Як взяти в оренду земельну ділянку, його частина, оформити прилеглий у фізичної особи?

  1. особливості оформлення
  2. Правила
  3. Етапи та процедура
  4. Прилегла територія
  5. Як взяти в оренду частину земельної ділянки
  6. Особливості
  7. договір
  8. Де можна отримати допомогу в цій справі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З розпадом Радянського Союзу Земельне право зазнало значних змін. У російському законодавстві питання про оренду ділянок вирішуються з опорою не тільки на Земельний Кодекс (ЗК), але і на ряд федеральних законів, а також, на Цивільний Кодекс (ЦК).

У підсумку, у громадян виникає маса питань, які навіть для юристів виявляються спірними. І якщо з оформленням ділянки проблем, як правило, не виникає, то оренда частини землі або прилеглих до ділянки територій вводить багатьох громадян в складне становище.

особливості оформлення

На жаль, придбати ділянку можуть не всі. Єдиним виходом залишається оренда всього або частини земельної ділянки у фізичної або юридичної особи. Процес це трудомісткий, але при правильному підході цілком здійсненний. І почнемо ми розповідь з правил оформлення земельної ділянки в оренду.

Правила

У такому кропіткій справі як оформлення   земельної ділянки в оренду   , Наприклад,   під будівництво   , Існує маса підводних каменів, які можуть звести ваші зусилля нанівець У такому кропіткій справі як оформлення земельної ділянки в оренду , Наприклад, під будівництво , Існує маса підводних каменів, які можуть звести ваші зусилля нанівець. Наводимо ряд порад, слідуючи яким, Ви зможете уникнути багатьох неприємних моментів.

  • уважно перевіряйте договір . Він повинен бути складений юридично грамотно і містити такі відомості:
    • Реквізити паперу, згідно з якою орендодавець має право вільно розпоряджатися цією ділянкою і здавати його;
    • Характеристику ділянки. Одягнув повинен мати кадастровий номер, адреса (вказівка ​​на розташування) і встановлену площа;
    • Чітке визначення розміру орендної плати і графік її внесення.
  • Орендуючи землю не у власника, вимагайте папір, на якій буде викладено згоду господаря землі на переуступку її Вашим орендодавцем (а для нього - орендарем);
  • Для того щоб зняти муніципальний ділянку, потрібно написати заяву і зібрати такий пакет паперів:
    • Паспорт (для фізособи). Виписка з ЕГРЮЛ, а ще завірені копії установчих документів (для організацій, юросіб);
    • Виписка ЕГРП, що містить, що прав на ділянку немає;
    • Рішення адміністрації формувати ділянку;
    • Кадастровий паспорт, виданий на ділянку;
    • Документи, що підтверджують, що питання з усіма зацікавленими інстанціями улагоджені.
  • Пам'ятайте, що аукціон можна виграти лише маючи правильно оформлені документи. Перевага Вам може дати власність, розташована на розігруваному ділянці;
  • Межування муніципальних земель краще довіряйте компаніям, які заслужили авторитет у цій галузі. Отримані після даної процедури відомості (глибина залягання вод, рівень над морем і ін.) Потрібно передати в Управління Земельними ресурсами. Там же Ви отримаєте дозвіл на оренду;

Пам'ятайте: договір на оренду строком більше року підлягає обов'язковій реєстрації в ЕГРП. Якщо до Вас землю вже знімали і в реєстр вносили, подавати кадастровий паспорт не потрібно. Однак коли мова йде про оренду частини наділу, потрібно подати в ЕГРП план, де дана частка відзначена.

Етапи та процедура

Тепер розповімо про основні моменти процедури реєстрації оренди земельної ділянки. Отже, <оформлення земельної ділянки в оренду відбувається в кілька етапів:

  • Вибір ділянки. Ви можете самостійно підібрати ділянку, запросити в адміністрації план місцевості та уточнити, чи є у нього господарі;
  • Якщо оренда можлива, буде проведено аукціон. Ви, також, можете взяти участь в аукціоні, ініційованому владою або іншим претендентом на ділянку;
  • Виграє в аукціоні той, хто пропонує більш високу ціну. Договір на сам ділянку укладається щонайбільше на п'ять років. Примикають до наділу землі, можуть бути зняті на рік. Поза аукціоном право на оренду на тривалий період (25 - 49 років) отримує власник будівель, розташованих на ділянці;
  • Вигравши право на ділянку, Ви робите його межування (якщо це муніципальна земля), оформляєте кадастровий паспорт, обходьте інстанції, які видають дозвіл на зведення того чи іншого об'єкта, укладаєте договір і реєструєте його (якщо термін оренди більше року).

Далі ми розповімо, як оформити прилеглу земельну ділянку в оренду.

Прилегла територія

Коли Ви стаєте власником нерухомості, земля під нею автоматично стає Вашою власністю Коли Ви стаєте власником нерухомості, земля під нею автоматично стає Вашою власністю. Виняток становлять випадки, коли земля не належала продавцю, а була орендована їм. Новий господар отримує виняткове право на приватизацію лежить під будинком і необхідної для його використання площі.

Якщо Ви вирішили викупити ділянку , На якій розташовано належне Вам будова, Вам буде дано переважне право на оренду, тобто скликати аукціон не доведеться.

Однак врахуйте, що якщо земля під будинком Вами не приватизована , А ділянка має один кадастровий номер, доведеться платити за всю територію, включаючи площу, що лежить під спорудою.

Якщо ж Вас цікавить = оформлення в оренду прилеглої земельної ділянки, що належить муніципалітету , То орендувати її Ви зможете лише на загальних умовах.

Як взяти в оренду частину земельної ділянки

Якщо Вас цікавить здача в оренду не всієї земельної ділянки, а лише його частини, будьте готові крім основних процедур з оренди виконати ряд додаткових кроків.

Особливості

Стати об'єктом відчуження частина ділянки не може. Для цього потрібно проводити її індивідуалізацію. У випадку з передачею в оренду частини земельної ділянки, справа йде трохи простіше.

Так, якщо мова йде про ділянку, що знаходиться під будівлею, що передається в оренду, окремо оформляти договір на нього не потрібно.

Коли орендодавець хоче здати частину своєї ділянки, він зобов'язаний зазначити її межі на кадастровому плані. Буде краще, якщо цей процес здійснити у відповідних органах. На підставі такого позначення частина передається у тимчасове користування орендарю.

Якщо подібні заходи не провести, вся угода може бути визнана нікчемною.

договір

По суті окремого зразка для створення договору про передачу в оренду частини ділянки не існує. Просто в тексті такого паперу замість визначення «ділянку» фігурує визначення «частина ділянки». При цьому слід пам'ятати, що договір не буде мати сили, якщо до нього не прикріпити кадастровий план з чіткою розміткою кордонів здається частини.

Зразок договору оренди ви можете подивитися в прикріпленому файлі.

Зразок договору оренди частини земельної ділянки

Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.1) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.1) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.9) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.10) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.11) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.12) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.2) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.3) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.4) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.5) Обр зец договору оренди частини земельної ділянки (ч.6) Зразок договору оренди частини земельної ділянки (ч.7)

Ще один важливий момент, в договорі оренди прописується можливість суборенди (як всієї ділянки, так і його частини). Так що, знімаючи землю не у власника, уважно вивчіть умови, на яких проміжний орендар користується ділянкою.

Де можна отримати допомогу в цій справі

Як Ви, можливо, вже помітили, розібратися у всіх тонкощах земельного законодавства обивателю вкрай складно. Цілком природно, що у Вас може виникнути бажання звернутися за допомогою в оформленні земельної ділянки в оренду. Послуги зі збору документів і оформлення паперів надають все адвокатські контори, так що, Вам слід орієнтуватися на вартість роботи фахівця і, що більш важливо, його послужний список.

Крім того, при оренді муніципальних територій, буде потрібно така послуга як межування. Довіряти її потрібно лише перевіреним фірмам, які мають досвід в цій справі і які надають гарантії.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online