Кредити на покупку житла в Білорусі


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Люди, які проживають в Білорусі і бажають поліпшити свої житлові умови, все частіше задаються питанням - чи вигідно їм брати кредити на житло? Відповідаємо - не завжди.

Справа в тому, що на території цієї країни діє дуже висока ставка Національного Банку Республіки Білорусь. Саме від неї відштовхуються комерційні банківські організації, коли виставляють відсотки на свої власні споживчі та іпотечні кредити.

Які пропонують житлові кредити сьогодні в РБ?

Є 2 види кредиту, які видаються для покупки житла - це позики на звичайних умовах і на спеціальних.

  • Звичайні умови - це коли ви берете кредит з терміном кредитування до 30років і початковим внеском від 17 до 35% від наданої суми. При цьому видана вам сума позики буде покривати не більше 70-90% від вартості майбутньої квартири, а значить, перш ніж зважитися на її покупку, вам доведеться накопичити кошти, яких бракує.
  • Інший варіант - це кред-вання на особливих умовах, а точніше - під ставку від 1 до 15% річних. Право на неї мають багатодітні і молоді сім'ї, пенсіонери, інваліди, які потребують і малозабезпечені сім'ї і т.д.

Ставки по іпотеці в Білорусі дуже сильно прив'язані до ставки рефінансування (СР НБРБ), яка становить 14% на рік. Нагадаємо, що ще недавно вона становила 25% річних, і саме з цієї причини звичайні позичальники змушені були оформляти кредити під шалені відсотки.

пільгова іпотека

Далі ми пропонуємо вам ознайомитися з умовами кредитування для різних категорій клієнтів:

  • Багатодітні сім'ї - їм надається найбільш вигідний житловий кредит під ставку всього в 1% річних. Кредитуватися можна на період до 40 років, максимальна сума - до 95% від вартості житла;
  • Сім'ї, які не менше 10 років проживають в гуртожитках;
  • Громадяни, які проживають в населеному пункті з чисельністю менше 20 тис. Чоловік або потребують сім'ї, можуть кредитуватися на період до 20років, ставка складе 10% від ставки рефінансування, але не менше 3% річних. Максимальний розмір позики - до 90%;
  • Визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов;
  • Сім'ї, де є діти-інваліди або член сім'ї з інвалідністю з дитинства, а також члени сім'ї, які перенесли променеву хворобу;
  • Судді, військовослужбовці, працівники прокуратури, молоді вчені та фахівці.
  • молоді сім'ї також можуть оформити договір на період до 20років, проте їх ставка складе вже 50% від СР НБРБ, не менше 5% на рік.

Як отримати соціальну іпотеку?

Щоб стати учасником даної програми, потрібно буде документально підтвердити свою потребу в нових оселях. В першу чергу це стосується тих, хто проживає в аварійних будинках. Іншими словами, потрібно звернутися в Адміністрацію свого міста, і встати на чергу.

Документ, що підтверджує наявність позичальника в списку на отримання пільгового кредиту , Буде підставою для укладення кредитного договору з банком. Максимальний період повернення боргу для багатодітних сімей складе 40 років, для інших учасників - не більше 20 років.

Відсоток призначається індивідуально, він буде залежати від категорії, до якої належить позичальник.

Які банки видають іпотеку у Білорусі?

Які банківські організації ми можемо порадити, єси ви не належите до пільгових позичальникам:

  1. Беларусбанк - процентна ставка починається від 8% річних;
  2. Белагропромбанк - пропонує від 10%;
  3. БелВеб - пропонує оформлення кредиту під ставку від 11%;
  4. Франсабанк - від 16% для придбання житлових приміщень;
  5. Бєлгазпромбанку - видає житлові кредити під ставку від 16,9%;
  6. Білінвестбанк - від 17% на цілі будівництва житлового будинку;
  7. БПС-Сбербанк - на цілі покупки або будівництва житла, процентна ставка також від 17%;
  8. Пріорбанк - тут діє відсоток від 17% для покупки нерухомості під заставу;
  9. Парітетбанк - від 18% річних.

Рейтинг найвигідніших пропозицій:

Таким чином, взяти кредит на житло в Білорусі в 2019 році є вигідним тільки для соціальних категорій населення країни.

Люди, які проживають в Білорусі і бажають поліпшити свої житлові умови, все частіше задаються питанням - чи вигідно їм брати кредити на житло?
Які пропонують житлові кредити сьогодні в РБ?
Як отримати соціальну іпотеку?
Які банки видають іпотеку у Білорусі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online