючи гарну кредитну історію, виявляється не так вже й складно.

Найбільш реальним варіантом буде оформлення кредитної картки або отримання кредиту без підтвердження доходів. Існує думка, що є банки, де на кредитну історію не дивляться зовсім, але це не так. КІ можуть не перевіряти в МФО (і то таких організацій все менше), а банк завжди аналізує кредитне минуле клієнта.

Інша справа, що Тінькофф , ренесанс Кредит або Хоум Кредит банк набагато лояльніше ставляться до співвідношення доходів позичальника і суми кредиту, ніж, наприклад, Райффайзенбанк або ВТБ 24 , Тому отримати кредит в цих фінансових установах буде простіше, ніж в інших.

Фактори, що підвищують ймовірність рефінансування мікропозик в банку:

  • Відсутність в кредитній історії прострочень по будь-яким позиками
  • Високий офіційний дохід
  • Наявність ліквідної власності (автомобілі, нерухомість)
  • Постійне проживання в регіоні присутності банку

Фактори, що знижують вірогідність перекредитування мікропозик в банку:

  • Наявність прострочення по будь-якому виду кредитів
  • Відсутність постійного місця роботи та офіційного доходу

Як приклад візьмемо перекредитування суми в 30 000 рублів, отриманої в в «Займере» по самій лояльній програмі (0,63% в день) на піврічний споживчий кредит 30 000 рублів від ренесанс Кредиту під максимальну процентну ставку в 26,5% річних.

Параметри позикиВихідний мікропозикСпоживчий в банку

Сума 30 000 руб. 30 000 руб. Переплата 5670 2350 Відсоткова ставка (річних) 226,8% 26,5%

Спосіб # 2: Рефінансування мікропозик в іншому МФО

Якщо банки відмовляють у кредиті, а борг загрозливо наростає, можна спробувати отримати гроші в інший мікрофінансової організації - під заставу.

Рефінансуванням мікропозик займаються спеціалізовані сервіси. Зокрема, це група «Русмікрофінанс» зі своїм порталом Рефінансіруй.рф ( «Агентство з рефінансування мікропозик»). Тут діє реальна схема перекредитування: гроші спрямовуються не позичальнику, а попереднього кредитору.

Натомість надається позика на більш вигідних умовах. Якщо більшість МФО видають короткострокові кредити під 1,5-2% в день (до 730% річних), то в агентстві по рефінансуванню ставки такі:

Сума позики20 000 - 100 000 рублів20 000 - 100 000 рублів50 000 - 300 000 рублів300 000 - 500 000 рублів

Термін 181-365 днів 1 - 5 років 181 день - 5 років 181 день - 5 років Порука Не потрібно Не потрібно потрібна потрібна 2 поручителя Процентна ставка 0,315% в день (115% річних) 0,213% в день (77,8% річних) 0,171% в день (62,5% річних) 0,171% в день (62,5% річних)

У кредитного брокера НКБ Груп, що працює на території Санкт-Петербурга і Ленінградської області, менш чіткі умови рефінансування: компанія заявляє процентну ставку від 0,21% в день при сумі від 100 000 до 500 000 рублів при терміні кредитування до 5 років.

Історія з життя

«Не вірила до останнього моменту, але ж реально допомогли!Уклала договір з Рефінансіруй.рф на рік, щомісячний платіж близько 4 тисяч рублів - в порівнянні з 8 тисячами в « Бистроденьгах »Це просто щастя.Вони прямо в «БД» перевели потрібну суму на наступний день після укладення договору, тепер плачу як в банк »

З мінусів даного способу перекредитування відзначимо обов'язкове надання довідки про доходи, а також безлічі інших документів. При сумі понад 300 000 рублей обов'язково необхідний поручитель, а то і два.

Вигідніше можна рефінансувати мікропозики під заставу нерухомості. Наприклад, в Москві і в Криму працює кредитний споживчий кооператив «Сприяння розвитку взаємного кредитування». Ця організація і перекредітованієм займається, і свої ряди поповнює.

Наприклад, вступивши в цей КПК і заплативши від 600 до 2000 рублів в якості членського внеску, ви отримуєте можливість рефінансувати свої позики в МФО на суму до 100 тисяч рублів за ставкою від 48% річних на термін до 13 місяців.

Обов'язковою умовою для такої пропозиції є заставу. Калькулятор на сайті КПК показує: взявши 33 тисячі рублів, через рік ви віддасте майже 45 тисяч, щомісячний внесок при цьому складе 3460 рублів, разовий внесок - 660 рублів.

Історія з життя

«Коли« колесо відсотків »від трьох МФО довело до відчаю (платив 20 тисяч рублів одних відсотків, і вони весь час росли), вирішив ризикнути і отримати велику позику на нормальних умовах, віддавши в заставу квартиру.Про банки читав, що все надійно і при заставі умови нормальні.

Виявилося, що з МФО не так. Обдзвонив кілька компаній, документи направив в п'ять з них. Схвалення на суму в 100 тисяч отримав в двох МФО. Але вони відмовилися надати форми документів по заставі. Говорили, що як прийду підписувати - так і побачу. Виявилося, що пропонують договори купівлі-продажу із зворотним викупом. Тобто оформи на них квартиру і отримай гроші. Квартира коштує 3 мільйони, і заради 100 тисяч я не був готовий так робити.

Друзі підказали фірму, що працює з мікропозик під заставу за договором застави. Ставка вийшла 5% в місяць, на все оформлення (включаючи реєстрацію застави) пішло три дні ».

Третій підхід до рефінансування мікропозик можна оцінити на прикладі пітерської компанії «Аналітик Фінанс». Тут два типи умов. Якщо в одному пакеті з мікропозик ви поєднуєте кредитки, товарні або дорогі споживчі кредити , То процентна ставка складе від 25 до 27,5%, а максимальний термін - 5 років.

А ось якщо ви берете гроші для перекредитування іншого позики, то процентна ставка збільшується до 80% і більше при терміні від тижня до року. Зате вашу заявку схвалять навіть при наявності поганою кредитною історії. А вигода все одно буде істотна.

Так, при перекредитування місячного і простроченого ще на місяць мікропозик в 30 000 рублів, взятого під стандартні для багатьох МФО 720% річних нові умови (80% річних на 6 місяців) перекриють початкові майже на 45000 рублів:

Параметри позики Вихідний мікропозик Позика після рефінансування Сума 30 000 руб. 30 000 руб. Переплата 18000 руб. (Відсотки)

18000 руб. (Відсотки за прострочений період)

6000 руб. (Штраф за прострочення)

7350 руб. Процентна ставка (річних) 720% 80% Загальна вартість позики 82000 руб. 37350 руб.

Зрозуміло, що ми не врахували страховку і комісії, які може взяти з позичальника банк, але навіть з ними різниця буде приблизно двократної.

Зрозуміло, що ми не врахували страховку і комісії, які може взяти з позичальника банк, але навіть з ними різниця буде приблизно двократної

Спосіб # 3: Перекредитування мікропозик в тій же МФО

Послуга перекредитування в тій же МФО, де узятий початковий мікропозик, - за великим рахунком, хитромудрий спосіб заробити на труднощі позичальника. Називається ця програма « пролонгацією »: Якщо платник не в змозі внести черговий внесок, йому дозволяють оплатити необхідний мінімум, а термін повернення продовжується на певну кількість днів (від 7 до 45 в різних МФО) в залежності від правил конкретної мікрофінансової організації і типу клієнта. За кожен день «пролонгації» позичальник платить звичайні для мікрокредиту відсотки.

Цікаво, що у багатьох МФО така послуга включається автоматично, якщо клієнт не заплатив вчасно. Це дає можливість отримати з позичальника набагато більше тих граничних штрафів, які підуть, коли закінчиться «період пролонгації».

Скажімо, у « Турбозайма »Щоденна комісія - 2,17%. Якщо людина взяла мікрокредит в 10 000 рублів на тиждень, повернути йому доведеться 11519 рублів. А з послугою «пролонгації» через 21 день він поверне вже 14557 рублів.

Користуватися такою «реструктуризацією» позики має сенс, якщо ви твердо впевнені в надходженні особистих коштів протягом періоду продовження мікрокредиту. В іншому випадку заборгованість тільки виросте, і штрафи будуть нараховувати вже на неї.

Як оформити рефінансування мікропозик

Схема оформлення перекредитування стандартна. У всіх МФО, рефінансує мікрокредити, є онлайн-форма заявки, за якою протягом від 1 години до 1 доби приймається рішення. Якщо все в порядку, ви надсилаєте новому кредитору скани договорів по рефінансує позиками.

Потім МФО пропонує вибрати розмір щомісячного платежу (не довільно, звичайно, а в межах діючих програм). Підписується договір, в якому позначається цільовий характер позики, сума, умови та реквізити отримувача грошей. Кошти перераховуються на рахунок попереднього кредитора.

Втім, відбувається так не скрізь: наприклад, в «Аналітик Фінанс» ви отримаєте гроші на руки, після оплати потрібно підтвердження закриття позик в інших МФО, інакше ставка може вирости з 80% річних до 360%. Потім починається оплата за новим графіком - зазвичай щомісяця або два рази на місяць, не частіше.

При рефінансуванні мікропозик в банку процедура аналогічна отримання нового кредиту (та вона такою і є в реальності). Ви подаєте заявку і документи, чекаєте схвалення, отримуєте гроші, самі погашаєте ними наявний мікропозик.

Рефінансування мікрокредитів: вимоги до позичальників і необхідні документи

На відміну від видачі мікропозик, перекредитування під більш низький відсоток в крупних МФО неможливо без надання пакету документів, часом досить об'ємного. Вимоги до клієнтів теж досить жорсткі.

  • Вік позичальника - від 21 року (до 25 років - необхідний поручитель старше цього віку) до 70 років (НКБ допускає до 75 років). У КПК «Сприяння розвитку взаємного кредитування» готові рефінансувати позики клієнтам від 18 до 67 років.
  • У деяких МФО вимагають наявність стажу роботи від 3 місяців (у позичальника або поручителя).
  • Необхідно громадянство РФ і постійна реєстрація на території РФ (не у всіх МФО. В «Аналітик Фінанс», наприклад, перекредитовують і з тимчасовою пропискою).
  • Підтвердження доходів і зайнятості (в Рефінансіруй.рф і деяких інших МФО не потрібно).
  • Повинен бути проведений як мінімум один платіж по рефінансуються займу.

Кращі банки для рефінансування мікрокредитів

Оскільки класичне рефінансування мікропозик банки не проводять, найбільше для перекредитування будуть підходити ті, які видають гроші без застави і з мінімумом довідок, а також банки, де крізь пальці дивляться на не найкращу кредитну історію.

Банківські продукти з мінімальним пакетом документів для заміщення мікропозик

Назва банкуВідсоткова ставка і сумаДокументи і умови Сбербанк, споживчий кредит без забезпечення

Від 30 000 до 3 000 000 руб.

11,4% -19,9%

Паспорт, довідка 2-ПДФО, наявність мінімального стажу в 3 міс., Постійна або тимчасова реєстрація в РФ.

Для власників зарплатного рахунку в Ощадбанку не потрібні документи, що підтверджують зайнятість і дохід.

Тінькофф, кредитна карта «Платинум»

До 300 000 руб.

12,9% -49,9%

Скани паспорта, ІПН. Документи про доходи в електронній формі можна надати для зниження відсотка по кредиту. Ренесанс Кредит, кредит на термінові цілі Від 30 000 до 700 000 руб.

11,9% - 26,3%

Паспорт + другий документ на вибір (ВУ, закордонний паспорт, іменна банківська карта і т.д.). Для зниження ставки - підтвердження доходу, платоспроможності (документ на авто, нерухомість і т.д.). ОТП Банк, кредит готівкою Від 15 тис.руб. до 1 млн.руб.

11,5% -14,9%

паспорт, ІПН , СНІЛС . При сумі кредиту понад 200 т.р. копія трудової + довідка 2-ПДФО. Альфа-банк, кредит готівкою Від 50 тис. Руб. до 1 млн. руб.

15,99% - 25,99%

Паспорт, другий документ на вибір (ВУ, закордонний паспорт, ІПН). Для більш низької ставки: довідка 2-ПДФО + документ, що підтверджує дохід на вибір (копія трудової, документ на авто і т.д.) Банк «Східний», кредит готівкою від 30 тис.руб. до 500 тис. руб.

Від 14,9% до 29,9%

Паспорт + другий документ, що підтверджує ваше стабільне працевлаштування і рівень доходів (довідка 2-ПДФО, або довідка за формою банку).

Історія з життя

«Була в минулому прострочення по кредиту 2 місяці, і хоча кредит давно закритий, банки постійно відмовляли при подачі заявки. Потрібно було 50 тисяч рублів - довелося брати мікропозики в трьох МФО. Про всяк випадок через три дні подав заявку в Тінькофф на кредитний ліміт в 30 тисяч - думав, 2 мікропозик закрию. Подзвонив співробітник, добре поговорили, переписав заявку і затвердили ліміт карти в 60 тисяч! Закрив усі позики. Але, звичайно, сервіс у них ... За тиждень до чергового платежу починають довбати СМСками, тому намагаюся платити раніше ».

Як рефінансувати позику з поганою кредитною історією

Процентні ставки по короткострокових позиках тому так і високі, що цим МФО страхує себе від прострочень з боку частини клієнтури. Звідси оголошення типу «Даємо гроші навіть бомжам», що зустрічаються в Мережі. Бомжам-то, може, і не дають, але людині із зіпсованою кредитною історією отримати гроші на рефінансування мікропозик не так вже й складно. Якщо прострочення одинична, спробуйте подати заявку на карту «Тінькофф» . Навіть якщо вам нарахують ставку в 40% річних - це буде куди краще наявних 2% в день.

Якщо в банках відмовлять - пряма дорога в МФО, рефінансує мікропозики. Тут велике значення матиме не кредитна історія, а наявність постійного доходу і місця роботи. Якщо у вас це є - шанси на рефінансування відсотків під 75-80 річних підвищуються.

Будьте обережні з кредитними брокерами, які обіцяють позику з будь-кредитною історією. Особливо з тими, хто просить гроші вперед.

Історія з життя

«Заради Бога, не вірте обіцяють вам помочь в оформленні кредиту з поганою кредитною історією.Я вже два рази напоровся на відвертіх шахраїв.Схема така: подаєте заявку в інтернеті, вам відзвонюють нібіто з банку и повідомляють: заявка схвалена, під'їжджайте.

Я вся на радощі лечу, по дорозі мені три рази дзвонить «консультант», весь час з різніх номерів. Чи не дает зосередітіся и подуматі. Коли я підходила до банку, він ще раз видзвонюють і говорив, що «уламав» адміністрацію банку, потрібно тільки «підмазати» начальника служби безпеки. Він, типу, згоден за скромну суму, але гроші візьме тільки за межами банку.

Біжу займати по знайомих 10 тисяч, знову їду в банк. Перед дверима чекає якийсь бородань, представляється тим самим начальником. Бере гроші, йде в будівлю. Намагаюся подзвонити «консультанту» - номера не активні. У банку, звичайно, ніхто про бородатого начальника служби безпеки не чув. При мені так само розвели жінку з маленькою дитиною. Не давайте ніяких грошей вперед! »

»

Чи можна рефінансувати мікрокредит з простроченням

Інформацію про простроченнях платежів по кредиту або мікропозик різні організації передають в бюро кредитних історій (одне або відразу декілька) з різним ступенем оперативності. Є банки і МФО, які повідомляють в БКІ про несвоєчасній оплаті через добу, є ті, що чекають 3-4 дня, щоб уникнути обліку «технічних» прострочень - коли позичальник з поважних причин не заплатив день в день.

Відповідно, про несплату по мікропозик швидко стає відомо багатьом іншим кредитним організаціям. Приховувати факт прострочення безглуздо і навіть шкідливо. Зате корисно знати, які критерії затримки оплати вважаються для банків і МФО істотними. «Шлагбаум» перед надіями отримати кредит на хоч скільки-небудь пристойних умовах закривається при разової простроченні на 30 днів.

Навіть деякі МФО побояться зв'язуватися з людиною, що затримали оплату кредиту на 90 днів. Найважчий випадок - це відкрита прострочена заборгованість на дату подачі нової заявки.

Перелік МФО, в яких можна перепозичити, якщо тисне поточний прострочений борг, не дуже довгий, але є.

5 МФО з самим лояльним ставленням до кредитної історії і простроченням

МФОПроцентна ставка і сумаУмови Кредіто24

9000 - 30000 руб.

Від 1,9% в день на 7-30 днів.

Дуже погану кредитну історію можуть запропонувати спочатку виправити, узявши і повернувши послідовно кілька мінімальних позик Займер 1000 - 30000 руб.

Від 0,63% до 2,2% в день на 7-30 днів

Для постійних клієнтів відсоткова ставка в 3 рази нижче, ніж для вперше звернулися. Послуга «Поліпшення кредитної історії» коштує 1700 рублів. еКапуста 100 - 30 000 руб.

Від 1,7 до 2,1% в день на 7-30 днів

Якщо ви раніше не користувалися цим сервісом, то перша позика обійдеться вам в 0% за умови своєчасного погашення. CreditPlus (Кредит Плюс) 500 - 15000 руб.

0,5 до 2,5% в день до 30 днів

Є опція "Продовження позики" в ході якої ви можете продовжити термін позики, якщо не встигаєте погасити вчасно. Також можна використовувати бонуси за програмою Кешбек. Для нових клієнтів перший позику під 0%. МігКредіт 3000 -: 98 000 руб.

від 97,655% до 358,404% річних, до 48 тижнів

Різноманітність кредитних програм, великі терміни кредитування. Високий відсоток схвалення, в тому числі для позичальників з поганою кредитною історією і неофіцільной роботою.

Часто задавані питання

Які мікропозики можна рефінансувати?

У МФО і брокерських конторах, що займаються перекредітованієм, можна рефінансувати до п'яти мікропозик, по кожному з яких вчинено хоча б один платіж. Сюди відносяться і позики, взяті вперше, і мікрокредити постійних клієнтів МФО.

Перекредитування позик з простроченням проводиться в форматі отримання нових мікрокредитів. Умови при цьому істотно не поліпшуються, але ви рятуєтеся від простроченої заборгованості - це добре для кредитної історії.

Навіщо взагалі рефінансувати мікропозики?

До березня 2016 року нарахування відсотків на мікрокредит, в тому числі в разі прострочення, не обмежувалася нічим, тому мало не нормою вважалися такі випадки, як в Саратові, де в серпні 2015 го колектори будівельною піною замурували двері боржниці, а заодно і вхід в ліфт на її майданчику. У жінки накопичилася заборгованість по мікропозик в 50 тисяч рублів (початковий мікрокредит становив 12 тисяч).

Після вступу 1 січня 2017 року чинності чергові зміни до федерального закону про мікрофінансової діяльності (№151-ФЗ) максимальний розмір відсотків, пені та штрафів за прострочення обмежений дворазовою сумою позики. Тобто якщо ви взяли в МФО 30 тисяч рублів, то навіть не заплативши ні копійки і за доцільне призначити пеню на рік не залишитеся повинні більше 60 000 рублів. І все ж суми залишаються досить відчутними - як в даному прикладі, де потрібно повернути 90 тисяч рублів.

Уникнути значної переплати можна, якщо припинити виникнення заборгованості в зародку - бажано ще до стадії освіти прострочення. Тоді ви заощадите десятки тисяч рублів на відсотках, врятуєте чистоту своєї кредитної історії і збережіть нерви, що теж важливо.

Приклад з життя

«Працював в крутий фірмі, на скромній посаді, але був усім задоволений.Обставини склалися так, що довелося брати поспіль три позики МФО, на третьому не зміг вчасно віддати 30 тисяч, потім перепозичити, потім ще - і пішло-поїхало.Загальний борг вийшов в 50 тисяч.Колектори мені один раз подзвонили і все, думав - відстали.А вони, виявляється, почали обробляти моє начальство.

Мені вже потім сказали, що дзвонили всім начальникам по три рази на день і капали на вуха - навіщо ви шахрая у себе тримайте. І врешті-решт начальник відділу прийшов і сказав: або завтра вирішуй свої проблеми з боргами, або двері он там. Довелося звільнятися ».

Чи правда, що МФО схвалюють майже всі заявки на мікропозики, а на рефінансування - набагато менше?

У статистиці, представленої на сайтах мікрофінансових організацій, відсоток схвалення заявок коливається від 93 до 99%. Важко поручитися за достовірність цих цифр, але судячи з відгуків, вони не надто далекі від істини. А от щодо перекредитування такого сказати не можна.

Історія з життя

«Батькам знадобився терміновий ремонт в їхньому будинку, оформили кілька мікропозик в різних МФО, а віддати вчасно не вийшло - обидві пенсії і моя зарплата пішли на покупку котла для опалення.Почали капати штрафи - щомісяця оплачували тільки їх і відсотки (близько 17 тисяч), самі позики довелося тільки продовжувати.

Я звернувся в Рефінансіруй.рф, два рази просив позику на своє ім'я, щоб об'єднати всі позики батьків - така послуга у них є. Кредитна історія у мене з одного простроченням в 5 днів, зарплата 40 тисяч. Не дали - без пояснення причин ».

Чому банки не пропонують рефінансувати мікропозики?

Є два фактори небажання банків зв'язуватися з перекредітованієм позик МФО. По-перше, причина в невеликих сумах заборгованостей. Позичальники, які здатні виконати умови банків (постійний дохід, стаж, реєстрація, хороша кредитна історія і так далі), фізично не можуть встигнути накопичити великі борги. А на 20-30 тисяч рублів рідкісний банк дасть споживчий кредит - частіше він починається з 50 000 рублів.

Боржники ж з великими сумами позик і штрафів тим більше не цікавлять банки, оскільки є проблемними клієнтами. Майте на увазі: якщо у вашій кредитній історії є запис про мікропозик, навіть вчасно погашеному, банки з більшим увагою аналізуватимуть вашу платоспроможність.

По темі рефінансування також читайте:

Відео на десерт: Коли життя вдалося!

Если ви нашли помилки, будь ласка, віділіть фрагмент тексту Ведмедики и натісніть Ctrl + Enter.

Рейтинг статті:

0 балів (проголосувало 0 відвідувачів)

data-full-width-responsive = "false">

Навіщо взагалі рефінансувати мікропозики?
Чи правда, що МФО схвалюють майже всі заявки на мікропозики, а на рефінансування - набагато менше?
Чому банки не пропонують рефінансувати мікропозики?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online