Кредити на будівництво: швидко, вигідно, без відмови

  1. Як працюють кредити на будівництво
  2. Позики на будівництво житла
  3. Позика на будівництво без першого внеску
  4. Отримання споживчого позики
  5. Використання материнського капіталу
  6. Використання додаткового заставного забезпечення
  7. Позики для пільговиків
  8. умови отримання
  9. Комплект документів
  10. черговість дій
  11. Плюси і мінуси позики без початкового внеску

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За програмами банків кредит на будівництво може використовуватися як в житлових, так і в комерційних цілях. Власне, кредити на комерційну будівництво мають наступні типи: тимчасові кредити на будівництво, кредити на спільне підприємство і кредити на покупку нерухомого майна. Позики на житлове будівництво можуть бути кредитами, призначеними тільки для будівництва.

Як працюють кредити на будівництво

За програмами банків кредит на будівництво може використовуватися як в житлових, так і в комерційних цілях Позики на будівництво комерційних будівель

Ділові люди можуть отримати кредити на комерційне будівництво, якщо їх тривала історія позик вселяє впевненість і надає кредитору комфорт, коли справа доходить до виплати запозиченої суми. Позикодавець ретельно перевіряє цінність майнового відносини, коефіцієнт обслуговування боргу і відношення розміру власного капіталу позичальника до позики, перед санкціонування позики.

Вищезазначені відносини вказують на здатність споживача відшкодувати запозичену суму. Низьке відношення цінності майнового відносини завжди бажано з точки зору кредитора, так як воно вказує, що оцінюється сума на будівництво - більше, ніж сума, яка надається в кредиті. У разі якщо позичальник не здатний відшкодувати запозичену суму, кредитор може виключити його власність і повернути борги. Коефіцієнт обслуговування боргу - інший важливий індикатор, який можна досягти, розділяючи чистий операційний дохід з інвестиціями щорічної оплати.

Позики на будівництво житла

Людина, якого цікавить кредит на будівництво будинку, зобов'язаний тримати кредитора в курсі різних кроків процесу. Іншими словами, вся історія будівництва будинку повинна бути передана кредиторові. Планування будівництва та надання необхідних документів для схвалення кредиту - правильний шлях до отримання позики.

Кредити тільки для будівництва призначаються на максимальний період до одного року. Під час цього періоду позичальник зобов'язаний виплачувати відсотки кредитору. Відсоток, що стягується за кредитом, зазвичай змінюється з часом. Виплата відсотків виключається із суми, яка підлягає обкладенню податком, припускаючи, що позичальник закінчить будівництво будинку протягом одного року.

Позика на будівництво без першого внеску

Дорожнеча нерухомості і відсутність початкового капіталу при низькій зарплаті призводить людей до думки про самостійну будівництво власного житла із застосуванням кредитних коштів. Для здійснення цих цілей позичальник може оформити кредит на будівництво будинку без початкового внеску, так як грошей на внесок у нього немає.

Іпотека сама по собі є цільовим позикою і має характеристику неповоротних позик. Цим і пояснюється жорсткість вимог банків до клієнтів, які бажають отримати кредит такого роду. Умови отримання кредитних грошей теж відрізняються високими процентними ставками. Замість першого внеску банківські установи пропонують позичальникам наступні варіанти: отримання споживчого кредиту, кредит на будівництво будинку під материнський капітал, надання додаткового заставного майна.

Замість першого внеску банківські установи пропонують позичальникам наступні варіанти: отримання споживчого кредиту, кредит на будівництво будинку під материнський капітал, надання додаткового заставного майна

Отримання споживчого позики

Використовувати в якості першого внеску споживчий кредит є на перший погляд непоганим рішенням. Оперативність отримання і мінімум необхідних документів для його оформлення радують. Але існують і недоліки такого кредитування: короткостроковість дії позики (зазвичай до одного року); розміру позики недостатньо для внесення початкового внеску; заповнюючи анкету на отримання іпотеку, потрібно буде вказати діючі кредити, в які входить і новий споживчий позику, що знизить вигідність умов по кредиту. Платоспроможність позичальника знижується, оскільки йому, крім іпотечного кредиту, треба буде платити і за споживчим займу. оформити заявку на споживчий кредит можна на нашому сайті.

Використання материнського капіталу

В якості початкового внеску, який передбачає кредит на будівництво приватного будинку, можна використовувати материнський капітал. Їм є іменний сертифікат, який призначений, згідно з Федеральним Законом № 256 від 29.12.2006 року, стимулювати народжуваність в Росії і покращувати її демографічний показник. Після першого січня 2007 року його отримують жінки, які народили або усиновили другу дитину і наступних дітей. Крім цього, право отримання сертифіката належить і чоловікам, які всиновлюють більше однієї дитини, а також і діти в разі смерті їх батьків. Федеральний бюджет переказує кошти на іменний рахунок одержувача в Пенсійний фонд Російської Федерації і індексує їх відповідно до рівня інфляції.

Використання додаткового заставного забезпечення

Замість початкового внеску можна використовувати додаткове заставне забезпечення. Позичальник, який має в своєму володінні ліквідну нерухомість вартістю, що покриває розмір кредиту, може використовувати її в якості заставного забезпечення. Ця умова регламентує Федеральний закон № 102 «Про іпотеку» у статті 78.

Позики для пільговиків

Банківськими структурами надається кредит на будівництво дачі або заміського приватного будинку на пільгових умовах деяким категоріям осіб. До них відносяться:

  • Громадяни Росії, нагороджені Президентом;
  • Учасники ліквідації аварії в Чорнобилі;
  • Багатодітні та малозабезпечені сім'ї;
  • Сім'ї з інвалідами дитинства;
  • Молоді сім'ї, де двоє і більше дітей;
  • Сім'ї, які потребують поліпшення житлових умов;

Надання документів, які підтверджують пільговий статус, дозволяє отримати кредит з відсотковою ставкою, що не перевищує 13 відсотків від взятої суми.

умови отримання

Щоб мати можливість взяти кредит на будівництво будинку, претендент на нього повинен:

  • Бути громадянином Російської Федерації;
  • Мати віковий ценз від 22 до 65 років на момент погашення кредиту (для Ощадбанку - до 75 років);
  • Опрацювати на останньому місці роботи не менше року;
  • Подати довідку форми 2 ПДФО за останні шість місяців;
  • Бути прописаний в місці знаходження банку, який надає кредит.

Крім того, запорукою по позиці на будівництво будинку служить земельну ділянку землі, розташований в межах міста або передмісті.

Вимоги, що пред'являються до ділянки:

  1. Він повинен знаходитися в місці розташування банку;
  2. Повинен бути визначений землею населеного пункту;
  3. Чи не бути арештованим судовими та іншими органами;
  4. Мати підтвердження, що позичальник є його власником.

Так як кредиту без застави на будівництво будинку не існує, перш ніж звертатися до банку за позикою оформити необхідні документи слід заздалегідь.

Комплект документів

Щоб оформити кредит на будівництво приватного будинку, потрібен такий пакет документів:

  1. Російський паспорт;
  2. Ідентифікаційний номер;
  3. Прописка в місці знаходження банку;
  4. Ксерокопія трудової книжки;
  5. Довідка про доходи.
  6. Документи, які заміщають початковий внесок.

черговість дій

Як необхідно діяти потенційному позичальникові? Йому необхідно зробити наступні кроки:

  1. Збір пакету документів на земельну ділянку (зі свідоцтвом про право власності, викопіювання з земельного кадастру, розрахунком вартості ділянки, відсутністю обтяження на нього та ін.)
  2. Замовлення проекту будинку і його докладного технічного плану, затвердженого місцевої житлової комісією.
  3. Складання кошторису на будматеріали і роботи.

Комплект документації надається в банківську установу, де пишеться заява-анкета на отримання кредитних коштів. При винесенні позитивного рішення щодо позики, полягає кредитний договір. Оформляється заставна на земельну ділянку, та ділянка передається банку в якості застави (122-ФЗ від 21.07.1997 р та 152-ФЗ від 11.11.2003 р).

Отримавши позику, клієнт починає будівництво житла. Так як іпотечну позику належить до цільових споживчих кредитах, банк здійснює контроль будівництва і витрата позикових коштів. Документи збираються близько двох місяців, очікування рішення банку триває близько двох тижнів.

Крім цього будуть потрібні додаткові витрати на проектування будинку, отримання дозволу на ділянку, складання кошторису і ін.

Плюси і мінуси позики без початкового внеску

Самостійне будівництво будинку, залучаючи кредит без початкового внеску, має ряд очевидних переваг. Загальна вартість спорудження будівлі, включаючи всі додаткові витрати на документацію, буде менше, ніж ціна вже побудованого рівнозначного житла. Процентна ставка по кредиту вигідно відрізняється від ставок за іншими кредитами. Будинок можна побудувати у відповідності зі своїми смаками. Процес побудови відбувається набагато швидше, ніж відкладати щомісяця суму на будівництво нового житла.

Не можна сказати, що будівництво власного будинку на позикові гроші н е має недоліків. Клієнту з будь-якого доводиться переплачувати, хоча до 18% в рік не так вже й багато. Крім цього, якщо позичальник не зможе виплатити позику, він втратить не тільки заставне майно, а й свій недобудований або вже побудований новий будинок. Та й звітувати перед банком за витрачені кошти доведеться, тому що кредит є цільовим. Що б не говорилося, при всіх плюсах і мінусах цього виду кредитування, через кілька років при вдалому використанні іпотечного кредиту, позичальник має можливість вселитися в своє власне житло. Кращого способу отримати приватне житло на сьогодні не існує.

З огляду на діючий курс неплатоспроможності, кредити на будівництво були класифіковані як найнебезпечніші. Рівень неплатоспроможності за цими кредитами перевищив 50 відсотків санкціонованих кредитів. Високий показник безробіття, збільшений відсоток порожніх приміщень і падіння цін, призвели до масових боргах і до неплатоспроможності позичальників. У такому стані речей важко отримати кредит на будівництво, якщо фірми або люди не в змозі переконати кредиторів у своїй платоспроможності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online