Питання відповідь

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

03.07.2019 Розміщення проміжних звітних документів

На офіційному сайті Росреестра в Фонді даних https://rosreestr.ru/wps/portal/p/
cc_ib_portal_services / cc_ib_ais_fdgko
, А також на сайті КГБУ (розділ державна кадастрова оцінка) розміщені проміжні звітні документи, де можна ознайомитися з результатами державної кадастрової оцінки, здійснивши пошук об'єкта оцінки по кадастровому номеру. Термін прийняття зауважень за звітними документами - 13.08.2019.

02.07.2019

Як дізнатися нову кадастрову вартість житла в Алтайському краї, яка позначиться на майбутньому податок

Всі власники житла і нежитлових приміщень в Алтайському краї можуть дізнатися нову кадастрову вартість своїх об'єктів, виходячи з якої з 2020 року в регіоні буде нараховуватися податок на майно. Попередні звіти кадастрової оцінки нерухомості, яку провели в 2019 році, можна дізнатися на сайтах або Росреестра, або «Алтайського центру нерухомості та державної кадастрової оцінки» (АЦНГКО). Всі власники житла і нежитлових приміщень в Алтайському краї можуть дізнатися нову кадастрову вартість своїх об'єктів, виходячи з якої з 2020 року в регіоні буде нараховуватися податок на майно

16.05.2019

Чи можна дізнатися кадастрову вартість об'єкта нерухомості і як вона була розрахована до моменту затвердження результатів державної кадастрової оцінки?

відповідь:
За підсумками визначення кадастрової вартості КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» у формі електронного документа будуть складені проміжні звітні документи, що є проектом звіту. Проміжні звітні документи будуть розміщені Росреестра в Фонді даних державної кадастрової оцінки, а також на офіційному сайті КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» на шістдесят днів. Протягом цього періоду можна буде ознайомитися з попередніми результатами оцінки і направити в КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» зауваження до проміжних звітних документів. Детально порядок подачі зауважень до проміжних звітних документів зазначений в ст. 14 Федерального закону від 03.07.2016 № 237-ФЗ «Про державну кадастрової оцінки».
Інформування про розміщення проміжних звітних документів буде здійснено в порядку, передбаченому п.п. 12,14 ст. 14 Федерального закону від 03.07.2016 № 237-ФЗ «Про державну кадастрової оцінки».

відповідь

25.04.2019

В який термін бюджетна установа надає роз'яснення, пов'язані з визначенням кадастрової вартості і які дані необхідно вказати в зверненні?

відповідь:
Бюджетна установа надає роз'яснення, пов'язані з визначенням кадастрової вартості, на підставі звернення фізичних та юридичних осіб щодо надання роз'яснень, протягом тридцяти днів з дня надходження в бюджетна установа звернення про надання роз'яснень. Роз'яснення надаються без справляння плати.
Звернення про надання роз'яснень в обов'язковому порядку повинно містити:
1) прізвище, ім'я та по батькові (останнє - при наявності), адреса місця проживання фізичної особи, повне найменування, місцезнаходження юридичної особи, номер контактного телефону, адресу електронної пошти (за наявності) особи, яка подала звернення про надання роз'яснень;
2) кадастровий номер і (або) адреса об'єкта нерухомості.
У разі якщо звернення за наданням роз'яснень, не відповідає зазначеним вище вимогам, встановленим ст. 20 Федерального закону від 03.07.2016 N 237-ФЗ "Про державну кадастрової оцінки", то воно не підлягають розгляду.

відповідь

18.04.2019

Чи може КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» виконати оцінку кадастрової вартості конкретного об'єкта нерухомості?

відповідь:
Ні не може.
Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону, кадастрова вартість - це вартість об'єкта нерухомості, визначена шляхом проведення державної кадастрової оцінки.
Державна кадастрова оцінка являє собою сукупність наступних процедур, спрямованих на визначення кадастрової вартості:
- прийняття рішення про проведення державної кадастрової оцінки;
- визначення кадастрової вартості і складання звіту про підсумки державної кадастрової оцінки;
- затвердження результатів визначення кадастрової вартості.
Згідно ч.ч. 1,2 ст. 6 Закону, державна кадастрова оцінка проводиться бюджетною установою, наділеним відповідними повноваженнями виконавчим органом суб'єкта РФ, за рішенням виконавчого органу державної влади суб'єкта РФ відповідно до Закону, іншими федеральними законами та іншими нормативними правовими актами РФ, що регулюють відносини, що виникають при проведенні державної кадастрової оцінки . У зв'язку з тим, що визначення кадастрової вартості є невід'ємною частиною загальної процедури проведення державної кадастрової оцінки, визначення кадастрової вартості об'єкта поза рамками проведення державної кадастрової оцінки, як самостійного і відособленого етапу, при дотриманні вимог Закону, за заявою зацікавленої особи не представляється можливим.

відповідь

11.04.2019

Чи може КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» надати роз'яснення, пов'язані з визначенням кадастрової вартості об'єктів нерухомості, державна кадастрова оцінка яких проводилася до вступу в силу Федерального закону № 237-ФЗ від 03.07.16 р?

відповідь:
Надання роз'яснень з раніше проведеним кадастровим оцінками не входить до повноважень КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки». Відповідно до вимог Федерального закону № 237-ФЗ від 03.07.16 р, КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» зобов'язане надавати роз'яснення, пов'язані з визначенням кадастрової вартості об'єктів нерухомості в порядку, визначеному ст. 20 зазначеного Закону і тільки щодо об'єктів нерухомості, кадастрова оцінка яких проводилася на підставі цього закону.

відповідь

04.04.2019

Чи може ГБУ виправити помилку, допущену при визначенні кадастрової вартості, після затвердження результатів державної кадастрової оцінки?

відповідь:
Після затвердження результатів визначення кадастрової вартості бюджетна установа відповідно до ст. 21 Федерального закону від 03.07.2016 № 237-ФЗ «Про державну кадастрової оцінки» розглядає звернення про виправлення помилок, допущених при визначенні кадастрової вартості.
Зі зверненням про виправлення помилок в бюджетна установа має право звернутися юридичні особи та фізичні особи в разі, якщо результати визначення кадастрової вартості зачіпають права або обов'язки цих осіб, а також органи державної влади та органи місцевого самоврядування.
У разі виправлення помилок, допущених при визначенні кадастрової вартості, допускається зміна кадастрової вартості, отриманої після виправлення помилок, тільки в бік зниження.

відповідь

28.03.2019

Що являє собою Декларація про об'єкт нерухомості?

відповідь:
Декларація про характеристики об'єкта нерухомості - це документ, що містить індивідуальні характеристики об'єкта нерухомості, що є об'єктом кадастрової оцінки.
Порядок розгляду і форма Декларації про характеристики об'єкта нерухомості затверджені Наказом Мінекономрозвитку від 27.12.2016 № 846 «Про затвердження порядку розгляду декларації про характеристики об'єкта нерухомості, в тому числі її форми».
Прийом декларацій про характеристики об'єкта нерухомості здійснюється в:
- період підготовки до проведення державної кадастрової оцінки;
- період розгляду зауважень до проміжних звітних документів;
- період після затвердження результатів визначення кадастрової вартості декларація про характеристики об'єкта нерухомості може бути додана до звернення про виправлення технічної та (або) методологічної помилок, допущених при визначенні кадастрової вартості.
Термін розгляду декларації становить 20 робочих днів. Інформація про характеристики об'єкта нерухомості може бути врахована при проведенні кадастрової оцінки в разі її підтвердження.
Для підтвердження інформації, зазначеної в декларації, бюджетна установа аналізує загальнодоступні джерела інформації, а також направляє запити в федеральні і виконавчі органи влади, а також підвідомчі їм установи. При необхідності направлення запиту з метою уточнення інформації по об'єкту нерухомості, термін розгляду декларації може бути збільшений на 20 робочих днів.
При перевірці інформації, що міститься в Декларації, Бюджетна установа, в першу чергу, звіряє її з інформацією, наявною в ЕГРН, тому до подачі Декларації, власник об'єкта нерухомості може самостійно звірити фактичні характеристики об'єкта нерухомості з характеристиками, які є на сайті Росреестра. Якщо є відхилення фактичних даних від містяться в Росреестра, рекомендуємо, в першу чергу, внести відповідні зміни в ЕГРН.
Рекомендації щодо заповнення декларації, приклади заповнення декларації, а також форма декларації для скачування можна подивитися на нашому сайті в розділі «Декларації».

відповідь

21.03.2019

Хто може звернутися в бюджетна установа з декларацією про характеристики об'єкта нерухомості?

відповідь:
Відповідно до наказу Мінекономрозвитку РФ від 27.12.2016 № 846 «Про затвердження Порядку розгляду декларації про характеристики об'єкта нерухомості, в тому числі її форми» декларацію має право подати:
- власник об'єкта нерухомості (фізична, юридична особа);
- законний представник власника об'єкта нерухомості;
- інша заінтересована особа (наприклад, особа володіє об'єктом нерухомості на праві оренди, господарського відання, постійного користування тощо).
Законний представник до декларації представляє довіреність або інший підтверджує повноваження документ.

відповідь

14.03.2019

Які об'єкти нерухомості підлягають нової державної кадастрової оцінки на території Алтайського краю?

відповідь:
Управлінням майнових відносин Алтайського краю прийнято рішення
від 26.11.2018 № 1412 про проведення на території Алтайського краю
в 2019 році державної кадастрової оцінки наступних видів об'єктів нерухомості:
- будівель, споруд, приміщень, машино-місць, об'єктів незавершеного будівництва, єдиних нерухомих комплексів, підприємств як майнових комплексів та інших об'єктів нерухомості;
- земельних ділянок категорії земель сільськогосподарського призначення;
- земельних ділянок категорії земель промисловості та іншого спеціального призначення.

відповідь

04.03.2019

Для яких цілей визначається кадастрова вартість?

відповідь:
Кадастрова вартість визначається для цілей оподаткування та інших цілей, передбачених законодавством Російської Федерації.

відповідь

12.03.2019

Що таке кадастрова вартість?

відповідь:
Кожен об'єкт нерухомості може мати кілька видів вартості - це інвентаризаційна, кадастрова, ринкова, ліквідаційна, інвестиційна. Вони залежать від цілей використання об'єкта нерухомості. Раніше для оподаткування в нашій країні використовувалася інвентаризаційна вартість - вартість об'єкта з урахуванням витрат на його зведення та зносу. Вона не враховувала цінність місця розташування об'єкта нерухомості, що, з соціальної точки зору, вважалося несправедливим.
Ринкова вартість дозволяє більш повно оцінити нерухоме майно. Аналогом ринкової вартості є кадастрова вартість об'єкта нерухомості.
Говорячи про різницю ринкової і кадастрової вартості, необхідно відзначити, що під ринковою вартістю розуміється ціна, за якою об'єкт нерухомості може бути проданий або придбаний на ринку нерухомості. Тобто, ринкова вартість - це розрахункова грошова сума, визначена на дату оцінки для обміну нерухомого майна на ринку нерухомості між покупцем і продавцем. При цьому кожна зі сторін повинна діяти обачливо і без примусу.
Кадастрова вартість - це розрахункова грошова сума, визначена за спеціальними методиками, що враховує ринкові чинники і ціни угод на аналогічну нерухомість, яка служить базою для обчислення податків на власність, в ідеальному варіанті кадастрова вартість повинна дорівнювати ринковій. Однак збігтися ці вартості можуть лише випадковим чином, так як розраховуються на недосконалому ринку за різними методиками, залежать від якості інформаційного забезпечення, від позиції сторін угоди і від інших, іноді непередбачуваних, обставин. Крім цього, необхідно мати на увазі, що ринкова вартість змінюється разом з ринком, в той час як кадастрова розраховується не частіше ніж 1 раз на 3 роки (в містах Федерального значення 1 раз в 2 роки) і не рідше ніж 1 раз в 5 років . Порівнювати кадастрову і ринкову вартість можна, якщо вони розраховані на одну дату. При цьому кадастрова вартість може бути як вище, так і нижче ринкової вартості. Збігтися із зазначених вище причин вони не можуть, тому можна міркувати лише про коректність розрахунку цих величин і про різницю між ними.
Заперечувати кадастрову вартість в комісії або в суді платнику податків варто лише тоді, коли можна довести, що кадастрова вартість з якихось причин виявилася вищою за ринкову, і її зменшення дозволить компенсувати судові витрати і заощадити на податках. Для цього необхідно звернутися до ринкового оцінювачу, за певну плату він підготує звіт про оцінку ринкової вартості об'єкта, який буде використаний як доказ в комісії або в суді. Однак, перш ніж платити гроші, краще звернутися в КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» для перевірки правильності розрахунку кадастрової вартості. При виявленні помилки відкоригувати результат оцінки можна абсолютно безкоштовно без звернення до комісії або до суду.

відповідь

Чи можна дізнатися кадастрову вартість об'єкта нерухомості і як вона була розрахована до моменту затвердження результатів державної кадастрової оцінки?
В який термін бюджетна установа надає роз'яснення, пов'язані з визначенням кадастрової вартості і які дані необхідно вказати в зверненні?
Чи може КГБУ «Алтайський центр нерухомості та державної кадастрової оцінки» виконати оцінку кадастрової вартості конкретного об'єкта нерухомості?
Чи може ГБУ виправити помилку, допущену при визначенні кадастрової вартості, після затвердження результатів державної кадастрової оцінки?
Що являє собою Декларація про об'єкт нерухомості?
Хто може звернутися в бюджетна установа з декларацією про характеристики об'єкта нерухомості?
Які об'єкти нерухомості підлягають нової державної кадастрової оцінки на території Алтайського краю?
Для яких цілей визначається кадастрова вартість?
Що таке кадастрова вартість?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online